Страница 19 от 20 ПърваПърва ... 917181920 ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 287
Like Tree58Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Но при Електрик са два на тръбите на топлообменника, доколкото съм виждал снимки. Единият е този за начало на дефрост и изглежда че другия решава кога да е края на дефроста. При Дайсейкай също гледам има доста датчици с тези техните сложни изчисления и зони.
    Значи с това последното съпротивление мисля че ще работи при сух студ до поне -8-10гр, само една сутрин го видях при такива температури че и по-ниски с този резистор.
    Вече който иска и до -20-30гр и същевременно да не става на снежен човек, когато влажността е висока ще трябва варианта с външен контролер, който ще следи и въздуха, а не само топлообменника, доколкото съм разбрал. Но с малко усилия и варианта с резистор е приличен за зимите у нас.
    А според моделите за промяна на климата до края на века, идват по-добри времена за дефростите на МЕ, но не и за хората

https://www.sinoptik.bg/news/kak-se-...ylgariia-11979

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

До -10гр. обхващаш над 95% от зимата в днешно време. За нашия климат е много добре. Дефрост алгоритмите никой от големите производители не съм видял да ги пипа. Все едно и също от 10-20г.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Тази сутрин се появи мъгла, макар и не много гъста. Градусите се задържат около 0 през цялото време, а влажността трябва да е над 95 според прогнозите.
    Сравнително бързо полепване на скреж, като климатика работи на около 450 вата и по-висока скорост на вентилатора вътре.
    Дефрост след 3:45 часа работа в тези условия. Снимах външното тяло отзад и вътре през решетката, като положението вътре не е критично, но се доближава
    до момента в който ефективността ще намалее по-значително. Това е с 120k резистор, докато с 150k не се стига до скреж в предната част, но тогава и дефростите
    ще са малко по-чести. Предполагам че ще си остана с 120k конкретно на този климатик.

Да го обобщим така - за двуредови външни тела 120k/150k, а за едноредовите тела 150k/180k (за тях само предполагам). Като с по-голямата стойност се натрупва по-малко скреж, но и дефростите ще са по-чести, и на сух студ ще се случат на по-високи минусови температури.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    rosswen одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Аз не знаех че имат 4 датчика на външното, всички марки които съм гледа са с 3. Добър ти е мода до -8 -10 ако не дефроства при сух студ ще е повече от добре. Яко се презастраховат производителите с тези дефрости през 40мин до 2-3 часа да пускат и да има и да няма скреж.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Според мен, нарочно подхождат консервативно, за да си "вържат" гащите. Това, обаче, често пъти е за наша сметка.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Ако беше в оригиналното състояние, задницата щеше да е с вид подобен на предницата, когато реши да го размрази
    Това до -8-10гр си е моето предположение според графиката на датчика, която дават. Видях го и на по-ниски един път, но започнах да осъзнавам че това което гледам по прогнозите в момента, невинаги е напълно вярно.
    Те пишат и за още един Fin датчик, който дори не знам къде е и първоначално си мислих че е нещо свързано с ламели, а то се превежда и като перка.
    Аз повече гледам натрупването на скреж, за да го преценя, пък вече каквото дойде при сух студ. Още 20-30 мин, ако се забави в този вид и вече няма да духа толкова топло.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Зимните капризи при Мицубиши Електрик ги оправихме, а ако има много страдащи от тях мога да им изпратя по един готов конектор с вграден резистор - само да са щастливи и да им е топло през зимата - важи за почти всички модели

Сега за режим охлаждане или поне при моя AY42, както съм писал тръгва от прекалено висока мощност около 300 вата, на която работи няколко минути и ако не изключи през това време, ще слезе постепенно на под 100 вата, но често може да преохлади и да изключи. Все пак е 14ка и е за по-големи помещения, но зимата има по-различно поведение - тръгва от ниски мощности и постепенно качва, ако има нужда.
    Та в документациите пише, че датчика за околна температура във външното тяло има две роли - едната е да включва нагревателя, ако има такъв, а другата е при работа на ниски външни температури в режим охлаждане. Аз случайно го пуснах в режим охлаждане, докато беше студено навън и забелязах че тогава тръгва от ниска мощност, а вентилатора във външното тяло върти на толкова ниски обороти, че буквално могат да се преброят с просто око.
    И така съзрях идеята, че ако се излъже лятото, че навън е студено, то вероятно ще тръгва и работи постоянно около минимума и със струя, която не е толкова студена. Но това ще се пробва по-нататък

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

На какъв минимум слиза на отопление? При МЕ нямам спомени да се покачва минимума при по-ниски температури. Твоят би трябвало да е с двойнороторен компресор.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Ами май не се влияе минимума на отопление от външните температури при тази марка. Мисля че се влияе основно от разликата между температурата измерена от вътрешното горе до тавана и заданието от дистанционното, но не съм го наблюдавал много в това отношение. Под 150 вата е зимата, но предполагам ще зависи от помещението и каква е температурата горе до тавана. Този е с svb130 компресора, а на японско МЕ с svb140 пишат 125 вата минимум на отопление. Та нещо такова може би ще е, не съм го следил много и в това отношение, но съм го виждал на 130-140 вата, когато е по-топло навън, като при мен изолацията не е идеална, отгоре и отдолу не топлят и няма изолация на тавана. Има 12см външна изолация, но има и термомост от студена плоча на балкон...
    Мислих си че минимума може би зависи от самите градуси на дистанционното, но започвам да си мисля че е по-скоро от разликата между дистанционното и какво мери горе до тялото. Като пак казвам че не съм го наблюдавал много, за да кажа със сигурност и това може би ще зависи и от конкретното помещение.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

140-150W минимум, особено, ако успее да работи стабилно на него, е перфектно, дори за малко помещение.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Стабилно бих казал, както и на около 90W на охлаждане. На това японското МЕ пишат 125W и за двата режима, а на други японски модели с svb140 пишат 105W и за двата режима. При тръгване на отопление, ако съм му намалил заданието и все още не е задухал топло съм го виждал да се задържа и около 100W, та не е много сигурно колко е реалния минимум на отопление. Ще зависи и от степента на вентилатора вътре, доколко се задържа топъл въздух около него. Става и за по-малки стаи, особено ако сработи тази идея на охлаждане, иначе ще изключва повече лятото, но тогава не представлява голям проблем.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Тръгване на 300W не е нищо особено. Аз не бих закачал машината за подобна дреболия.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Принципно е така, но често обезсмисля ниския минимум, на който може да слезе на охлаждане. И така може да има по-хладни моменти след тръгване и по-комфортни след спиране. Не съм го засичал, но му трябват може би 5-6мин, докато се усети да свали постепенно и така невинаги ще успее да стигне минимума. Иначе когато успее да слезе до минимума на охлаждане, може да си стои там много дълго и просто поддържа с хладка струя, та ми дойде на ума да пробвам и това. Може би зависи пак от конкретното помещение. Обаче за тази цел не отговаря само датчика на въздуха, а и този втория датчик на топлообменника отвън. И може би ще искат и двата манипулиране, но бих пробвал само с въздушния датчик за начало дали би се променило нещо.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Те старите МЕ-та, с еднороторните компресори си бяха перфектни на охлаждане, независимо дали бачкат он/офф. Моите машини на охлаждане слизат на по 100-130W, като едната (35ZSX-W) може да работи стабилно на 130-140W, а Дайкина и Тошибата - на 180-190W, но пак си офф-ват. Много си зависи от задание, помещение, изложение и т.н. Според мен, не си заслужават тия гимнастики, ама явно крастата ти е голяма.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз съм така, нещо ако не ми е идеално и видя възможност за подобряване и го тунинговам.
    GE35 не помня как стартираше на охлаждане, но по спомен се задържаше на около 150W и пак може да захладнее, докато работи. Пък и с двуредови тела ще е по-голяма ефективността, макар че може да се манипулира според степента на вентилатора вътре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 20 ПърваПърва ... 917181920 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе