Здравеите въпрос към T.Spasov при пускане на климатик от тези 3 те чува ли се тоя виешт шум .Идеята ми е като се прибера в къщи в 20.00 часа да си пусна климатика и да работи до 02.00 часа с цел топлене на стая но при този шум ми се оплакват съседите и ме заплашват с полиция че имали деца и трябвали да ходят на училище ,било забранено вдигането на шум след 22.00 часа ,а пък за срама дето го бера няма да ви разправям .POWER бутона няма да го ползвам но с него показвам проблема на техниците инак те го пуснат на 17 С и компресора спре и викат сега не се чува шум идва ми да го изключа от щтепсела и да им заявя че така е още по тихо . спецификацията на климатика съм я качил тук http://store2.data.bg/darkgod/produc...c%20e12dke.jpg както се вижда климатика покрива стандарта JIS C 9612 при които шума не трябва да надвишава 70 dB в режим max cooling =50dB което според мен е тихо нали целта на климатика е дори когато спиш да работи -а тои постоянно си променя оборотите примерно през 10 мин бучи което оставя в мен усещането че съм в самолет -доста неприятен кошмар от които не мога вече 2 седмица да се събудя .На работа имаме LG климатици сутрин като ги пускаме не се чува почти нищо и през целия ден държат 25 С в помещението без да се чуват не си взех LG защото не топлели и се разваляли много -за 3 години сменен е само 1 компресор и то защото започна да бучи като моя нов PANASONIC еи това е като човек няма късмет .чудя се ако в германия голям магазин като техномаркет се подиграе с клиента ,и тои осъди магазина за 100 000 лв ,другия път мисля че магазина ще внимава с клиентите си .но в българия още не сме стигнали това ниво -всеки да си търси правата в съда и затова ни прецакват постоянно и някои хора ще си купуват с нашите пари джипове за 300 000 лв
bog напълно сам съгласен с теб. цените им на стоките на европеиско равнище ,а гаранционното поддържане на африкански педали ........точка 1 ме убива от раз