Като чета нещо взех да се разколебавам. Май освен супер тихия режим (ще се ползва за спалня) и доброто име на бранда не виждам да има някакви големи предимства. Тайландско Митсубиши сглобено в Тюркийе.
Като чета нещо взех да се разколебавам. Май освен супер тихия режим (ще се ползва за спалня) и доброто име на бранда не виждам да има някакви големи предимства. Тайландско Митсубиши сглобено в Тюркийе.
Ако толкова ви притеснява турското производството има EF25, че и алтернативата Daikin Perfera FTXM20A пак е турско производство
Този пост е редактиран от Ivanskin; 07-11-25 в 16:29.
Заложете на Българското технологично чудо от Клокотница Димитровград, качеството е гарантирано.
https://sandacite.bg/%D1%81%D1%82%D0...2%D0%B8%D0%BA/
Писал съм и преди че в някои данни по сервизните няма много логика и трябва да се приемат с едно наум, като дебити и минимуми да речем
Ап25 е със същото тегло на външното тяло като ау25 към момента, макар че в сервизното пише че е по-тежко
А аз почти бях поръчал 2 броя онлайн и като ми казаха какво пише на кашона на практика и се отказах
- - - - - - - - - -
И все пак да не отписваме с лека ръка и едноредовите външни тела. Според измерванията на Евровент показват добри възможности, дори съпоставими с двуредови тела с повече фреон на други марки. При малки и добре изолирани стаи, вероятно ще са предостатъчни.
AP нямаше ли ревизия на външното тяло и стана по леко, в началто мисля че си беше както по сервизно.
Да, точно това е че в един момент са започнали производство на по-леко тяло, а сервизното не е вече актуално. В ревюта на бройки от 2020 година е 31 кг, но пак е един ред топлообменник и сигурно ще е като тялoто на EF25. Вече тия 4 кг олекотяване откъде точно идват не ми е много ясно, да кажем намалени размери на топлообменника, но чак пък цели 4 кг при положение че и двете версии са едноредови.
Иначе за завода в Турция се говори, че много от операциите се правят от роботи, което може да доведе до по-малък риск от човешки грешки за успокоение на тези, които се притесняват от страната производител, което нищо не значи според мен. Все едно някой да ми каже за дадена стока че е от Китай и все още да си мисли че оттам идват само боклуци.