Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 124
Like Tree35Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

явно климатика ти работи он-офф ,това значитело удължава времето тъй като то е за работа на компресора - 2.5 часа по време .. няма вариант да дефроства по рядко под нулата ако работи компресора

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Delmosss, това е само в редки моменти като сегашните условия и отдавна се знае че е заложено в алгоритъма. AY50 е с по-голямо тяло отвън и понася повече изстудяване предполагам, а и зависи какви са условията навън все пак. Аз пък не мога да повярвам че го прави толкова рядко, както беше вчера навън.

Те условията за дефрост не трябва ли да се срещнат всички заедно, за да го започне и в тях влиза температурата на термистора, та не би трябвало да гледа само какво време е работил компресора. Ако се излъже да е доста под -1 градус, би трябвало да има промяна, си мисля аз. Тогава пък ще се промени и температурата при която спира размразяването, но съм срещал че пишат за един джъмпер, който ако се прекъсне и се вдига с няколко градуса температурата до която чака да се затопли топлообменника

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Вчера в същия времеви диапазон отново само 1 дефрост. Температурата в 18:00 ч беше -1 , а в 00:00 ч -3. Предишния ден в 18:00 ч беше -1 , а в 00:00 ч -4. Климатика не работи он оф и е нагласен на 23 градуса. Когато влезне в серия от дефрости са през 2.30 ч, случвало се е но рядко на 1.45 ч, но това беше миналата зима. Друго което съм забелязал е, че на -1 не прави дефрости, трябва да е поне -2. Може и да се е случвало, но това е било рядко изключение. Така , че моето обяснение защо в момента не са на 2.30 ч е, че температурите навън играят. В един момент е -1, в друг -2, после пак -1 и като задържи -2 или надолу дефроства.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Значи при теб не е толкова студено и вероятно няма такава влажност на въздуха, която играе по-голяма роля колко бързо ще заскрежава. И при дефрост МЕ не се съобразява с температурата на въздуха, а с един датчик сложен на топлообменника.
    Може да си дефроства и над нулата ако има образуван скреж и оттам по-ниска температура на топлообменника. По-голямо тяло също играе някаква роля, но при влажност над 90% няма мърдане каквото и да е тялото и трупането на скреж е гарантирано, а оттам и достигане на температурата, която активира размразяването

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Да, явно по принцип при вас времето си е по-студено и влажно. А от колко време го имате климатика и когато не е толкова влажно през колко време дефроства ?

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Чак толкова студено не е било от години, но това няма да продължи дълго. Последните две нощи е около -12 и влажност поне 95 процента и нагоре.
    AY-то е от началото на зимата и досега не е имало много чести и продължителни дефрости. В сервизни съм гледал че е заложен интервал 40-150 минути, но и датчика за дефрост се взима под внимание
    Имам и стар ge35, който работи целогодишно 11-12 години и е със същия алгоритъм като новия климатик, но AY-то има някои предимства

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Изминалата вечер беше по студена и температурата стигна до -9. Дефрости точно през 2.30 ч и всичките с продължителност 4 мин, толкова продължаваха и предишните вечери, явно са контролни, а не по нужда. Зададох му 25 градуса и ги кове на 50 см от пода.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Може би няма и много влажност, при мен падна под 95% и се разредиха, защото скоростта на образуване на скреж намаля видимо.
    AY50 беше по добра покупка когато взехме 14-ките, защото мисля беше само 250-300 лв повече, за което човек получава по-голямото външно с 6 кг повече тегло и 300 гр фреон отгоре, но ще е за по-големи помещения или такива с големи загуби, за да не започне да спира прекалено често. Предполагам че не слиза под 200 вата или може би там някъде, но фреона, по-голямото външно и дори по-висок минимален дебит на вентилатора на външното ще вдигнат минималната отдадена мощност, но ако е адекватно помещението може да е добре дошло
    Този пост е редактиран от casal; 23-02-25 в 00:42.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

42-ката е с двойнороторен компресор. Според мен, в повечето случаи ще работи по-адекватно и ефективно от 35-цатс, която си е куц кон отвсякъде. Поне двуредов ТО можеха да сложат. Все пак е среден клас машина на премиум марка, при това 35-ца.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Да, 12-ката е най-лош избор от серията спрямо цената, почти е като 9-ката. Аз затова се отказах от AY35, като разбрах че дори топлообменника е единичен, а за немного пари отгоре получаваш двоен топлообменник и двойнороторен компресор при AY42.
    Много хора обаче не са запознати с тези подробности и вероятно най много се купува 12-ката, а най малко 14-ката, който също може да се сложи в по-нормални помещения като виждам начина му на работа, а не да се слушат разни консултанти, които само питат за колко квадрата е.

Смешното е /и не се шегувам/, че едната 14-ка беше сложена на друго място и не съм бил там като е монтиран и нито монтажниците, нито човека, който ги е посрещнал са гледали какво пише с огромни букви на кашона и чак след монтиране става ясно че е сбъркан климатика и са сложили 12-ка хаха. Опитали се да се разберат да остане и да върнат пари, но като знам какво представлява 12-ката, твърдо се поиска да си го демонтират обратно и да се сложи каквото е било замислено - 14-ката.
    От цялата работа може да се притесни човек как се монтират климатиците....
    Този пост е редактиран от casal; 24-02-25 в 04:30.
    HiDefinition одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

И аз незнаех, че 14-ката е с двоен ТО. Мислех, че цялата серия е с единични.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Трябва да се гледа теглото на външните като ориентир. То и от един топлообменник до друг има разлика между различните марки, като дебелина, обща площ

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Някой дали е замервал колко градуса вади на изхода ?

17. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от Deimosss Виж публикацията
    И аз незнаех, че 14-ката е с двоен ТО. Мислех, че цялата серия е с единични.
    Общо взето са така:
    Еднороторен, едноредов - AY25, AY35, EF25
    Еднороторен, двуредов - EF35, LN25
    Двойнороторен, двуредов - HR50, AY42, LN35, FT25
    Двойнороторен, с по-голямото външно тяло - AY50, FT35
    casal одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

AY50 и FT35 са с едноредови, но с по- голяма площ ли ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе