Страница 11 от 11 ПърваПърва ... 91011
Резултати от 151 до 162 от общо 162
Like Tree38Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2025

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Като чета нещо взех да се разколебавам. Май освен супер тихия режим (ще се ползва за спалня) и доброто име на бранда не виждам да има някакви големи предимства. Тайландско Митсубиши сглобено в Тюркийе.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Ако толкова ви притеснява турското производството има EF25, че и алтернативата Daikin Perfera FTXM20A пак е турско производство
    Този пост е редактиран от Ivanskin; 07-11-25 в 16:29.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Заложете на Българското технологично чудо от Клокотница Димитровград, качеството е гарантирано.
    https://sandacite.bg/%D1%81%D1%82%D0...2%D0%B8%D0%BA/

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2025

Цитат Първоначално публикувано от Ivanskin Виж публикацията
    Ако толкова ви притеснява турското производството има EF25, че и алтернативата Daikin Perfera FTXM20A пак е турско производство
    По-скоро Perfera FTXM25A. И той ли е турски? Мисля, че в Чехия ги правят.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Писал съм и преди че в някои данни по сервизните няма много логика и трябва да се приемат с едно наум, като дебити и минимуми да речем

Ап25 е със същото тегло на външното тяло като ау25 към момента, макар че в сервизното пише че е по-тежко

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Писал съм и преди че в някои данни по сервизните няма много логика и трябва да се приемат с едно наум, като дебити и минимуми да речем

Ап25 е със същото тегло на външното тяло като ау25 към момента, макар че в сервизното пише че е по-тежко
    Потвърждавам, имам два 25АП 2022г. на външните тела пише 27кг.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

А аз почти бях поръчал 2 броя онлайн и като ми казаха какво пише на кашона на практика и се отказах

- - - - - - - - - -

И все пак да не отписваме с лека ръка и едноредовите външни тела. Според измерванията на Евровент показват добри възможности, дори съпоставими с двуредови тела с повече фреон на други марки. При малки и добре изолирани стаи, вероятно ще са предостатъчни.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2024

AP нямаше ли ревизия на външното тяло и стана по леко, в началто мисля че си беше както по сервизно.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Да, точно това е че в един момент са започнали производство на по-леко тяло, а сервизното не е вече актуално. В ревюта на бройки от 2020 година е 31 кг, но пак е един ред топлообменник и сигурно ще е като тялoто на EF25. Вече тия 4 кг олекотяване откъде точно идват не ми е много ясно, да кажем намалени размери на топлообменника, но чак пък цели 4 кг при положение че и двете версии са едноредови.

Иначе за завода в Турция се говори, че много от операциите се правят от роботи, което може да доведе до по-малък риск от човешки грешки за успокоение на тези, които се притесняват от страната производител, което нищо не значи според мен. Все едно някой да ми каже за дадена стока че е от Китай и все още да си мисли че оттам идват само боклуци.
    HRS9 одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Някой виждал ли е толкова заскрежено Мицубиши Електрик или AI камера халюцинира?

Всъщност AY42 от онази сутрин след модифициране с едно дребно резисторче с цел по-дълги интервали между дефростите.
    Миналата година го правих на едно GE35 и дори при толкова много време между двата модела, почти няма разлика в схемата, което ще рече че този мод ще работи на почти всяко Мицу Електрик.
    На тези снимки дефроста е бил след над 2 часа работа на около 450 вата, около -1 градуса навън и 96-97 процента влажност, силен вятър макар и тялото да се намира в балкон плюс снеговалеж. Малко след като се запушиха напълно ламелите на топлообменника настъпи дефроста и продължи само 5 мин до пълно изчистване. Не е зле, но може и още по-дълго да работи мисля и когато има възможност ще сложа друга стойност на резистора за до 3-4 часа интервали при такова време вместо на 45 мин, както най вероятно би било при тези условия. Иначе от сутринта до момента не е имало дефрост от 4 часа, при -2-3 градуса и 96 влажност, но и ламелите не са все още запушени, няма вятър и сняг както беше на снимките.
    Може да пусна и тема с повече подробности, ако не представлява проблем.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Мен ми се струва идеално, ако ги разредиш още ефективността ще се губи

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

И аз си го мислих първоначално и че точно заради това не им разрешават да трупат много скреж фабрично, но миналата година като правих някои измервания на ge35 като разход, когато беше -10-14 и на практика разхода при фабрични дефрости на 45 мин и много по-редки със запушен топлообменник след мода беше горе долу подобен, но при по-редките дефрости предимството е, че енергията е била използвана повече за стопляне на помещението.
    Сега е добре да, след предния ми пост имаше дефрост на близо 5 часа, но времето не е толкова брутално както онази сутрин и очевидно не е по часовник. След запушване продължаваше да топли обаче и бързо го топи и затова мисля да го натисна още малко с друг резистор, хем да тествам преди да реша за окончателната стойност.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 11 ПърваПърва ... 91011

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе