Здравеите въпрос към T.Spasov при пускане на климатик от тези 3 те чува ли се тоя виешт шум .Идеята ми е като се прибера в къщи в 20.00 часа да си пусна климатика и да работи до 02.00 часа с цел топлене на стая но при този шум ми се оплакват съседите и ме заплашват с полиция че имали деца и трябвали да ходят на училище,било забранено вдигането на шум след 22.00 часа
,а пък за срама дето го бера няма да ви разправям
.POWER бутона няма да го ползвам но с него показвам проблема на техниците инак те го пуснат на 17 С и компресора спре и викат сега не се чува шум
идва ми да го изключа от щтепсела и да им заявя че така е още по тихо
. спецификацията на климатика съм я качил тук http://store2.data.bg/darkgod/produc...c%20e12dke.jpg както се вижда климатика покрива стандарта JIS C 9612 при които шума не трябва да надвишава 70 dB
в режим max cooling =50dB което според мен е тихо
нали целта на климатика е дори когато спиш да работи -а тои постоянно си променя оборотите примерно през 10 мин бучи което оставя в мен усещането че съм в самолет -доста неприятен кошмар от които не мога вече 2 седмица да се събудя
.На работа имаме LG климатици сутрин като ги пускаме не се чува почти нищо и през целия ден държат 25 С в помещението без да се чуват не си взех LG защото не топлели и се разваляли много -за 3 години сменен е само 1 компресор и то защото започна да бучи като моя нов PANASONIC
еи това е като човек няма късмет .чудя се ако в германия голям магазин като техномаркет се подиграе с клиента ,и тои осъди магазина за 100 000 лв ,другия път мисля че магазина ще внимава с клиентите си .но в българия още не сме стигнали това ниво -всеки да си търси правата в съда
и затова ни прецакват постоянно и някои хора ще си купуват с нашите пари джипове за 300 000 лв
bog напълно сам съгласен с теб. цените им на стоките на европеиско равнище ,а гаранционното поддържане на африкански педали........точка 1 ме убива от раз
![]()