Ама това ти казвам, човеко. Аз дълъг офф при Хеви за 5 години почти не съм виждал, защото хистерезисът им е малък, нещо от порядъка на 0.5гр. Дори 20ZMX не ми прави дълъг офф в детската, ако не съм му дал някакво много ниско задание. Тошибата ми си почива много повече, там хистерезисът е по-голям, сигурно с 2гр. Такова поведение не съм виждал никога, честно! Никога не почива толкова, че после като тръгне да има да гони много и да се набира до над киловат.
П.п. А за дефростите не си прав. Машината ти е сбъгясала, моят ЗМХ беше така. Ако отвориш сервизното, ще видиш че дефрости на он/офф цикли можеш да имаш чак при темп. на външния ТО под -5гр, което много трудно може да се случи при положителни температури. 60-ката ми като й затворех вратите на -1, ми е правила колкото си искаш он/офф, но започваше да дефроства по това условие чак при -2 -3 гр. външна температура. Моят ЗМХ се оправи, като му разкачих захранването към външното тяло за няколко часа, докато му монтирах нагревателя, иначе дефростваше на он/офф цикли на положителни температури. След тази интервенция минаха сигурно 3 години и от това няма помен.