Страница 67 от 124 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 1856
Like Tree1297Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Почивам днес, та волю-неволю следя и работата на "любимият си Михо". Това докато си гледам мъжката работа, хаха.
    Естествено, че ох(ф)на, в тая "люта" зима, точно в 12.19ч. Далеч преди него, другият Офелий зацикли в он-офффффф (Роска, не плагиатствай!).
    Случайно го хванах, та останах чинно при него през следващите няколко минути.
    Не зная колко е мързелувал. При събуждането, съвсем плавно развъртя до 620 вата, за около минута и половина, на най слаба степен на вентилатора. Температурата беше спаднала с 0.2 градуса, под зададената 22. Веднага започна да сваля натоварването, като при достигане на 22 градуса, климатикът беше на минимум. Външна Т- 11.4 градуса.
    Няма никакво "избичване" или изсилване, както се изразяват някои хора. Всичко се случва съвсем плавно и постепенно, както би се очаквало от машина в този клас. Перфектно написан софт, според мен. Циклите Он-Офф, лично мен не ме притесняват, защото знам, че по добре е да спре, вместо да "бичи" в неефективен "минимум" режим. Вчера не е Офкал, та утре сутрин ще имам мат'риал за сравнение на ефективността на минимум, както вчера и режим "Вкл-Изкл", днес.
    Единствено признавам, че някои биха се чувствали не съвсем комфортно, от движението на клапата.
    Наслаждавайте се на живота, през Новата 1.......2022г., щото нямате друг избор!

А бе, тая тема да не е прокажена, та изведнъж секнаха талазите от мнения?!!
    bobivg и rosswen харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Не е прокажена темата ами модераторите тръгнаха с дървото през новата година.
    Веднага даде ефект.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Не е прокажена темата ами модераторите тръгнаха с дървото през новата година.
    Веднага даде ефект.
    Те зарад такива мнения "гризваме" дръвцето.

Да допълня "конструктивно"'
    Не смятам за вярно, че Диаманта си покачва минимума, над 12 градуса, външна температура. Според мен, това е мнение на псевдо специалисти, от които съм много далеч самият аз- дори малък специалист не съм.
    Това мнение, всъщност, е в ущърб само на малка част ползватели, четящи и пишещи тук. Дори да греша, покачването си има цена и тя би била положителна.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Цитат Първоначално публикувано от Трифон Панайотов Трифонов Виж публикацията
    ъ
    Това мнение, всъщност, е в ущърб само на малка част ползватели, четящи и пишещи тук. Дори да греша, покачването си има цена и тя би била положителна.
    Покачването е факт и е описано дори в сервизното. Последното, което искам, е да пиша в ощърб на модел, който смело мога да твърдя, че ми е любим, на база всичко, което съм виждал. Просто гледам да съм максимално обективен и споделям всичките си наблюдения. Имам забоден ватметър от 3-4 години и го знам наизуст кога, какво прави. Преди малко си вдигна минимума пред очите ми, както си беше на 190W, скокна изведнъж на 450W, защото външната мина 13гр.

На охлаждане също се покачва минимума, с покачване на външните. Това също е отразено. На Хеви сервизните са много добри, защото е описано почти всичко в детайли и е вярно.
    Този пост е редактиран от rosswen; 05-01-22 в 15:00.

6. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

То покачването на минимума си го пише в сервизното май. Не е измислено от някой ползвател.
    Трифоне, вероятно си в грешка.

- - - - - - - - - -

Да. Ето Росен го е показал. Не бях рефрешнал

7. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    То покачването на минимума си го пише в сервизното май. Не е измислено от някой ползвател.
    Трифоне, вероятно си в грешка.

- - - - - - - - - -

Да. Ето Росен го е показал. Не бях рефрешнал
    Приемам- грешка, която не ме кара да пропускам херц.
    Този път защо 13 градуса, Роска? Сякаш съм чел за 12. пп. Ясно, от 12 до 14.
    Моя Диамант сваля до 340, при 14.6 външна. Това видях, но пък може и аз да имам проблем със датчици.

Честита ти Ню машинка!
    Да не офвам излишно в другата де. Като не е Хеми, барем Хеви да е!
    Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 05-01-22 в 16:58.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Преди 2-3 дена се събрахме с моя приятел господин Фибранов да поговорим и обсъдим темата за оффене и старт след офф с висок разход и как да разредим ако не можем да спрем оффе-нето, тъй като едното създава другото, висок старт с 600 вата за 2-3 мин и 320-350 вата за още 2-5 мин карат климатика да излиза офф и този цикъл да се повтаря като в параграф 22,т.е. без изход. С него поговорихме на външното след което поговорихме и на вътрешното и резултата е на лице, климатика разреди оффи-нето до 1-2 броя на ден, като първия е обикновенно сутрин като го напече слънцето и евентуално един вечер когато го намалям от 24 градуса и вент на 4 на 24 и вент на 3. След разговора с господин Фибранов климатика не прави цикъл 3 минути а цели 10 което пак не е много но доста по добре и по трудно излиза в офф. Разхода който съм дал по горе е за 55 часа и 13 киловата за 50м2 помещения, като условието е че намалям градусите на 18, единия ден от 10-16.30 а другия от 11-16.00 часа докато се скрий слънцето горе долу и падне температурата 1-2 градуса, работи супер в момента и в хола е супер топло, може би с една идея по топло от стаята. Тоест може да е топло и икономично едновременно и доста по комфортно.

Забравих да допълня и по едно проветряване на ден по 15-20 мин
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от peter`s; 05-01-22 в 20:12.
    Alexi одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Всяка машина работи най джобоприятно на своя номинал. Факт е, че може да плащаме по малко за работа на минимум, но това означава, че сме загубили другаде.
    Излизането от Охххх, с "високи стойности", си има своето обяснение, което не е задължително да се разбере от всеки.
    Фибранов, дано не заключат темата до 2122г!
    rosswen одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Да не набута сензора в стиропор.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

За мен това си е гавра с машината, но всеки сам си преценява. [mention]Трифон Панайотов Трифонов [/mention] , то това е дъвкано много пъти, ама си трай, че ще те анатемосат.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Трифон Панайотов Трифонов Виж публикацията
    дано не заключат темата до 2122г!
    А дано, ама надали...Помолих учтиво преди дни, консумация и други подобни да се пишат в съответната тема. Тук отново се обърна на чат между трима души....

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Да не набута сензора в стиропор.
    Фибран бре, Миланов, XPS- екструдирана синтетика, не експандирана.

Роска, през сензора ми е, за чичо Скруджовците.
    Жалко е, ако темата се затвори заради такива, но по добре така, отколкото пълно с опилки и набъбнала като овесена каша.

.....ми да, г-н Александър.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Какво да кажа, в момента наистина го чувствам като истински Японец, варира си естествено, от 180 до 280, но снимката не е за моментен разход а за това да се види как работи машината по разтоварен в 12м2 топлейки същевременно хол и мокро 37м2 и че всичко това е постижимо, разбира се с уточнението за по високи дневни температури и до 0 градуса външни, от там с другия.

Миланов

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Човека си пише по темата - описва как му работи климатика, на какви градуси го е настроил, каква консумация прави, какво е променил и какво се е променило в работата му.
    Искаме да уточним тънкия момент на модването. Какво и как.
    peter`s и bobivg харесват това.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Има си тема за тази цел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2994
    Последно: 21-12-24, 21:45
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе