Страница 129 от 130 ПърваПърва ... 79119127128129130 ПоследноПоследно
Резултати от 1,921 до 1,935 от общо 1938
Like Tree1354Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Ами ще продавам, то се е видяло. Трябваше и аз да се доверя на Евровента, ама нали пък съм Тома неверни. Нищо, то си ми е за главата. Нека всички, заблудили се да си купят модела, да продават! И един съвет, не се доверявайте на ниските консумации и сметките за ток, които плащате! Евровентът му е майката! Амин!
    Aleksandars, Danzki и Blago94 харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

коп 3 на номинал при -7 е много добре ,кои други марки с по леки топлообменници имат по високи показатели ? важно е и колко топлоотдават обаче ,щото КОП не топли
    Boooom одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Минахме се с тия двойнороторни компресори на Мицубиши и големи топлообменници, това е истината.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Евровента не е критерии изобщо...
    rosswen и Blago94 харесват това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Не знам за тези, които имат някакви негативни мнения за машината, но аз със сигурност мога да кажа, че по-голям комфорт не съм имал. С малки забележки, разбира се, но пълно щастие няма никога. Трябва да имате машината, за да разберете на какво е способна
    Aleksandars, Mega, rosswen и 3 други харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Ето, знаех си накъде ще тръгне
    Аз никъде не съм казал че марката е лош избор, така че няма нужда от спорове, за да покажем че сме в български форум. Обаче ако вляза като страничен читател, който се чуди какво да избере - мисля че може да се поработи върху обективността на места, това е. Лично аз съм много труден клиент и да не се налага да избирам нещо, а и винаги съм с едно наум за всичко, дори и за официални данни.
    Ясно е, че и Евровент е само някаква част от картинката, но ето може да помогне като база за сравнение между всичко на пазара, защото се прави на едно място и би било по-коректно. Просто сравних ефективността при ниски температури между ZSX и висок клас на други производители и се учудих че дори и с предимството на размери, тегло и количество фреон, не се представя по-добре, а обратното. Сравних и ZS със среден клас други производители, отново с предимството на тегло и хладилен агент и пак не блести. Ако трябва ще кача няколко снимки на различни производители, може да е от полза за някой, кой знае.
    Не казвам че резултатите са лоши и че някой се е минал, а че има какво да се желае и по-скоро съответстват на цената им - нищо лошо в това, мисля.
    Без да съм експерт предположих че компресорите им толкова могат и оттам са ги направили по-достъпни - отново нищо лошо в това.
    Иначе скоро ми попадна клип на японско Хеви и след отваряне на външното тяло, автора /японец/ беше изненадан че компресора вътре е на Панасоник, а дали значи нещо или не - всеки да прецени сам.
    То не е само до компресори и COP, така е. Не съм пробвал Хеви и предполагам не са лош избор за цената си. Дано бях достатъчно ясен сега

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Тази информация, която Ви даваме, с измервания, консумации и т.н. е точно за да покаже реалните възможности на машината, а не написано някъде си. Защото всички знаем, че разлика между действителност и написано почти винаги има. Вие, обаче, типично по български, тотално неглижирате подобна информация от потребители, която коства на човек време. Защо си мислите, че ние не сме чели сервизни ръководства, евровент и т.н? Такъв тип информация трябва да се цени, а не да се отхвърля с лека ръка и несериозни, бих казал дори смешни аргументи.
    JOKVN, Genadi80, Boooom и 1 други харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

За жалост е така , стойностните членове в форума ги няма отдавна,а имаше хладилни инженери, техници и много други с знания.
    останали са много малко както е колегата rosswen, Alexi , Aleksanders , mimojef и др
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 07-03-25 в 10:00.
    Genadi80 одобрява това.

11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Качи конкретен пример. На 90% съм сигурен, че сравняваш круши с ябълки и от там идват погрешните ти заключения и изводи.

Този пост е редактиран от bobivg; 07-03-25 в 11:28.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Аз никъде не съм казал че марката е лош избор, така че няма нужда от спорове, за да покажем че сме в български форум. Обаче ако вляза като страничен читател, който се чуди какво да избере - мисля че може да се поработи върху обективността на места, това е. Лично аз съм много труден клиент и да не се налага да избирам нещо, а и винаги съм с едно наум за всичко, дори и за официални данни.
    Ясно е, че и Евровент е само някаква част от картинката, но ето може да помогне като база за сравнение между всичко на пазара, защото се прави на едно място и би било по-коректно. Просто сравних ефективността при ниски температури между ZSX и висок клас на други производители и се учудих че дори и с предимството на размери, тегло и количество фреон, не се представя по-добре, а обратното. Сравних и ZS със среден клас други производители, отново с предимството на тегло и хладилен агент и пак не блести. Ако трябва ще кача няколко снимки на различни производители, може да е от полза за някой, кой знае.
    Не казвам че резултатите са лоши и че някой се е минал, а че има какво да се желае и по-скоро съответстват на цената им - нищо лошо в това, мисля.
    Без да съм експерт предположих че компресорите им толкова могат и оттам са ги направили по-достъпни - отново нищо лошо в това.
    Иначе скоро ми попадна клип на японско Хеви и след отваряне на външното тяло, автора /японец/ беше изненадан че компресора вътре е на Панасоник, а дали значи нещо или не - всеки да прецени сам.
    То не е само до компресори и COP, така е. Не съм пробвал Хеви и предполагам не са лош избор за цената си. Дано бях достатъчно ясен сега
    Колега, как точно ги сравнихте тези показатели, че да твърдите едно или друго?
    Кои са тези марки и модели от по-висок и по-нисък клас?
    С цялото ми уважение, вместо обективност внасяте дезинформация (много популярна думичка напоследък)

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Тази информация, която Ви даваме, с измервания, консумации и т.н. е точно за да покаже реалните възможности на машината, а не написано някъде си. Защото всички знаем, че разлика между действителност и написано почти винаги има. Вие, обаче, типично по български, тотално неглижирате подобна информация от потребители, която коства на човек време. Защо си мислите, че ние не сме чели сервизни ръководства, евровент и т.н? Такъв тип информация трябва да се цени, а не да се отхвърля с лека ръка и несериозни, бих казал дори смешни аргументи.
    Аз пък погледнах в Евровент, защото се пише за изчисления на COP в домашни условия, които вероятно са далече от истината. И така тук ще влязат хора, които ще прочетат тази споделена информация и могат да останат подведени, защото тези хора нито знаят за Евровент, нито че съществуват сервизни ръководства и т.н. Нали вече казах, че не са лош избор и не смятам да влизам в безсмислени спорове и след време да ни четат хора, които нямат нужда от това. То щото и аз не съм бил полезен в друга тема, без да споделям месечни сметки и т.н. и също съм отделил време за писането на тези постове.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Качи конкретен пример. На 90% съм сигурен, че сравняваш круши с ябълки и от там идват погрешните ти заключения и изводи.

Много мотивиращо

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то има и доста неща които не ги пише в Евровента нито в сервизните .. едното от тях е ,че климатик с 40 кила външно тяло заскрежава доста по трудно от такъв с 30 ,да не говорим за 25 .. някои марки и модели работят с часове заскрежени което значително занижава ефективността ,но дори да размразят това пак си е разход на ток ... комфорта също не е упоменат а той е различен и по добър при климатик с по масивни топлообменници .. има и други фактори

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Точно въпросният модел е пример за това, какъв хардуер трябва да се слага в машина висок клас, а не разни сензори за движение, лъскави пластмаси и т.н. Това, което пишете е много невярно и подвеждащо.
    Blago94 одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    то има и доста неща които не ги пише в Евровента нито в сервизните .. едното от тях е ,че климатик с 40 кила външно тяло заскрежава доста по трудно от такъв с 30 ,да не говорим за 25 .. някои марки и модели работят с часове заскрежени което значително занижава ефективността ,но дори да размразят това пак си е разход на ток ... комфорта също не е упоменат а той е различен и по добър при климатик с по масивни топлообменници .. има и други фактори
    Вярно, като в този случай единствено ставаше дума за ефективност при ниски температури под 0 градуса - за нищо друго. За мен беше странно, че не показват впечатляващи резултати с този хардуер и съответно потърсих причината за това, ама съм си такъв - любопитен

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Точно въпросният модел е пример за това, какъв хардуер трябва да се слага в машина висок клас, а не разни сензори за движение, лъскави пластмаси и т.н. Това, което пишете е много невярно и подвеждащо.
    Ставаше дума че не опира само до топлообменници и фреон, а това са данните, които виждаме на пръв поглед. За ненужните глезотии, които качват цената съм съгласен и аз. Колко съм подвеждащ не знам, но се опитвам да стигна до някакво обяснение, а накрая ще изляза че нищо не разбирам, може и така да е, нали затова чета тук

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

"Аз формули не знам, а и далеч не съм специалист по хладилна техника, може да се каже ентусиаст"

Мисля, че това е разковничето, което приключва темата...
    Blago94 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3032
    Последно: 17-02-25, 18:29
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе