Върни стоката и си поискай парите ... не се отказвай това е престъпление
Към КЗП обърна ли се ? поне за съвет
Върни стоката и си поискай парите ... не се отказвай това е престъпление
Към КЗП обърна ли се ? поне за съвет
Привет darkgod понеже не живея в помещението и климатика е работил около 2часа най много а е закупен миналата година 8ми месец днес му зададох на мах 30градуса и се оправи започна да мърка като'' котенце '' само в началото се чува този повишаващ звук но немога да кажа че е шумен .замерих му температурата на изхода на външното тяло показва 48градуса мисля че добре . ще работи така около 4-5дни на мах 30градуса
Здр. mihail69 сега съм му задал 25 *C --режим авто---fan speed --1 степен през 10 min вдига обороти и бучи после падат оборотите и мърка като котенце .но според мен компресора показва състоянието си при пълна мощност и ако има вибрации на външното тяло значи че компресора не е балансиран , да беше китаиски климатика примерно HITACHI за 1000 лв иде доиде , а на практика броиш още 500 лв за малаиски и разбираш че няма разлика никаква . mihail69 пусни го на режим POWER и допри с ръка дъното на външното тяло ако трепери значи има проблем .моя като го смениха вибрациите намаляха 3 пъти но все още се чувстват . Интересното е че по документи модел за 2500 лв PANASONIC има същите стоиности на шум а имат коренна разлика двата модела . на практика не се чува шум . явно политиката на магазина е клиента да намрази модела за 1400 лв да стисне зъби и да добави още 1000 лв и да си купи по скъп и вече изправен модел инак как ще накарат българина да купува от скъпите модели . Аз лично ще го карам на възможно наи ниския режим за да не бучи като му свърши гаранцията и със сигурност тогава ще му спре компресора ще ми кажат че новия струва 800 евро при което климатика автоматично заминава в коша и си купувам един скъп DAIKEN и забравям за проблемите .А техномаркет европа един ден никои няма да купува при тях защото не уважават клиентите си , а българина поумнява от година на година и ще почне да съди наред .
darkgod така и направих зададох 30градуса на отопление и натиснах мощен режим ами без промяна на звука и на копресора или некви вибрации.Е усеща се като пипна с ръка дъното на компресора че нещо е включено но не трепери както казваш ти по скоро ако поставя една цигара изправена ще си стои без проблем .
mihail69 късметлия си ,дано и другите бъдещи собственици да са късметлии като теб
Не виждам какво общо има късмета тука ... Ясно е че това не е нормалното състояние на един климатик. Продали са ти дефектна стока. И мерцедес да си купиш и на него може да му гръмне двигателя така че всичко е въпрос на гаранция и кой как я изпълнява.
Имам наблюдения над подобен климатик 12CKP (1500лв) за да разбереш че работи трябва да си сложиш ръката на струята. Вече 2 години работи нормално.
да сме живи и здрави пък другото .....
Айде стига бе хора и ние си купихме 8 броя 9-ки Е9дке, и 2 броя е21дке/всичките са Панасоник Малайзия-инвертор/, засега всичките работят супер, много са тихи /да чукна на дърво/.Топлят екстра, въпреки че тази година не е падало под -8 градуса, също така при всичките клими при зададени примерно 20 градуса от дистанционното, в стаите се поддържа 21-22,мерих го с 3 вида термометри на 1 метър от земята. Просто климите засега са перфектни, а на всичкото отгоре са отвратително монтирани от под-фирма на Техномаркет.
Ако на мене ми се случи това със самолетния звук, чисто и просто ще им вися 2,3 или 4 седмици на главата и те няма какво да направят освен да ми поправят повредата, в тая държава трябва да си нахален за да получиш това което ти се полага по право.
Малко офф, но все пак е за шума.Първоначално публикувано от rsvr
Би ли могъл да кажеш доколко 21-те са по-шумни от 9-ките, ако и на двете е настроен вентилатора на вътр. тяло на min ?
А външното на 21-те шумно ли е много (чуват ли се вибрации от вътре или нещо такова) ?
Благодаря предварително...
ако и на двата климатика вентилатора е на минимум, трябва да си много близо до вътрешното тяло за да чуеш че духа, все пак 21-ците са малко по шумни при вътрешното тяло. Обаче на външните тела на 9-ките се чува слабо шума на компресора, а на 21-ците само се чува движението на перката. Мога спокойно да кажа че външните тела на 21-ците са по-безшумни от тези на 9-ките.Няма почти никакви вибрации на външните тела, не са слагани тампони да обират вибрациите, като заковани за стената са всичките климатици. Единствено като се включат на размръзяване, ако стоя до външното тяло се чува тихо жужене за около 5-7 минути.Първоначално публикувано от vlado1
Абсурдно е докато съм вътре, да доловя какъвто и да е шум ,произлизащ от външното тяло.
21-ците по-лесно се заскрежават/и по-често се размръзяват/ , но като цяло всичко е ОК и съм много доволен от тези модели, ще споделя ако стане -10...-15 градуса, как ще се държат.
Все пак имаме 10 бройки и ще имам база за оценка
При самото пускане на ExxDKE първите минути е наистина шумен. Защо ли?
Панасоник не е това което беше!
Предходния модел ЕxxGKE се оказа изключително жалка картина, за 2 зими изгоряха 50% от компресорите. Догодина вероятно няма да остане климатик от тази серия без сменен компресор.
Ако питате мен ако вече имате Panasonic.......и ако работи си свиркаите и се молете да не се появи поредният сериен дефект. Чалл
Пич, и моя бръмчи и за мен си е нормално. Нали знаете, че всички стойности са усреднени. Когато инверторния модел си достигне желаната темепратура, се сваля мощността на компресора - как, ами като се намали напрежението му. Стойноста му зависи от топлоизолацията - демек ,моя го меря към 300 вата е някъде да поддържа 21 градуса в апартамент южно изложение и вътрешен. Но - ако бутнеш копчето "power" - напрежението почва да се показва - колко, ами процесора смята колко е температурата в стаята и колко искаш да стане и колко е навън. От там следва плавно покачване на напрежението и вдигане на оборотите на компресора. За 12-ката която имаш и аз имам, я дават че в режим "power" на отопление може да достигне мощност на отдаване до 6,5 KW или се равнява на 22-ка. Е и ако искаш да е тих като падащо листо - е как стане .... то откъде да се вземе тая мощност, ако не да се претовари компресора. Но тук японците са помислили - след 15 мин автоматично се изключва тази опция с цел - да се пази компресора. И от мен една идея - никога режима не го оставяй на автоматичен! скороста на вентилатоа може да е автоматична, но режима НЕ. Това важи за всички климатици!
P.S. А да забавих за вибрациите - ами ако е некачествен монтажа или самата стена е склонна на вибрации - възможно е това. Има супокоители на вибрации- ама май не е за препоръчване при теб. Търси възможност за монтаж на по стабилна стена и от друга фирма - дай боже.