Аз също съм виждал машината да вдига до подобна консумация, особено в режим High. Не би трябвало това да е проблем.
Дефростите при ZSX, както често е отбелязвано, са изключително редки. Необходима е много висока влажност на въздуха и температури около и под нулата.
В момента при мен е 1 градус навън. Вътре е 23, влажността е около 70% и почти не забелязвам скреж по питата.
При нас застудя до -6 градуса![]()
Климатика работи много конфортно в тези 13 квадрата стая , с нетърпение очаквам да застудее още ... поне до -15![]()
Надай сa коньо на зелена трава![]()
Иска да разбере човека,какво е дефрост на 45мин![]()
Ще излиза да го топли със сешоара, да не му е студено. Не говорете глупости, за да подкара дефрости по часовник условията трябва да са много сериозни. Аз 5-ти сезон ги чакам, но уви. И то с premium.
А до тогава много китайски измишльотини ще са се предали отдавна.![]()
Казал съм го доста пъти но точно този модел му харесва да работи във студено и гадно време от няколко дни при мен е гъста мъгла и вечерта и през деня през вечерта около -4.5 градуса а през деня 2-3 градуса 9-ката прави дефрости вечерта на около 3 часа а 12-ката дефроства на 5 часа настроени са на 24 градуса като и двете външни тела условията са еднакви не знам на какво се дължи разликата във времето за дефрост като и двато заскрежават брутално.Между дrугото имам и 3 цепеници TSWF настроени на 24 градуса от които съм много приятно изненадан дефрости при тези условия правят на около 3 часа и консумация варира между 290-470 вата.
Нещо интересно за моя дефросващ SRK20ZSX-W - когато го оставя на първа степен на вентилатора на вътрешното тяло, започва да вдига консумацията, което по принцип е нормално, но струята вместо да се затопля, напротив, става доста хладна. Като превключа на 2-ра и по-висока степен на вентилатора, консумацията пада и започва да духа жега. Имам усещане, че именно когато сам свали оборотите на първа степен, малко след това следва дефрост.
Аз моите винаги ги държа на ауто просто така работят най добре при мен........ а и аутото на този модел е перфектно!
Привет на всички!
Най-накрая зимата и в тук в Петрич реши да напомни на себе си. Температура навън около нулата, със 100% влажност.
Вътре ДУ е на 23 гр. Вентилаторът е на 3 степен.
От сутринта два пъти дефроства. На около 3 часа горе-долу
И тук застудява .. дават го за днес - 3 и ще падат до -5 , също и утре
Климатика си работи перфектно![]()
Задал съм му 24градуса и AUTO от както го имам![]()
Вторник , сряда и четвъртък го дават от 0 до -10![]()
Колеги, нека да поговорим за различните модове на Диаманта. Някой експериментирал ли е с тях? Споделете мнения на какви настройки/модове държите вашите климатици и защо?
Лично аз съм най-доволен от "3D Auto" мода, който просто прави чудеса. Буквално всяко кътче е темперирано на точно зададената температура и комфорта е несравним (доближава се до пасивно отопление само на конвекция). Разбира се, това вдига консумацията на електричество с около 20-30% (по мои сметки), но пък от друга страна лично на мен на 22 градуса "3D Auto" ми е по-комфортно от 23 градуса на друг режим. Направих си експеримент и за няколко дена вдигнах и 4-те Диаманта от 22 на 23 градуса. Консумацията на енергия се вдигна отново с 20-30%, така че в крайна сметка "3D Auto" на 22 градуса е сравнимо по консумация със статична струя на 23 градуса, но по-комфортно. Течението също почти не се усеща на "3D Auto", поне на 1 и 2 степен на вентилатора, на колкото го държа и аз.
Това лято мисля да пробвам и "Auto" режима за отопление/охлаждане, тъй като в ръководството прочетох, че редува охлаждане и изсушаване. По пътя на логиката климатика ще бъде още по-икономичен в този режим, защото сухия въздух се усеща по-хладен, но не знам, дали това няма да компрометира комфорта. Ще видим.
Като цяло, Диаманта е супер икономична и комфортна машина (разбира се със своите малки недостатъци като лекото потракване на турбината и шумните моторчета при разгъване и прибиране на дъската). Ценово е позиционирана изключително атрактивно. Онзи ден сложих и един Премиум в таванската стая, и си поиграх да смятам каква е реалната разлика в цената на машините. Накратко, за моите нужди от около 22kw отоплителна мощност, разликата в цената за машини Диамант и Премиум, които да покриват тези изисквания, беше грубо 10%. Тази разлика идва от факта, че Диамантите са доста по-мощни и там, където е необходима 12-ка Премиум, 7-ца Диамант се справя повече от перфектно. Предвид и факта, че Диамантите са с около 10-12% по-икономични (поне на хартия), ако приравним цената, то и двата избора (дали Диамант или Премиум) излизат г/д на едни и същи пари. В случая, обаче, с Диаманта получаваме по-комфортна машина от по-висок клас с двуроторен компресор.
Лично аз не харесвам 3D Auto.... моите ги държа само на Auto защото е перфектно работещо и разпределя топлината най добре и е най икономичен.