Това покачване от 35-ца надолу не дразни. Казвам го от опит. Работи си тихо, кротко, не се натрапва с поведението си. При 50-ка и 60-ка вече бих казал, че леко дразни. Което беше и една от основните причини да сменя 60-ката с 35-ца.
Това покачване от 35-ца надолу не дразни. Казвам го от опит. Работи си тихо, кротко, не се натрапва с поведението си. При 50-ка и 60-ка вече бих казал, че леко дразни. Което беше и една от основните причини да сменя 60-ката с 35-ца.
Освен МЕ LN, за което писах в другата тема, сложих и една 20ка Diamond. Още не живея там и не мога да дам отзиви как се държи, но ме гложди много, че не мога да следя консумацията в реално време, защото не е на контакт, а директно с кабел вързан. Какви са ми вариантите тук? Дали може вътре някъде около кабелите да се вместо едно реленце, примерно на Шели или опцията ми е само външен модул?
Защо е този зор да се следи консумацията? Ако харчи повече няма да го ползвате ли
Този пост е редактиран от CubanLinx; 21-10-24 в 14:52.
Просто ми е интересно как работи и колко по-добре е от другото MHI Premium, което имам в другото жилище.
С оглед на всичко изписано за двата модела в съответните теми, предполагам, че ще е по-добре. Много зависи от условията, в които ще работи, както и от вашите очаквания. Вкъщи сме с два топ модела, но и към двата имам забележки. Конкретно това с консумацията никога не съм го разбирал.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 21-10-24 в 17:25.
Супер! Затваря ли се нормално? Този модел има и по-малка версия, но е до 2000 вата. Не че няма да стигнат, но ако влиза голямото няма смисъл да е малкото.
Здравейте.
Ще ми монтират MHI 20ZSX в дневна 22м2 , френски прозорци и евентуално ще отоплява/охлажда и коридор 7 м2 . Проблема е ,че се оказа , че единственото място където може да се монтира вътрешното тяло е срещу дивана. Питането ми е , като дойде лятото при режим охлаждане създава ли силно студено течение , което те удря ако си седнал срещу климатика ?
Принципно , до сега съм бил с много стар климатик Електролукс , който освен ,че е много шумен и не ства за отопление ...правеше и много кофти студено течение от което съм изстивал .
Всичко се затваря перфектно. На снимката съм го издърпал от дупката за да го видиш. Тази нисша там е мястото за оригиналния WIFI на МЕ
Има една подробност. Климатика ти трябва да е захранен от вътрешното тяло.
Колкото и слаб да е полъхът, ще се усеща, както е писал Алекси. Аз бих избягвал такъв монтаж на всяка цена.
Здравейте!
Това е отпреди малко. Реших да пусна MHI ZSX в спалнята да поработи. Температурата в началото бе 20.3 гр. За има-няма 20 минути се вдигна на почти 23 гр.
Избрах режим High Power, който, за разлика от KGTE в хола, работи както трябва. Най-високата консумация бе около 900 вата
В момента навън е около 15 гр. и машината работи on/off
Този пост е редактиран от Blago94; 31-10-24 в 21:24.
Малко от работата на 35ZSX, от днес:
Здравейте,
да споделя малко опит с MHI 20ZSX. Топли перфектно, икономично и работи безшумно, но следва едно но - като падне външната температура на около плюс 7 гр. следват дефроси на всеки около половин час. Не са дразнещи, продължават около 3 минути.
Според условията за дефрост, трябва външната температура да е под 3 гр., а тази на топлообменика под минус 5 гр. Не се включва самодиагностиката, което би трябвало да значи, че датчиците за температура работят нормално. Някакви идеи, какъв може да е проблема.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 06-11-24 в 20:55.
първо не пиши с толкова голям шрифт
тия дефрости на 30мин не са нормални - дръпни го от шалтера , извади батериите на дистанционното - остави го така половин час ( през деня като е топло ) и го пусни пак
поне при мен на zs-w забелязвам подобно поведение от време на време и се оправя по тоя начин - някъв софтуерен бъг предполагам , ама то моя малко съм го побългарил да му помагам допълнително с бъговете