освен тия за дефростчетата
освен тия за дефростчетата
Нищо му няма на дефроста.
Размразява в пъти по-рядко от МХИ-тата ми, които УЖ би трябвало да са с перфектен алгоритъм.
кой го твърди това за МХИ-тата .. алгоритъма им е малоумен ,на няколко цикъла он-офф пускат дефрост - съчетано с повишаване на минимума под 2 ли колко беше градуса е рецепта за дефрости по време ,освен ако не отваряш прозореца да не офи
Сигурно пуска дефрости точно при он оф работа, дайкина има контролни на 4 часа според колеги от форума
С малката уговорка, че под 0-та, ако Хевито не офф-ва, може да работи без дефрост със седмици, докато при Дайкина такова положение няма. При мен се получава точно така, но съм мислил и чел, преди да избера къде какво да слагам. А Хевитата, за хиляден път се пише, че не стават за такива малки помещения, именно заради това условие. Така че, Дайкина наистина ще дефроства по-рядко от Хевито, ако то цикли он/офф.
Здравейте, изчетох доста коментари тук относно ZSX-W и искам и аз да задам моите, тъй като мисля, че случая е малко по-специфичен.
Закупихме 3стаен апартамент във Варна и искаме да сложим мултисплит система на Митсубиши Хеви. Насочили сме се към SCM80ZS-W по препоръка на човек от Варна, с 3 вътрешни тела: две 20ки за спалните и една 35ци за всекидневната, която е около 33-35кв. Засега съм се насочил към вътрешни тела от Diamond серията, но все още се опитвам да разбера разликите спрямо Premium серията.
Апартамента е с изложение изток-запад, като над спалните нямам съседи и е последен етаж. Има 10см външна изолация EPS а квадратурата на спалните е 12.5кв (със скос от пода до 2.60м) и 11.4кв (със скос от 1.60м до 2.60м).
На тавана в спалните ще се слага фибран за изолация, а на хола и коридора гипсокартон с вата (ватата е още под въпрос).
Тъй като в моя случай има едно външно тяло и 3 вътрешни, дали ще имам проблеми с on/off, които многократно са говорени тук във форума? И какво ви е мнението относно цялостната конфигурация на системата спрямо нашите параметри.
П.С. Забравих да спомена, че външното тяло ще е сложено на западна стена. Добавих и скица на апартамента, като съм отбелязал къде ще стои външното тяло и 3те вътрешни тела, които ще бъдат поставени над вратите.
Здравейте, предстои ми закупуване на климатик, който ще се ползва само за охлаждане. Спрял съм се на този модел и мисля че изчетох повечето постове в темата, но не намерих много за това как работи в режим на охлаждане. Бихте ли споделили как се държи с включени функции като "Сензора за движение" и "3D Auto". Усеща ли се въздушната струя. Тъй като работя от вкъщи не искам след 8 часа да съм със схванат врат, въпреки че бюрото ми ще е по диагонал от там където ще е монтиран климатика
Когато климатика работи в режим охлаждане за да е ефективна работа на климатика клапите на вътрешното тяло са вдигнати нагоре и струята на издухвания въздух се усеща и в другия край на стаята, дори и да е по диагонал както искате да го монтирате вие. Според мен най-добре е да монтирате вътрешното тяло на климатика на стената до която вие е бюрото встрани от самото бюро. Така дори и да пуснете климатика на по висока степен на турбината въздушната струя няма да духа директно срещу бюрото на което работите.
Благодаря за отговора. Да разбирам ли, че покупката на такъв клас климатик (с толкова функции) се обезсмисля ако ще се ползва само на охлаждане.
Имам 35-ца в 30 кв.м. Пускаш 3D и забравяш , че имаш климатик - прохладно без грам намек за течение.
Аз нямам забележки към климатика, в режим охлаждане. Струята е много мека и управлява потока много добре, заради голямата клапа отдолу. Минимумът е нисък и студено течение мяма да усетите, дори и да стоите срещу него, освен ако няма да догонва градуси. Като тишина е абсолютно незабележим, дори в 45м2. Но според мен, няма смисъл от закупуването на толкова скъп климатик, щом ще е само за охлаждане.
В момента съм в един хотел на морето и вътрешното тяло на климатика е монтирано на диагонал на стената срещу леглото. Пробвах всички степени на турбината и на клапите и студената струя си се усеща на леглото.Климатика е Bеко ако има някакво значение,иначе работи много тихо на охлаждане.Вкъщи всичките ми климатици са монтирани така, че да не духат директно срещу легла, дивани, бюра.
Този пост е редактиран от GLARYS; 07-07-22 в 11:21.
Здравейте. Насочил съм се към SRK35 DIAMOND (12ска) за помещение 28 кв. (дневна), като евентуално ще е и с отворена врата понякога към коридор. Южно изложение, 10 см изолация и PVC дограма е помещението. От фирмата ми препоръчаха 9-ка. Така като чета, като кубици няма да е достатъчна тая 9-тка. Защо 12ската да не върши работа, малко ще е преизчислена, но пък 9тката е малка. На границата е тази моята квадратура. Помещението е 2,60 вис.