Страница 107 от 128 ПърваПърва ... 5797105106107108109117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,591 до 1,605 от общо 1909
Like Tree1331Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Има нещо нередно при монтажа на тая машина. Дори на клипа се вижда, че не е сглобен добре при страничния клапак. Сложи на първо четене един нивелир. Разглобявал съм го много пъти. Възможно е да не е монтирана добре тавата (закопчала). Тя се сваля заедно с клапите. Няма вариант при правилно сглобяване да тече. Аз го поливам с пръскачката, при почистване и всичко си изтича в тавата, съответно през дренажа. Вътрешното тяло ми се е заталачвало много с боклук след ремонт в хола. Бях разрешил на майсторите да го ползват на охлаждане и много пепел мина през него. Не е имало течове. Трябва да се разглобят пластмасите, да се пусне машината и да се види от къде идва теча.

2.  

3. slr
    slr е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Вчера идваха пак, при разглобяването имаше много кондез по тръбите на фреона и в питата също и във ваничката имаше малко вода, а не беше пускан от 1 ден (а дори и цикъл за исушаване съм пуснал).
    Накрая стигнаха до горната ваничка, която се оказа спукана в дясната част точно там където бъркат с отверка да вадят турбината. Нещо не можаха 1 час да изкарат турбината и накрая си тръгнаха с все цялата пластмаса отзаде на която е горната вана мотора и турбината. Струва ми се че есента когато правих пофилактичното почистване са я прецакали. Тогава също вадиха турбината но излезе по лесно към 10 15 мин им трябваше.
    Относно нивелацията я порверих преди да дойдат от средата към дясната част имаше наклон много лек на дясно. Нивела го сложих от долу тъй като нямах толкова висока стълба.

Сега се чудя какво ще става, дали ще сменят само тая задна пластмаса или цялото тяло ще сменят? Дали има части в БГ или ще трябва да се чака?
    Сега питата виси на 3 ленти много грозна работа.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от slr Виж публикацията
    Вчера идваха пак, при разглобяването имаше много кондез по тръбите на фреона и в питата също и във ваничката имаше малко вода, а не беше пускан от 1 ден (а дори и цикъл за исушаване съм пуснал).
    Накрая стигнаха до горната ваничка, която се оказа спукана в дясната част точно там където бъркат с отверка да вадят турбината. Нещо не можаха 1 час да изкарат турбината и накрая си тръгнаха с все цялата пластмаса отзаде на която е горната вана мотора и турбината. Струва ми се че есента когато правих пофилактичното почистване са я прецакали. Тогава също вадиха турбината но излезе по лесно към 10 15 мин им трябваше.
    Относно нивелацията я порверих преди да дойдат от средата към дясната част имаше наклон много лек на дясно. Нивела го сложих от долу тъй като нямах толкова висока стълба.

Сега се чудя какво ще става, дали ще сменят само тая задна пластмаса или цялото тяло ще сменят? Дали има части в БГ или ще трябва да се чака?
    Звучи много непрофесионално, пожелавам ви да попаднете на по-способни техници, защото е срамота такава качествена и скъпа машина да се съсипе от липса на знания и умения.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Направи една снимка, че ми е трудно да си го представя.
    Вероятно ще ти я залепят, че ще им е по-евтино, ако изобщо има такава рез. част!

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Трябва да го има. Според мен става въпрос за поз. 43.

Турбината е с много малка хлабина, спрямо валчето на мотора и се демонтира/монтира трудно.

7. slr
    slr е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    Направи една снимка, че ми е трудно да си го представя.
    Вероятно ще ти я залепят, че ще им е по-евтино, ако изобщо има такава рез. част!

Да, точно така и стана. Залепили го с Капчица. Пластмасовите части не били покрити от гаранцията и трябвало да се чака много, а и скъпи по 400лв
    Казах им да го затварят, да не виси поне че изглеждаше страшно. Жалко че не снимах.
    Също и шкуриха оста на турбината да влиза по лесно в мотора.

Не съм го пробвал дали тече още.
    Искам да се смени този панел по принцип.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Каква гаранция, какви 5 лева, след като те са ти счупили панела от некадърност? Вместо да напъват при вадене на турбината, слагат една плоска отверка между турбината и мотора, леко напъват и излиза веднага.Ама явно не са били в час като се обяснява понятието "лостова система". И вместо да шкурят оста на мотора, да го бяха сложили във фризера, а съответния край на турбината в гореща вода, ама явно и в този час по физика са отсъствали!
    След като искаш да се смени панела, отивай в офиса и се разправяй, който го е счупил, да си го плаща той!
    С това лепило не знам дали няма да се напука от постоянното свиване и разширяване на панела, да го бяха закарали да го "заварят" да стане по - здраво.
    Този пост е редактиран от Palev; 28-07-23 в 09:52.
    HRS9 одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Как така ще ти строшат климатик за над 3 бона и ти ще си плащаш? Отделно, не си длъжен да разбираш от ремонт и поддръжка на климатици.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Как така ще ти строшат климатик за над 3 бона и ти ще си плащаш? Отделно, не си длъжен да разбираш от ремонт и поддръжка на климатици.
    Еми, предполагат, че след като си имал 3+ бона за климатик, ще можеш да извадиш и още за ремонт
    Може в офиса избщо да не знаят какви са ги натворили двамата "майстори".
    Явно, собственика на климатика е доста търпелив човек.Ако беше станало това при мен, досега сто пъти да съм ги вдигнал на балон да са ми сложили чисто ново тяло и вече да съм забравил...
    Този пост е редактиран от Palev; 28-07-23 в 10:03.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Въпросът е, че не е редно да е така. Монтажникът го счупил, пък да си го плаща собственика.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Вярваш ли Маро в магии?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Като знаят да взимат по 300-350 лв на монтаж, да си носят отговорностите. Аман от идиоти!
    rosswen, Palev и HRS9 харесват това.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това е ако мине номера ,а той минава както виждаме

17. slr
    slr е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    И аз това се чудя, но нямаше как да се разправям тогава, а и не исках да виси тая пита повече.

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    Еми, предполагат, че след като си имал 3+ бона за климатик, ще можеш да извадиш и още за ремонт
    Може в офиса избщо да не знаят какви са ги натворили двамата "майстори".
    Явно, собственика на климатика е доста търпелив човек.Ако беше станало това при мен, досега сто пъти да съм ги вдигнал на балон да са ми сложили чисто ново тяло и вече да съм забравил...
    Не съм се отказал, ще ги вдигна в Понеделник още. Тъпото е че тоя майстор се оказва и съдружник във фирмата. Абе уж читав беше, монтирал ми е няколко клими никакви проблеми до сега, само фуджита обаче.
    Според мен есента на профилактиката го е прецакал и сега го довършиха. Тия сериозно напъваха с отверката още на стената, двамата на стълбата. На 40та мин свалиха панела с турбината и на земята продължиха да я напъват още едни 15 20 мин. Накрая взеха го така и изчезнаха.
    Ако откажат да си поемат щетата мога ли да направя нещо? или трябва да се спасявам сам.

18. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Ако откажат да си поемат щетата мога ли да направя нещо? или трябва да се спасявам сам.
    Обаждаш се на вносителя, описваш ситуацията и повече да не предоставя машини на монтажници които ги съсипват. Там където е залепено с капчица сигурно се е сцепило още при монтажа. Те не го ли тестваха за теч след като го монтираха?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3032
    Последно: 17-02-25, 18:29
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе