Абсолютно ненужно и водещо до дискомфорт, по-високи сметки и изстиване на помещението условие. При другите марки няма такова нещо, пък се оправят някакси.
Абсолютно ненужно и водещо до дискомфорт, по-високи сметки и изстиване на помещението условие. При другите марки няма такова нещо, пък се оправят някакси.
Никой не твърди че и този вариант е много комфортен, но е според условията навън все пак. Идеята е точно да харчи по-малко, като не работи дълго време със запушен външен топлообменник, както са други марки погледнато обективно.
А и с промяната на климата този сценариий е все по-трудно да се случи. Нека не отказваме потенциални купувачи на марката
Не се тревожи. Скоро зима, която да го вкара в подобен режим, не е имало. Но определено е изключително неприятно.
AY 25/35 са еднакви. На 35 леко са му засилили input. 470w компресор и 550гр. фреон. За малки стаи и лека зима ще мине, но до там.
Такъв режим съм виждал преди доста години и затова казвам че ще остава все повече в миналото като гледам и дори не ме тревожи, все пак купих отново от марката
AY35 си е доста подобен на AY25, да - моето предположение е че виждат накъде отива климата и че няма нужда от много мощност и ги орязват като параметри, слагат се изолации и по-ниски параметри дори може да са плюс, пак погледнато обективно
Затова трябва да се мисли добре какво се купува според нуждите, а не само да се гледат топ параметри от които понякога няма нужда
Без да се обиждате, но това което говорите е напълно несъстоятелно, повечето модели на "марката" са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО надценени за реалните си възможности, за справка само давам подовия модел.
Че подържат по-високи цени всеки може да го види, а и един продукт не е само параметри, но е факт че на хората им дай основно това да гледат и сами си решават какво да изберат
Тук всеки ще хвали каквото е купил, което не значи че е подходящо за друг![]()
Това не е съвсем така. Първите ми климатици бяха точно от серията, предхождаща AP и AY. Още тогава "мислеха" за по-мекия климат, за това се разделих с тях. Слаби машини са, очаква се за тия пари и хардуера да има възможности. Както и да е, като ще мислят за "по-мекия" климат, да вземат да измислят компресорите им да работят на ниски минимуми, а не да свалят кила и ватове.
Аз ползвах в квартира една седмица msz-hr25vf
Направили впечатление, че като си направи градусите, духаше доста хладна струя,а външното си работеше, явно е бил под 200 вата, за спалня ми хареса както беше.
Както вече писах 14-ката AY има доста нисък минимум като разход на компресора, което малко ме изненада и го виждам като доста универсален климатик за различни помещения. Ако някой търси точно това, няма да остане разочарован мисля
Иначе модели с олекотени тела и малко фреон, дори и да не слизат компресорите им толкова ниско като разход, пак ще отдават малко заради по-слабия хардуер
Крайния клиент го интересува колко по-добър хардуер и софтуер е получил за вложението си, а не какви заплати, бонуси и социални придобивки получават работниците на фирмата производител или какви дивиденти разпределят на акционерите си. Понеже цитирате AY42, с какви доводи ще ме накарате да си го купя(разликата в цената е 110 лева и за това ги приемам като взаимозаменяеми като цена) вместо един ZSX25-W например. Да не би да има по-хубав компресор, повече фреон, по-солидно вътрешно или външно тяло, по-умен софтуер, по-добро управление на въздушния поток?
ZSX има сериозен хардуер, но софтуерно е мощна 9-ка. AY42 го дават за повече м3. Все пак 9-ка zsx ако се справя с 30 м2, 12-ката за 40 м2 ли да е ? Да в идеални условия може и да стане но... не мисля, че примера ви е коректен.
Ами аз вече съм споменал какво ми допада в AY42 като начин на работа и го споделям тук, за да съм полезен на хора, които се чудят примерно между него и ZSX. Единият ще е по-подходящ избор за едни помещения, а другия за други и не виждам смисъл да ги сравняваме. Иронията е че бях на един клик разстояние да закупя 2 броя 20ZSX, но прецених че начина им на работа няма да е подходящ за там където са предвидени и така се хвърлих на AY42. Много фреон и тегло, както предимство, така може да са и недостатък, а аз искам климатика да спира колкото се може по-рядко и това и получих. Разни хора, разни идеали
- - - - - - - - - -
Delmosss, AY50 замервали ли сте го до какъв минимален разход пада компресора?
Този пост е редактиран от casal; 16-02-25 в 14:18.
Не, не съм. На моменти обаче струята става леко хладна и тогава предполагам, че е на минимума си, но нз колко е. Но това зависи също и на какви градуси е настроен. Климатика е икономичен.