Здравеите , хубав форум сте си спретнали .Та на въпроса преди седмица си купих от Техномаркет Европа климатик Panasonic CS/CU-E12 DKE . Монтираха го и забелязах че като го включа в режим топло на 25C след 5 минути на външното тяло компресора вдига обороти на мах при което вдига много шум , като прелитащ сaмолет , след още 5 мин се успокоява и намаля оборотите и така през определено време променя оборотите .до колкото разбрах това било нормално , за оборотите но за шума и вибрацията която идва от цялото външно тяло ме претеснява .Искам мнение от хора които имат подобен и могат да споделят мнение .На работа имаме 2 LG 12 ки не съм ги чул да работят , а тоя Panasonic може да събуди и мъртвите .Знам че като се скапе компресора
може да има повече вибрации но този климатик е на 1 седмица .Всички викаха че Panasonic са добри ама маи са по зле от турските и кореиските.Като го монтирали маисторите го пробвали чули го какво прави -погледали външното тяло , почесали се по врата и казали --тоя модел така върви --странно защо никои не ми каза в магазина че си купувам самолет Помогнете със съвет