Страница 132 от 134 ПърваПърва ... 82122130131132133134 ПоследноПоследно
Резултати от 1,966 до 1,980 от общо 2004
Like Tree1394Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сам ще индикира проблема.

2.  

3. Тук е от
    May 2025

Моята стая(спалня) е 20кв без изолация и фирмата в която попитах за климатика ме съветваха да си сложа 12-ката защото съм имал топлозагуби, а ако съм имал изолация съм бил за 9-ка. Та въпроса ми ако сложа 12-ка няма ли да работи на ОН/ОФ постоянно? А 9-ката ще е по добрия вариант? Моля за съвет.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2019

От скоро се сдобих с MHI Diamond, монтиран от Александър и колеги,та мойте впечатления са:на охлаждане, турбина на макс и температура 24 градуса, вътрешното тяло изобщо не е шумно,да кажем,че от 1 до 10 му давам пет или шест.
    Разбира се,всеки има преценка за ниво на шума,но за мен е ок.На най-ниските обороти(без да е включен silent)шума пада до....почти никакъв (даже и жена ми се чудеше дали работи въобще).Страхотно тиха машина.Външното тяло ,докато вентилатора беше на най-високите обороти,имаше съвсем леки вибрации до почти незабележими.Нищо не се чуваше и от него.Разбираше се,че работи само по движението на листата на липата отсреща.Пробвахме го и на отопление преди няколко дена и нямаше проблем с шум от клапи и т.н.Няма тракания на турбината,пукания на пластмаси,шумни двигателчета и т.н.Поне засега всичко е ок,та надявам се и занапред да е така.
    Доста се чудих за тази машина четейки тук,но Александър ми каза,че всичко ще е ок,та така и стана,за което му благодаря от сърце!
    Знае как да им бае,така да се каже.
    Благодарности на Александър и колеги за добре свършената работа!Да са живи и здрави и да радват с работата си и други клиенти!
    Хубава вечер!
    Този пост е редактиран от Nasko74; 04-06-25 в 08:14.
    Alexi, vanz, Aleksandars и 2 други харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Колегата по-горе - със здраве да го ползвате! Климатикът е солидна машина, споделяйте наблюдения
    При нас от два/три дни вече активно се охлаждаме. Миналато лято нямах достъчно добри и продължителни наблюдения върху работат му на охлаждане, което съм решен да коригирам през настоящото лято.
    Споделям и първия скрийншот от консумацията около 9 ч. снощи. Температурата навън бе около 27/28 градуса. Вътре ДУ е на 24 градуса, вентилатор на АУТО
    Поздрави на всички!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2019

И аз охлаждам няколко дена,много добре работи на външна температура 33 градуса и вентилатор на четвърта степен.Не знам колко консумира,не се вълнувам от това,защото така или иначе нямам нито време,нито нерви да се занимавам да го съзерцавам как работи.Все ще се плащат сметките,другото са замаявки,без да вкарвам лоша умисъл го казвам.Важен е комфорта,дали ще изгори пет лева повече не е проблем за мен.Няма да мога да помагам със скрийншотове и т.н.,не ми се занимава.
    Охлаждам главно 22 квадрата,а при нужда отварям вратата за към другите стаи и за прилично време се усеща и в тях.
    За мене в перфектна машина за мойте нужди.
    Хубава вечет на всички!
    CubanLinx, Genadi80 и Blago94 харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Здравейте на всички,
    Имам един въпрос, а той е следният: климатизатора го пускам в режим на охлаждане вечер, след като се прибера от работа към 17:00 ч и работи около 5 часа и го спирам, тъй като жилището е сравнително хладно и не го оставям да работи нон стоп.
    В инструкцията за употреба пише следното: "Режим по самопочистване трябва да се пуска след режими на работа AUTO, COOL и DRY за да се премахне влагата от вътрешното тяло и да се попречи на растежа на плесен и бактерии".
    Въпросът ми е дали трябва след всяко пускане и спиране на климатизатора да включвам режим на самопочистване?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Той режима не е ли зададен авотматично по дефолт на този модел? И за вас, и за машината е добре самопочистването да бъде активно след абсолютно всяко пускане в споменатите режими.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Не, режимът по самопочистване не беше зададен по подразбиране, нито на този модел, ното на ZS-W (ползвам и такъв).
    Попитах защото режимът по самопочистване трае 2 часа, което си е доста време и това трябва да го правя всеки ден, но пък явно това е необходимото време, за да се премахне влагата от вътрешното тяло и условията за растежа на плесен и бактерии.
    Значи ще активирам винаги режимът по самопочистване в гореспоменатите режими. Благодаря за категоричния и компетентен отговор!
    CubanLinx одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от HERUVIM Виж публикацията
    Здравейте на всички,
    Имам един въпрос, а той е следният: климатизатора го пускам в режим на охлаждане вечер, след като се прибера от работа към 17:00 ч и работи около 5 часа и го спирам, тъй като жилището е сравнително хладно и не го оставям да работи нон стоп.
    В инструкцията за употреба пише следното: "Режим по самопочистване трябва да се пуска след режими на работа AUTO, COOL и DRY за да се премахне влагата от вътрешното тяло и да се попречи на растежа на плесен и бактерии".
    Въпросът ми е дали трябва след всяко пускане и спиране на климатизатора да включвам режим на самопочистване?
    Защо го изключвате въобще?
    Така само благоприятствате появате на миризми, плесени и т.н. Оставете го да работи на желаната температура няколко часа и в края на вечерта просто вдигнете градусите с 2-3 нагоре. Така компресорът няма да работи, но вентилаторът на вътрешното тяло ще продължи да обдухва леко питата и тя ще поизсъхне. Във времето, в което не сте вкъщи, можете да го слагате и на ЕКО режим със сензор за следене.
    При мен работи без да спира и нямам проблеми с миризми.
    Тази сутрин аз също реших да пробвам въпросната опция "AllergenClear". Не знам точно кака работи, но не виждам смисъл да се използва всеки ден.
    Пробвайте без да спирате климатика и вижте как е

12. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от HERUVIM Виж публикацията
    Не, режимът по самопочистване не беше зададен по подразбиране, нито на този модел, ното на ZS-W (ползвам и такъв).
    Попитах защото режимът по самопочистване трае 2 часа, което си е доста време и това трябва да го правя всеки ден,!
    Нищо не трябва да се прави всеки ден или след всяко спиране на климатика след режим "охлаждане".
    Веднъж се настройва "Self clean'' и след като изключиш климатика, процедурата стартира автоматично.Клапите се затварят и лампа RUN премигва докато трае процедурата........
    При смяна на батерии трябва отново да се настрои "Self clean''..
    ..

.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Palev; 16-06-25 в 14:07.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз моите климатици ги обръщам на FAN за 20-30 мин след спиране на охлаждането .. само 20 годишния Саньо ако го изключиш си минава сам на FAN за 20тина минути след което си спира ,другите съвременни и умни европейки единия от които топ модел за 3к лв навремето нямат тази високотехнологична опция
    CubanLinx одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2023

аз моя го спирам за посред нощ и реално преди да си легна просто вдигам с 2-3 гр температурата , съответно му слагам да се изключи след 30 мин . Идеята е да не минавам в режим фен , че на другия ден се включва на таймер по обяд , та да не се прибера някой ден и вътре да е жега

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2019

Ползвайте функция "маймунка"след охлаждане!

17. Member
    Тук е от
    Feb 2023

тая маймуна върти над 2 часа - мерси , ама не

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    тая маймуна върти над 2 часа - мерси , ама не
    Струва ми се, че беше 1.5 часа, когато наскоро я ползвах

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3095
    Последно: 19-08-25, 10:23
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 09:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 07:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе