Страница 111 от 124 ПърваПърва ... 61101109110111112113121 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,651 до 1,665 от общо 1854
Like Tree1296Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jun 2017

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Здравейте. Притежател съм на SRK20ZSX и от както е сложен само проблеми. Сменяха 2 пъти платката на външното тяло и веднъж мотора на перката на външното тяло. След това се появи някакъв друг проблем с дистанционното (може би?), но гаранцията не го покривала. Проблемът е следния - при опит да се извърши каквато и да е операция с дистанционното (промяна на температура, сила на струята и т.н.), излиза една нула, започва да мига и известно време не приема никакви команди, след което нулира всякакви зададени настройки. Сякаш се рестартира и след това захапва, но след известно време пак същото се получава. Не мога да кажа, че се случва и рядко - по няколко пъти на ден. Прикачвам снимка, а на линка по-долу може да видите и видео от поведението на дистанционното.

Въпросът ми е дали някой може да преведе какво точно се случва и какво бихте ме посъветвали да предприема? Проблемът в дистанционното ли е или може да е нещо с вътрешното тяло? Има ли вариант за диагностициране? Ново оригинално дистанционно струвало 250лв, а в интернет намерих и някакви алтернативни за по 30лв, но на тях пише, че са съвместими с модели RLA502A704S, RLA502A704A, RLA502A704C, а на моето пише само RLA502A704. Има ли шанс да сработи?

https://easyupload.io/2vvbdo
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Member Аватара на frick
    Тук е от
    Apr 2011

За проблема с дистанционното опитайте първо със смяна на батериите. При мен излизаше 1. Със смяна на батериите с нови проблема изчезна. Модела на дистанционното е RLA50A700L.
    vvpetrov одобрява това.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Гаранцията от 2 години покрива задължително цялото изделие, включително и дистанционното. Изключение може да има в търговската гаранция. Първо КЗП за становище, после адвокат.

5. Novice
    Тук е от
    Jun 2017

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Гаранцията от 2 години покрива задължително цялото изделие, включително и дистанционното. Изключение може да има в търговската гаранция. Първо КЗП за становище, после адвокат.
    В гаранционната карта е записано, че не важи за "Аксесоари, консумативи, дистанционно управление, пластмасови и стъклени части...". В такъв случай кое е валидно?

6. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

В Бг дистанционното на всеки уред Не подлежи на гаранция.Играл съм го няколко пъти.

Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

7. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Абе теоретично ако хванеш да се заяждаш съдиш и тнт.... дистанцията е нещо без което климатика не работи нормално, но допускам, че ще отнеме много време и нерви.
    Този пост е редактиран от zillion; 19-11-23 в 22:23.

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Nov 2023

Здравейте.
    Давам обратна връзка за SRK50ZSX-W - 18BTU.
    Вече го ползваме 4 дни и наистина отоплява идеално помещение с квадратура 39-40м2 около 95-98м3. Помещението е разчупено като включва хол с кух. бокс и коридор, който е свързан със свод към хол (няма налична врата). Изложението е юг, но слънчева светлина през зимните месеци почти не влиза поради това, че сме на 1ви етаж, а отсреща има сгради.
    Главните акценте за нас бяха: Да е топло и естествено консумацията. Климатика е настроен на 24 градуса и поддържаме около 22-23 градуса стайна температура. Климатика откакто е монтиран не е изключван. Само нощно време го намаляме на 22 градуса, че не се спи иначе. Ел. консумацията изчислена от смарт контакта за 24 часа е 8kw, което на час излиза 0,33w/h. Според мен това е трахотна консумация за климатик при условие, че почивните дни външната температура в Пловдив беше 8-5 градуса, без слънце и брулеше студен вятър.
    Външното тяло е безшумно, вътрешното също не се чува особено освено ако не пуснете вентиалтора на последна или предпоследна степен. Много добро разпределяне на въздушния поток посредством множество настройки на вертикалните клапи. Това е, което мога да споделя за няколко дена откакто са го монтирали. Пожелавам успех и дано съм помогнал на някой с коментара. Поздрави!

Mega, bobivg и rosswen харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Един съвет. Ползвайте си Ауто режима на турбината. Работи безупречно, в същото време ще е тихо, когато си темперира. Моят в 45м2, студен апартамент, пред последните няколко по-студени дни, варира 140-230W. Основно работи на около 200-220W. Само че е настроен на 23гр., като поддържа около 23.5гр.
    Mega одобрява това.

11. Novice
    Тук е от
    Nov 2023

Благодаря ти. И аз него ползвам, но на жената и е студено. Искала струята срещу нея да биеал и все го пуска на яката духалка

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

50-ката, като Вашия под +4гр. си вдига минимума значително, така че жега ще има със сигурност.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Здравейте,

От скоро съм горд собственик на 2 Diamond-a - 12-ка и 9-ка. Скоро ще се сдобия и със 7-ца, а след това и още една 12-ка. До тук съм много доволен от машините - всичко се случва бързо, комфортно и тихо. 9-ката е инсталирана в стая ~22кв.м. и я затопля супер бързо. 12-ката се грижи за 4 помещения (разделени с огромни сводове 2,5х2 метра) с обща квадратура над 60кв.м. Там нещата се случват по-бавно, но се случват и машината за сега смогва без проблеми. За тези 4 помещения е предвидена и другата 12-ка, която ще бъде инсталирана в отсрещния край на настоящата 12-ка. 7-цата пък ще бъде в малка стая около 14кв.м. Супер много се радвам на машинките и чета за тях, но не откривам какви са основните разлики спрямо по-ниския клас - "Premium"? Доколкото виждам, те също не са никак лоши климатици, а предвид и цената им (доста по-ниска от Diamond-ите) не съм сигурен, дали не са по-добър избор. Вие как мислите?

Поздрави

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от arislan Виж публикацията
    Здравейте,

От скоро съм горд собственик на 2 Diamond-a - 12-ка и 9-ка. Скоро ще се сдобия и със 7-ца, а след това и още една 12-ка. До тук съм много доволен от машините - всичко се случва бързо, комфортно и тихо. 9-ката е инсталирана в стая ~22кв.м. и я затопля супер бързо. 12-ката се грижи за 4 помещения (разделени с огромни сводове 2,5х2 метра) с обща квадратура над 60кв.м. Там нещата се случват по-бавно, но се случват и машината за сега смогва без проблеми. За тези 4 помещения е предвидена и другата 12-ка, която ще бъде инсталирана в отсрещния край на настоящата 12-ка. 7-цата пък ще бъде в малка стая около 14кв.м. Супер много се радвам на машинките и чета за тях, но не откривам какви са основните разлики спрямо по-ниския клас - "Premium"? Доколкото виждам, те също не са никак лоши климатици, а предвид и цената им (доста по-ниска от Diamond-ите) не съм сигурен, дали не са по-добър избор. Вие как мислите?

Поздрави
    Категорично не, ZSX е перфектната машина по отношение на цена - качество.ZS са добри машини, но не случайно са средния клас на марката.
    Този пост е редактиран от HRS9; 25-11-23 в 06:32.
    rosswen одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Две 12ки Даймънд, нямат работа в 60кв, особено ако жилището е модерно с добра изолация.
    60кв. са за 50ка Хеви, аз с 50ка мулти Премиум топля 65кв..
    По-скоро трябваше да помислиш за мулти в това помещение, далеч по-икономично и адекватно щеше да работи.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Две 12ки Даймънд, нямат работа в 60кв, особено ако жилището е модерно с добра изолация.
    60кв. са за 50ка Хеви, аз с 50ка мулти Премиум топля 65кв..
    По-скоро трябваше да помислиш за мулти в това помещение, далеч по-икономично и адекватно щеше да работи.
    4-те помещения са едно след друго. Реално се получава едно голямо помещение, което е около 12-14м. дълго на около 5 широко. В средата на помещението има прозорци от тавана до земята и там няма как да се постави стенен климатик, а подов ще стои пред прозорците и ще е грозно. Поради тази причина, единствения вариант е 2 стенни/подови машини в двата края на помещението (една срещу друга). Подови климатици не исках, защото не са подходящ избор спрямо разположението на мебелите.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от arislan Виж публикацията
    4-те помещения са едно след друго. Реално се получава едно голямо помещение, което е около 12-14м. дълго на около 5 широко. В средата на помещението има прозорци от тавана до земята и там няма как да се постави стенен климатик, а подов ще стои пред прозорците и ще е грозно. Поради тази причина, единствения вариант е 2 стенни/подови машини в двата края на помещението (една срещу друга). Подови климатици не исках, защото не са подходящ избор спрямо разположението на мебелите.
    Слагаш две противоположно разположени 25-ци ZSX-W и нямаш грижи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2994
    Последно: 21-12-24, 21:45
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе