Страница 18 от 20 ПърваПърва ... 81617181920 ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 287
Like Tree58Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

То опира повече до загуби а не до площ, а при вас може би не са малки загубите.

- - - - - - - - - -

Ако сте склонен да го отваряте мога да ви дам някакви насоки как да се промени това поведение, иначе да се броят дефростите едва ли ще помогне.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    То опира повече до загуби а не до площ, а при вас може би не са малки загубите.

- - - - - - - - - -

Ако сте склонен да го отваряте мога да ви дам някакви насоки как да се промени това поведение, иначе да се броят дефростите едва ли ще помогне.

Много ви благодаря за предложението, нека минат процедурите и ще ви пиша

4. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Когато решите и не е кой знае какво. А това че аз съм запоявал директно към фабричните кабели, не значи че всеки трябва да го прави по този начин. Бързах по това време и не ми е идвало наум, а и не съм търсил дали се продават такъв тип конектори. С тях ще може да се запои съпротивлението отделно и в климатика само да се закачат, а когато се откачат няма да личи по нищо че е пипано, ако по някакви други причини се стигне до гаранция.

Иначе днес цял ден беше около 0гр и въпреки че влажността не беше кой знае колко висока започна да натрупва скреж постепенно. Позапуши се от скреж от задната страна и в един момент спря за дефрост, и тогава погледнах какво е положението вътре през решетката. По този вътрешния топлообменник имаше само лек скреж и основно в долната му част, та не беше прекомерно заскрежен като цяло в този случай. Но пак си трябва и момент когато влажността ще е по-висока, в който може да натрупа още повече скреж и да ми се види прекалено, но засега е добре с това съпротивление и с по-екстремно едва ли ще пробвам.

И докато бях до него и дефроста беше в действие, а компресора работеше пак на 1200-1400 вата - ами изобщо не е шумно, само едно леко жужене от него, а това тяло дори не е на тампони и на някои от ламарините дори не съм им сложил винтовете още, че не съм приключил с него окончателно хаха. Та ако при някой има силен шум при такова скромно развъртане, според мен ще се дължи на някакви резонанси, ако е монтиран към стена примерно. При мен както писах е на пода и е дори под прозореца на стаята.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Аз също съм с AY50 и мога да кажа, че е супер. Няма нищо общо с описаните неща по-горе. Температурата я подържа абсолютно точно на 50 см от пода. Когато влезе в серия от дефрости, те са през 2:30 ч. Дефроста е тих и външното тяло не е шумно, да чува се леко компресора , но чак пък излита и такива неща. На положителни температури , ако съм го засичал да дефроства е било веднъж най-много 2 пъти за 3 години и то на +1 като времето е било влажно със сняг, но на +10 никота. Климатика е икономичен и не харчи много ток, не го замервам но виждам каква ми е сметката и я съпоставям с предишния ми климатик, който беше монтиран на същото място. За мен колегата има проблем с машината си. Прекалено много неща не са му в ред като чета описаното от него. И за мен лично AY50 в 26 м2 е преоразмерен.
    Ivanskin одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Направих си Defrost Counter на Home Assistant . Логиката е - когато вдигне консумацията на електроенергия над 1 киловат , и температурата в стаята падне с 1 градус за повече от минута.

Резултат

Това е от след полунощ, виртуалката ми беше заспала и watchDoga я събудил. До към 8 часа.

За съжаление , мицубиши явно усещат кой не им ползва с оригиналната апликация , и от 4 ентитита - в момента работи само 1 - безмисленото energy , което показва само общата консумация.
    Няма вектор за сверяване по дати, достъпен през api. Само в апликацията им.

Но и това не е болка , може да се върже с един термометър пред струята и един смарт контакт да мери консумацията, и логиката се запазва.

Разход в дефрост -1690

Разход след дефрост (компенсиращ) -1376

Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Deimosss, помня че си споделял, че при теб няма чести дефрости и сигурно се дължи на специфичния климат.
    Наистина звучи множко над 7 киловата отоплителна мощност за 26 квадрата, но ако помещението има много загуби не би било проблем, а и предполагам успява да слезе до прилични минимуми, когато е по-топло навън. Мен понякога ме е яд че за още 250-300 лв можех да взема AY50, дори и да няма толкова нужда, но пък външното е по-голямо и ще може да понесе още повече заскрежаване зимата.

reanon, тези чести дефрости при какви външни температури и при каква влажност се случваха?

Вчера след този дефрост, следващия беше след над 8 часа при -1-2гр външна, но влажността беше сравнително ниска под 90% и затова е изкарал толкова дълго, но пак беше стигнал до изглаждане на гърба от скреж. Този път компресора работи около 7мин, докато го разтопи и след това да кажем още 4мин докато задуха топло. Даже отделената вода от този дефрост видях колко е, ако на някой му е много важно да разбере, около 2 литра. То имаше и доста вятър през това време и един ситен сняг, който не продължи дълго, но я няма високата влажност при която искам да видя дали няма да закъснее прекалено за дефрост

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Casal, моя го ползвам в 34 м2 , като понякога отварям към коридор 7 м2. Помещението ми е с дървена дограма, над мен има открита тераса , под мен никой не ме топли, отстрани никой не ме топли, апартамента е външен на последен етаж. Помещението граничи с малък бокс и коридор, които не се отопляват. Апартамента е сенчест и слънце не вижда. Имам вътрешна изолация с минерална вата, което изобщо не може да се сравнява с външна. Вратите вътрешните са дървени и се усещат как веят и този изрод AY50 успява да си подържа градусите. Където живея външните стигат до - 15 , но са по макс седмица и после отпуща. Варианта да е по зле от мен е да живее в подобни условия в къща на по суров климат. Да оставим и дефростите ! Климатика му се държи неадекватно, не си държи градуси, харчи много и е шумен. Много стават нещата. Нещо не е наред. Дали самия климатик, дали монтажа, дали е преоразмерен, дали не се ползва правилно !
    Ivanskin одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Е, то като се намесят толкова много променливи е нормално да има недоволни и много доволни, както е при всяка марка и модел. Аз затова не обръщам много внимание на чужди мнения по принцип.
    А когато няма кой да топли наоколо, вътрешната изолация е може би още по-полезна. И при мен не топлят и е крайно жилище, а лятото облепиха напълно безплатно сградата с 12см EPS отвън, но няма вътрешна изолация и се губи топлина към околните жилища, има доста голям открит балкон с неизолиран под, който действа като термомост и донякъде намаля ефекта от външната изолация, докато не се направи нещо по въпроса.
    Та по същата логика като при климатиците, вътрешните апартаменти със затворени и малки балкони и топлещи ги отвсякъде, ще кажат че има огромен ефект от цялостната външна изолация, а в други апартаменти ефекта ще бъде по-малък, докато не се вземат и други мерки.

А reanon като има интерес към автоматизации и подобни неща е само за модване с mitsurunner, който пак не изглежда толкова сложен, но трябва да се закачат допълнителни датчици и създава повече работа. Аз дори още не съм си активирал wifi модула на климатика

- - - - - - - - - -

Значи все пак 18ката развърта дори повече при дефрост до 1,7, в което има логика след като е с по-голямото тяло и трябва да излезе максимално бързо от дефроста. А щом вътре падат цели 2гр през това време доколкото разбрах, говори за сериозни загуби. А и едно е когато навън е 10гр и съвсем друго, когато стига до -10гр - разхода може да скочи 3 пъти и повече между двата периода, ако имаш и сериозни загуби.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

За мен климатик, който прави дефрости на +14 градуса е с проблем. Хубаво е някой , който си разбира от работата да го прегледа.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2024

И аз не отричам че всичко може да е, но за повечето неща имам обяснение понеже не ползвам МЕ от вчера. А такъв дефрост освен да се случи в ситуация за която писах -
    пуска се климатика, а вътре е студено, особено в случая се казва че до тавана било още по-студено и при разлика от няколко градуса между заданието и измереното от датчика във вътрешното тяло може да направи дефрост дори и навън да е топло, така е заложено макар и да няма много логика, ако навън е топло.
    А и за дефрости през 40 мин се знае че са възможни в определени условия, както е и при други марки. В конкретния случай доста би помогнало модване, което ще е добре дошло и когато няма толкова чести дефрости. Отделно трябва да се подобри изолацията на помещението, за да работи по-адекватно климатика.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Правилно е предявил претенции, все пак е гаранционен. Ако беше извън гаранция, бих премерил или подменил комплект датчици, не са скъпи. Иначе, моите дядовци SF50 и SF35 правеха същите магарии. По спомен, се бъркате относно минималното време между дефрост. За повечето марки, при по-големите машини като 50-ката, интервалът е по-малък - 30мин., а при по-малките е 45мин. При мен беше същата работа. 50-ката часовникар на 30мин., 35-цата на 45мин. При това в продължение на две седмици. Също, при затопляне на времето, като при колегата, не сенормализираха. Пробвах да ги изключвам от щепсела, да не са се бъгнали нещо - без резултат. 50-ката я продадох още напролет. 35-цата ми беше в спалнята (14.5м2) и изкарах още няколко, доста по-меки зими с нея. Не ми е правила такива магарии. Истината е, че има условия, които карат МЕ-тата да се държат по такъв начин.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз това казвам през цялото време, че няма промяна в логиката на размразяване между по-стари и нови модели.
    А и вече не дават инфо за логиката и интервалите в сервизните, може и да има разлика между стандартното външно тяло и по-големите външни. Аз пък съм виждал в по-стари сервизни че за едни модели пишат -1гр за дефрост, а за други -3гр, макар и да не е кой знае каква разлика.
    Иначе не виждам кой би уважил претенции за гаранция в този случай, щом си работи както му е заложено. Честно казано не помня кога точно излиза от това поведение, нали следи на какви интервали са били предишните дефрости и предполагам трябва повече време да е по-топло навън, за да започне да увеличава интервалите постепенно, а то през това време пак може да стане студено.
    Но това е проблем с който всеки може да се справи лесно, докато не всяка марка ще може да се модва толкова лесно, когато има оплаквания по отношение на дефростите.
    Даже болния ми мозък съзря и възможност за летен мод, но нека да приключим първо със зимния
    По-комичното е че от чести дефрости сега го нагаждам да не станат прекалено редки
    Сутринта имаше малко мъгла и уж висока влажност, но не трупа скреж толкова бързо и изкарва дълго за момента. Пак забелязах отсреща един MHI Premium почти сигурно с едноредово външно как в тези малко по-меки условия направи дефрост след около 2:30 часа работа.

- - - - - - - - - -

Друг по-тъп вариант да се избегнат честите дефрости поне за известно време е да бъде спиран с някакво смарт реле малко преди тези интервали за които се знае че влиза в дефрост, но пак ще има пауза от около 3мин мисля че беше преди да тръгне отново, но така няма да се спечели много и е по-подходящо за тестване колко дълго ще може да изкара докато се натрупва скреж. Това голямо тяло сигурно ще може да работи без проблем 3-4 часа и в най-лошите условия за трупане на скреж и повече време, когато се натрупва по-бавно

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Внимавай само да не предобриш работата. Аз така Дайкина го разглобявах при -7 с вятър, за да му връщам на място тръбния датчик на външното, защото не искаше да изчисти ТО при дефрост.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз точно това си мислих в началото, че като се лъже този дефрост датчик дали няма да прекратява по рано дефроста. Обаче от това което виждам при всяка промяна и различно заскрежаване е че размразяването не се променя по никакъв начин и винаги спира когато трябва, от което може да се предположи че за край на размразяването съди по температурата на другия датчик на топлообменника, който не пипам. Общо взето цялата работа става максимално лесно и дефроста се извършва преди ограничението от 10мин, понеже и компресорите се развъртат повече по време на дефрост или така е поне при 42ката и 50ката от този модел.
    GE35 има същото двуредово тяло като AY42, но е с по-малък компресор и при дефрост мисля че често стои на доста под 1000 вата от което дефроста би трябвало да продължава по-дълго време.
    А ако се гледаше температурата на дефрост датчика за край на дефроста, щеше да се наложи да се прекъсва и този джъмпер за вдигане на дефрост температурата, а сега стана без излишни други намеси, просто се преценява според това колко скреж ти е комфортно да трупа и това е. И оттам пък ще определи до колко градуса под нулата ще държи без да прави дефрост на чист топлообменник.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Краят на дефроста се определя точно от температурата на тръбния датчик на външното тяло. Добре е, щом си успял да го излъжеш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 20 ПърваПърва ... 81617181920 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе