Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 123
Like Tree34Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Deimosss, монтирали сме 35ZSX-W в 45 m² и вече пета година работи без забележки... Последно монтирахме 20ZSX-W в 24 m². Размислите оставям на Вас...
    Е то това е хитростта, ако се избира ZSX - да има повече обем в помещенията, пък ако има и солидна изолация, може и в още по-големи обеми

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2022

casal - https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...amond-122.html
    прочетете мнение 1828 на потребител Арислан(за да придобиете представа, какво може модела), а колкото до това че повечето хардуер и фреон могли да бъдат недостатък ще го оставя без коментар за да не цапаме повече темата за AY.
    Genadi80 и Blago94 харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Ок. Щом 9-ка може да се справи без проблем с 30 м2, тогава естествено, че тя е правилния избор, да не говорим, че е по-висок клас. Но колко хора ще се престрашат да вкарат едни 3к за 9-ка zsx в 30 м2 е друга тема .

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Изглежда не се вниква много в това което се опитвам да кажа...
    И без някой да е голям експерт, може лесно да се досети че много фреон и тегло на телата може да имат обратен ефект върху икономията, ако помещението е малко, изолацията добра и навън не е нон стоп -15 градуса. Иначе всички климатици щяха да са с огромни тела и по над кило фреон. Все едно за разкарване на пица в града да се ползва някоя С-класа с 8-цилиндров двигател. ZSX може и да е много способен там където има нужда, но аз лично не го приемам като универсален избор, това е.
    mimojef и Ivanskin харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Това не е вярно. Високия клас климатици, с големи тела, обикновено са с двойнороторни компресори, които са по-ефективни при ниско натоварване. Например Тошибата ми е с много по-масивно тяло от Дайкина и МЕ-то, които бяха в същото помещение, но дава по-добра икономия. Отделно, че като има мъгли и студ, тогава по-високата ефективност на големите тела си проличава много. Не е необходимо да е -15. Дори на -1 с мъгла разликат е огромна.
    HRS9 и Blago94 харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

AY42 и AY50 са с двойнороторни компресори, но коментара ми не е с цел да се сравняват с zsx. Високия клас си е висок клас.
    Ivanskin одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Съгласен съм че са по-ефективни, при условие че не спират твърде често. Но дори и да слезе ниско потреблението на компресора, то заради многото фреон и масивни тела отвън и вътре, пак ще имаме прилично топлоотдаване според законите на физиката и ако то надвиши топлозагубите на помещението, цялата идея на инверторния климатик и термина хиперинвертор започва да се губи. Повечето хора не са наясно с всичко това и избират климатик според измислените категории 7/9/12 и т.н., което е доста относително от клас до клас, но кой да им каже тези неща

Споделям един забавен рекламен клип на Мидеа, между фреоните, минимумите и компресорите

10. Member
    Тук е от
    Nov 2013

COP на компресора на 42/50 e 3.18
    COP на двата модела 3.74

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Естествено в такова време и близо 100 процента влажност от падналия сняг, по старо правило дефростите при МЕ са твърде чести и така се появиха размисли да се промени това с външна намеса и най вече в такива моменти, които се случват все по-рядко.
    Та ми се прииска да експериментирам със стария GE35 за начало. Изглежда че размразяванията се ръководят основно от този дефрост термистор във външното тяло и с промяна на съпротивлението с подходящо, би трябвало да се получи разреждане. Ако някой е правил нещо такова, може би ще знае към каква стойност на съпротивлението да се ориентирам. Не претендирам да съм голям разбирач, но имам желание за експерименти, когато нещо може да се подобри

- - - - - - - - - -

Потърсих инфо и сам достигнах до някакви насоки, но не знам дали ще мога да пробвам през следващите няколко студени дни, че после пак ще се затопли. Пробвах да възпрепятствам дефростите по друг начин и при -4/-5 градуса и 97-98 процента влажност на въздуха, спокойно може да се остави да заскрежава външното за 3-4 часа и след това го изчиства за максималните 10 мин, които се отпускат за дефрост и то с по-малко от 500 вата консумация през това време. Иначе си побелява прилично със скреж

12. Member
    Тук е от
    Feb 2023

тоя дефрост термистор аз го излъгах с резистор и копче ( да мога да го включвам и изключвам ) - но това на МХИ

но в интерес на истината държи много до първия дефрост , после почва да си влиза в един ритъм дефрост на час дори и при суха пита при едни температури от -2 до -6 , та да не се окаже ,че въпреки намесата програмата ще игнорира термистора и ще си влезе в подобен режим на работа като и без резистор

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за начало "стопли" термистора с 5 градуса при 0 градуса по сервизно ( дано да има сервизно с тия стойности ) с паралелен резистор с подбрана стойност ползвайки калкулатор за паралелни резистори ,а можеш да ползваш и тример изведен в стаята за по прецизно заиграване

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Доколкото са описани условията за дефрост - при МХИ взема под внимание не само този дефрост термистор, но и този за околния въздух, а при МЕ само дефрост термистора се следи, но има и това условие за продължителност на предходния дефрост, което се взима под внимание, та кой знае как ще му се отрази и трябва да се експериментира повече

Точно за паралелен резистор си мислих и намерих графики да се ориентирам за стойности. Горе в платката при конектора на термистора ще е най-лесно мисля. То как няма да има чести дефрости като изглежда че при МЕ при някои модели може да стартира дефрст при -1 градуса на термистора, а при МХИ може да е при -5 градуса

16. Member
    Тук е от
    Feb 2023

според мен не всичко е описано в сервизните и има "скрити" условия за дефрост , които едва ли ще излъжеш . По-скоро може да намалиш дефростите , особено такива без нужда

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

И това го има, но все пак не е супер компютър и основната информация идва от темп. датчици и с малко логика би трябвало да се получи нещо. Точно разреждане е целта и като гледам дори при най-лошите условия, спокойно може да понесе 3-4 часа заскрежаване, вместо на 45 мин. Чудя се след колко време ще внедрят изкуствен интелект и при климатиците

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    И това го има, но все пак не е супер компютър и основната информация идва от темп. датчици и с малко логика би трябвало да се получи нещо. Точно разреждане е целта и като гледам дори при най-лошите условия, спокойно може да понесе 3-4 часа заскрежаване, вместо на 45 мин. Чудя се след колко време ще внедрят изкуствен интелект и при климатиците
    Колега, сериозно ли на 45 мин дефроства ? От 2 години ползвам моя, такова нещо никога не е било. Вчера от 18:00ч до 00:00ч само 1 дефрост. Като съм спал незнам какво е правил, понеже съм в друга стая, но не ме и интересува. Това на 45 мин е прекалено.
    Този пост е редактиран от Deimosss; 20-02-25 в 16:03.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе