Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 57

Panasonic CS/CU-E12DKE - много шум, като от прелитащ сaмолет

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2007

Re: Шум от климатик Panasonic CS/CU-E12DKE

Здравеите въпрос към T.Spasov при пускане на климатик от тези 3 те чува ли се тоя виешт шум .Идеята ми е като се прибера в къщи в 20.00 часа да си пусна климатика и да работи до 02.00 часа с цел топлене на стая но при този шум ми се оплакват съседите и ме заплашват с полиция че имали деца и трябвали да ходят на училище ,било забранено вдигането на шум след 22.00 часа ,а пък за срама дето го бера няма да ви разправям .POWER бутона няма да го ползвам но с него показвам проблема на техниците инак те го пуснат на 17 С и компресора спре и викат сега не се чува шум идва ми да го изключа от щтепсела и да им заявя че така е още по тихо . спецификацията на климатика съм я качил тук http://store2.data.bg/darkgod/produc...c%20e12dke.jpg както се вижда климатика покрива стандарта JIS C 9612 при които шума не трябва да надвишава 70 dB в режим max cooling =50dB което според мен е тихо нали целта на климатика е дори когато спиш да работи -а тои постоянно си променя оборотите примерно през 10 мин бучи което оставя в мен усещането че съм в самолет -доста неприятен кошмар от които не мога вече 2 седмица да се събудя .На работа имаме LG климатици сутрин като ги пускаме не се чува почти нищо и през целия ден държат 25 С в помещението без да се чуват не си взех LG защото не топлели и се разваляли много -за 3 години сменен е само 1 компресор и то защото започна да бучи като моя нов PANASONIC еи това е като човек няма късмет .чудя се ако в германия голям магазин като техномаркет се подиграе с клиента ,и тои осъди магазина за 100 000 лв ,другия път мисля че магазина ще внимава с клиентите си .но в българия още не сме стигнали това ниво -всеки да си търси правата в съда и затова ни прецакват постоянно и някои хора ще си купуват с нашите пари джипове за 300 000 лв

bog напълно сам съгласен с теб. цените им на стоките на европеиско равнище ,а гаранционното поддържане на африкански педали ........точка 1 ме убива от раз

2.  

3. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

darkgod,искрено ти съчувствам,приятелю...всичко което каза е вярно-не сме на нивото нито на германци,нито на кой и да било от Е.С.Не сме единна нация и не знам дали някога ще бъдем.Докато сме такива смирени хорица ще има да патим,а тия,дето говориш за тях ше се разхождат с Майбах и т.н.По принцип българите сме сеирджии,кеф ни е да гледаме как някой страда.Писах по-горе-закони нямаме ,а пък и да имаме са направени така че да се заобикалят/всичко е с цел/.Много ще се радвам да намериш решение на проблема си,щото знам какво е ,и аз имах преди време проблем с чисто нов климатик...и 1500 лева никак не са малко,дето си дал.Тия от Техномаркет са пълни олигофрени.May the force be with you!!!

4. Тук е от
    Jan 2007

gomor благодаря за разбирането . тея пари ги теглих от банката , имам си един влог събирам пари за черни дни ,отделям от заплатата по 100 лв . като реших да купувам климатик се бях спрял на МЕДЕЯ на половин цена от PANASONICA но ме разубедиха изтеглих малко пари и си купих от реномиран магазин , още по реномиран климатик PANASONIC , с голяма гаранция 2 години на климатика и 5 години на съвършенния компресор . тъпото е че клиента намразва марката дали SONY,PANASONIC,LG,SAMSUNG заради некоректен продавач или сервиз . това е петно по реномето на марката и самата марка трябва да съди сервиза и магазина за безхаберие .Само да се похваля в момента се отоплявам с радиатор тъи като с включен климатик не мога да заспя , явно климатика ще е за украса като ми доиде някои на гости

5. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Като спомена Мидея те са с 36месеца гаранция и работят доста добре и не са шумни.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз си карам на МИДЕА 12 инвертор HRI и на ОСАКА 12 инвертор SBP и съм много доволен - няма силен шум, топлят си и двата без проблеми.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@darkdog,
    Всички се съгласиха, че състоянието на твоя климатик не е нормално!
    Не разбрах какво си направил за да си потърсиш правата от неправилното обслужване?

КТЗП следи за прилагане на ЗАКОН за защита на потребителите, а там пише
    Чл. 105. (1) Продавачът е длъжен да предаде на потребителя стока, която съответства на договора за продажба.
    (2) Продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето й, дори и да не е знаел за несъответствието.

Чл. 106. За да съответства на договора за продажба, потребителската стока трябва да:
    1. притежава характеристиките, определени от страните по договора, и да е годна за обичайната употреба, за която служат потребителските стоки от същия вид;
    2. отговаря на описанието, дадено от продавача под формата на мостра или образец;
    3. е годна за специалната употреба, желана от потребителя, при условие че той е уведомил продавача за своето изискване при сключването на договора и то е прието от продавача;
    4. притежава обичайните качества и характеристики на стоките от същия вид, които потребителят може разумно да очаква, като се имат предвид естеството на потребителската стока и публичните изявления за конкретните й характеристики, направени от продавача, производителя или негов представител, които се съдържат в рекламата или в етикета на потребителската стока.

пак там е написано:
    Чл. 108. Всяко несъответствие на потребителската стока с договора за продажба, което се прояви до 6 месеца след доставянето на стоката, се смята, че е съществувало при доставянето й, освен ако се докаже, че липсата на съответствие се дължи на естеството на стоката или на характера на несъответствието.
    ...
    Чл. 110. (1) Продавачът отговаря за несъответствието на потребителската стока с договора за продажба, дължащо се на неправилно монтиране или инсталиране на стоката, когато договорът предвижда монтирането или инсталирането й да бъде извършено от продавача или на негова отговорност.

Ако се приеме съществуването на дефект при продажбата следва стоката да се замени, а не ремонтира...

Отделно можеш да се снабдиш с декларацията за съотвествие на твоя уред!
    Ако една от характеристиките не отговаря (в случая може би е шума) - следва да се отстрани! За тази цел се оплакваш на сервиза и те издават протокол за отрстраняване или за липса на проблем! С това отиваш в КТЗП, ако си убеден, че си прав!

Колкото до нивата на шум нощно време - те са указани в
    НАРЕДБА № 6 от 26.06.2006 г. за показателите за шум в околната среда, отчитащи степента на дискомфорт през различните части на денонощието, граничните стойности на показателите за шум в околната среда, методите за оценка на стойностите на показателите за шум и на вредните ефекти от шума върху здравето на населението
    И доколкото виждам записаните 45dBa, са по-малко от 63те които ще издава твоята машина! Следва обаче 45те да се замерят в апартамента на съседа, а 63те - непосредствено до външното тяло на климатика! На 1м от него, в режим на охлаждане шумът следва да е не-повече от 50dBa!
    Последното, което ще спомена е, че уреда отговаря на стандарт JIS C 9612, което можеш да приложиш като изискване към Декларацитя за съотвествие, което споменах!

Вземи поне си потърси правата според Закона! Техномаркет ги знаем всички, но дори те са длъжни да оправят проблема в срок от 1 месец!

//edit
    Не те знам в коя част на страната си, но ако служителите на КТЗП ти откажа явно или неявно съдействие - можеш да се оплачеш първо в централата в София, а след това ПОДРЕД - дори до еврокомисаря!

8.  

9. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

darkgod,спомени им на тия недоносчета за КЗП,със сигурност ще има някакъв ефект.Трябва да излезеш от тая ситуация.1500 лева не са малко пари,при това си ги спестявал...лишавал си се от нещо.Просто трябва поне да ги посплашиш тия муруци,за да не се имат за недосегаеми.Тук проблема е ти дали имаш време и нерви за това.Защото тия хаймани на тва разчитат-да не ни се занимава с глупости.Айде,лек ден и се надявам да се посправиш със създалата се ситуация.

10. Тук е от
    Jan 2007

Здравеите днес беше дълъг ден .Ходих в техномаркет европа стара загора .поговорих си с управителя и честно казано беше много учтив и образован човек .след един час обяснение на проблема се съгласи да подмени климатика Утре ще монтират новия , надявам се че ще работи по добре от стария .Днес един приятел ми даде сервизно описание на PANASONIC климатици .сравних Е12--1419 лв ,XE12--1699 лв , HE12--2399 лв шум на външното тяло и на трите климатици е едно и също 42 dB .Защо техниците лъжат че по скъпите модели са по безшумни като производителя казва че са на едно равнище .това да не е сън да се размине .между другото шума го мерят на око нов български метод

11. Тук е от
    Dec 2003

darkgod,сега е време след като ти монтират "новия" климатик /подменения/ да кажеш да ли си дал пари за "стока" или си ги хвърлил на вятъра! Дано ти го монтират както трябва и съвет, по добре не го изключвай от колкото да го влючваш и изключваш не е полезно за самата техника и за икономията на т.н. ел.енергия

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Ами честито, darkdog!
    Мога ли само да попитам откъде излезе 42dBa на външното тяло - това е доста тихо, а на картинката, която си пуснал 42та децибела май са за вътрешните тела - да не са оплескали нещо превода?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

42dB за вътрешно тяло е много.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    42dB за вътрешно тяло е много.
    Виж картинката/спецификацията - толкова е при охлаждане на MAX, на 1м от уреда, ако чета добре!
    При отопление външното наистина отива на 63!
    Иначе аз съм на мнение, че са сравнително тихи тези машинки (е, не са безшумни) - публикуваните явно са екстремни стойности!

16. Тук е от
    Jan 2007

Днес смениха външното тяло шума е почти същия , техниците са на мнение че в завода са се объркали при измерването поне вече го няма свистенето но бучи като някои трансформатор отказвам се да ходя по мъките --забелязах че в режим отопление--тих режим --вентилатор на 1 степен се търпи шума ,може да не топли кои знаи колко но пак е нещо така ще го карам .имам познат в софия от к&к сервиз и тои ми каза че имало серия Panasonic климатици купени на 2 пъти по ниска цена от турция --преоценени заради заводски дефект в компресора --и както обикновено се пускат на нормална цена в българия с цел максимална печалба --а клиентите ами те кога са виждали климатик как работи по принцип те се продават в провинцията тъи като там клиентите са по тъпи --затова управителя на техномаркет викаше че колкото и климатици да сменя все щели така да се чуват --много ясно като са от бракувананата серия тои знае че няма един дето да работи както трябва.Отказвам се ще го търпя тоя буклук ,техномаркет хванаха още един шаран но от моя страна повече няма да видят един лев защото са измамници ,даваш си последните пари за да нямаш ядове с техниката а се получава обратно при тях никога няма да отида повече гледат ме в очите и ме лъжат ,за две седмици ми побеля косата , на работа се испокарах с всички , стигами толкова маината му на климатика .които е решил да си купува Panasonic климатик да си помисли добре струва ли си жертвата

17. Тук е от
    Jan 2006

Привет дай малко информация как работи клима какво точно се чува . Mоя климатик също е закупен от Старазагора и утре ще ходя да се разправям с управителя имам същия проблем като твоя

18. Тук е от
    Jan 2007

mihail69 моите съболезнования явно са хванали още един шаран явно не съм единствен , шума можеш да го чуеш в началото на темата след смяната на климатика звука не се промени много но като гледам книжката и талоните в какво състояние са мисля че са ми поставили върнат климатик (връщат ги в софия и после без да се ремонтират се распостраняват в провинцията
    за нови -явно е такава политиката на магазина .управителя е свестен но явно работата им е такава ,ако не се подчиняваш на шефовете в софия ще те уволнят . в този магазин аз няма да си купя нищо повече. mihail69 ВНИМАВАИ да не те прекарат наново -когато разговарях с управителя тои каза че ще ми даде нов климатик но при условие че негови хора ще монтират новия и ако шума е същия да съм заплатил 150 лв монтаж на магазина е това преля чашата и ги наврях да не казвам къде..... управителя знаеше че има проблем с тези климатици и се опита да ми вземе още 150 лв защото съм дошъл да се жалвам запомнете живеем в българия тук стават неща които стават само в приказките на андерсен мислех за няколко години да обзаведа цял етаж от къща с тяхна стока но мисля да отида в друга сериозна фирма , имена няма да спомена да не правя реклама . Вижте тази интересна табличка http://www.inrost.ru/library/technic...ble-noise.html ---50 dB--"Шум, который не причиняет неудобств Негромкий разговор (не более 3 м) " никои не споменава бучене на самолет

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic CS/CU-E12DKE - въпрос към специалисти!
    От radoo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 52
    Последно: 22-02-12, 00:25
  2. Въпрос,относно Panasonic CS/CU-E12DKE!
    От MatZo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 6
    Последно: 31-10-11, 18:53
  3. Panasonic CS/CU-E12DKE - не иска да се саморазмразява
    От T.Spasov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 08-02-10, 13:57
  4. Panasonic CS/CU-E12DKE - не духа топло
    От koshera във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 74
    Последно: 16-07-09, 01:19
  5. Panasonic CS/CU-E12DKE - компресора изпуши
    От T.Spasov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 22
    Последно: 02-12-08, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе