Аз взех 3 седмици отпуск с мисълта да свърша и задачата закупуване и монтаж на два нови климатика на мястото на два стари. 3000-3300лв. с монтажа. Единият го измислих да е 12LMC, а другия ми се искаше да е тих - 20ZS-W, че ще е за спалнята ми, защото по принцип не понасям никак климатици, особено нощем. Но тази зима с неясното състояние на цената и наличността на природен газ, ще се пробвам с веялките. При много зор ще пускам и котела. От години търся алтернатива на природния газ и да си запазя радиаторите. Но термопомпите въздух-вода не са за система с радиатори. Нито имам възможност за подово, нито шанс радиаторите ми да се справят с температура на водата под 50гр.
Дайте тих аналог на липсващите Хеви премиум модели, като за спалня и не повече пари.
Този пост е редактиран от VanDan; 18-08-22 в 01:12.
Здравейте,
Изчетох по-голямата част от изписаното в темата но все още се чудя дали SRK60ZSX-W или SRK50ZSX-W е по-подшодящ за моят случай за отопление.
Става дума за апартамент в София, кв.Горна баня (2 градуса по-ниска температура), за отопление на дневна с кухненски бокс и антре 46 квадрата и коридор от 6 квадрата, или 120 кубика. Изолация 8 см, северно изложение, две външни стени, препоследен етаж с голяма покривна тереса.
Благодаря ви предварително.
Много благодаря за отговора, в такъв случай най-вероятно ще е 50-ката.
Благодаря, сега обърнах внимание на модела, по-показатели са идентични но цените са им различни, най-вероятно ще е 63ZR-W.
Само подбирай добре мястото, че 63ката е духовита машина.
Дори на ULo е два пъти по-духаща от 50ZSX-a.
Прочетох за този ефект , до сега топлех това пространство конвектор вързан към газов котел, след като си направих една калкулация за бъдещите ми сметки за газ се мятам на климатици. Вътрешното тяло ще бъде монтирано над конвектора. Предполагам, че този "недодостък" с духането ще спомогне за по-лесното темпериране на коридора и антрето .
Щом си с конвектор що не сложиш една подова 50ка?
Няма да усетиш разлика.Не е много по-скъпа.
По принцип такава ми беше първоначалната идея, за съжеления нямам къде да го монтирам, а не искам да махам този който е монтиран сега, не знам какви времена ще насъпят .
35ZSX ще ти свърши работа имаш доста малко дограма, а и изолация на стените.