За съжаление вътрешното тяло на 63ZR-W ми идва прекалено голямо - 120 см, и не мога да го монтирам там където желая, остава SRK60ZSX-W.
За съжаление вътрешното тяло на 63ZR-W ми идва прекалено голямо - 120 см, и не мога да го монтирам там където желая, остава SRK60ZSX-W.
Здравейте,
Температурата, която ще се гони е 23-24 градуса, и по-скоро си мисля за 50-тката, гледам, че като показатели е по рафинирана от 60-тката. Притесненията са ми, че апартамента е на предпоследен етаж, външен и с голяма тераса околко него, която според мен се явява като термо мост. Това ми е първият сблъсък с отопление с климатик .
Казвам Ви го като бивш собственик на 60-ка, изкарала 5 зими в студен външен апартамент, отоплявал 115м3 на 23-24гр. Щом продадох 60-ката и взех 35-ца, няма какво повече да обяснявам. Звяр в клетка е. 50-ката няма изобщо да усети тази кубатура. Пак напомням, че 50-ката практически е съвсем леко скопена 60-ка.
Гледаш ама нищо не виждаш и понеже не слушаш ще си се обзаведеш с безсмислено по-шумен и по-скъп климатик който реално ще се наложи да го скопиш посредством вентилатора и ще стане по-зле като топлоотдаване от 35-цата и като бонус вместо да имаш 3 използваеми скорости на вентилатора ще имаш само 2.
Аз се притеснявам, че няма да може да насмогне , ще си сърбам попарата. Ще споделя, когато го монтират и започна да се топля.
Това отношение не е нормално.Направо иди го набий, че не те е послушал?! Само може да отблъснеш хора от форума с подобни коментари.
Според мен, добре че не е взел 63ZR-W, там веенето може да е проблем, че минималните дебити са огромни и комфортът може да пострада. Бях пред тая дилема преди време и добре, че и аз не го взех.
Възможно е 35та да e напълно достатъчна, но както казах си знам жилище и предпочитам да се подсигоря, смятам да се отоплявам основно на ток. Много благодаря за всички коментари. Ще споделя бъдещи впечатления.
Не съм 100% сигурен за мощноста на конвектора, модела е Klima 2000 KFC060, до колкото си спомням 060.Температури съм пробвал всякакви но можеби, най-добра за системата ми бе 65-68 градуса. Пробвал съм и с по-ниски температури например 50 градуса, но тогава страдаха останалите стаи, които са с алуминиеви радиатори.
Настройваш го на 21 градуса и не пипащ градусите нито денем, нито нощем. Ако ти е комфортно си стои на 21 градуса, ако не ти е комфортно вдигаш на 22 градуса и оставяш така 3-4 дни.След това отново преценяваш.
Важното е да не сменяш градусите и 24 часа да са едни и същи. Ако зимата е сурова можеш да вдигаш нагоре вечер и да намаляваш на 21 градуса, но под 21 градуса не намалявай градусите.Това за всекидневна-хол-трапезария в която през деня има постоянно хора.
Вече ако слагаш в спалня климатик там може и на 19 или 20 градуса в зависимост как ти е комфортно да спиш.
Здравейте, ще съм благодарен ако може да помогнете? Става въпрос за отопление на стая 34кв.м. (87куб.м.) в къща, втори етаж с вътрешна изолация 5см ЕПС и двукамерна ПВЦ дограма 8кв.м.Къщата се намира в Костинброд, спрял съм се на SRK35ZSX-W, според вас ще се справя ли с отоплението на тази стая. Благодаря и хубав ден.
Изпратено от моят CLT-L29 с помощта на Tapatalk