kibernetic, май бъркаш кубици и квадрати, я измери пак![]()
kibernetic, май бъркаш кубици и квадрати, я измери пак![]()
Защо тези по малките за какво помещение ги дават...
Ако помещението ти е 5м. х 10м. = 50кв.м. то тази 9-ка може да я ползваш само на режим вентилатор. Друг е въпроса дали ще усетиш в другия край на стаята някакво подухване.
Спецовете казват, че за отопление са нужни около 70 вата на 1 кубичен метър обем, номинала на CS/CU-E9LKE е 3.4kW , а ако тавана ти е на 2.5м и помещението ти е 50 квадрата това са 125 кубика бе човек. Или 27W мощност на кубик, абсурд да направи нещо този климатик. По сайтовете го дават, че е предназначен за 12-22кв.м.
Ок нямам кинти за големия модел и затова питах за малкия. Аз просто питах не е нужно да ми се караш, неразбирам нищо от това и затова питам..
12 или 15 няма ли да ми свършат работа. Неискам да ми правят баня а просто да подържат около 25-6 градоса...
Благодаря отново..
С кой от двата - климатик Panasonic CS/CU-UE12JKE или климатик Panasonic CS/CU-RE12JKX ще мога да топля 25 квадрата стая висока 2.4 южно изложение вътрешен апартаманент панелка 4 етаж с дограма и излолация на единствената външна стена която е тераса неостъклена ?! Или препоръчайте друг модел
25-26 градуса и не искаш да си правиш баня? Може ама ако на вън е +10 градуса и сложиш 18-ката. Даже ми се струва че CS/CU-E18LKEW ще ти е слаб за тия 45 квадрата щом искаш такива температури. Масово хората, топлещи с климатици казват, че 22 градса им е баня.Първоначално публикувано от kibernetic
В помещението за което говоря зимата при -18 с един радиатор, утре ще ти кажа мошноста му, в стаята беше 19 градуса. Не се заяждам с никой просто както казах неразбирам и казвам това което съм чул и видял.. Мерси за одговорите и като реша и взема ще кажа резултати.... Благодаря отново...
Първоначално публикувано от kibernetic
Голям шегаджия си
Тази зима на -11.3 отвън в моя град дайкина поддържаше ежедневно от 17 до 23.00 часа 25.5-26 градуса-ВЕРВАЙ МИ БАНЯ Е. Спокойно си стоиш както когато си в банята....
С 12-ка забрави според мен за 25-26 вътре дори навън да държи 10-20 дни -8 -10 градуса само ето товаhttp://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx71gv-rx71gv...и когато си на КЕФ каниш Кадафи на гости у вас....
П.П. Ама знам ли може и тов акоето пишеш. че с 1 радиатор вътре при -18 навън у вас на 45-50 кв.м. помещение е "правил баня" може и да стане, но поне с една 15-ка панасоник или 14-ка фуджитсу LGC.
според мен kibernetic не си е сметнал квадратурата правилно и има впредвид 45-50 кубика а не квадрата. То 50 кв.м. си е физкулутрен салон а не стая.
Първоначално публикувано от biro
страшно сравнение вкара
![]()
Последно това квадратни метра ли са или кубици?Колко на колко метра е помещението и каква височина има+ дограмата, като размер и вид и не на последно място изложението. За да има адекватно предложение, всичко това трябва да е ясно.
Здравейте отново. Преди няколко дена дето писах, съжалявам просто не е за мен и така ми бяха казали, че квадратите са 45-50. Ходих вчера и реалните квадрати са 37, южно исложение аломиниева дограма с термо мост височината е 2.50..
Благодаря
Е това вече е друго, къде бяха 50кв.м., къде са 37кв.м. има голяма разликаПървоначално публикувано от kibernetic
Незнам какви са причините, за да искаш европейски Панасоник, но тука във форума специалистите не ги препоръчват за отопление да не кажа изобщо, освен в случаите когато питащия настоява много, както е в твоя случай. Този климатик мисля ще ти свърши работа за твоето помещение http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv
Eто тук една интересна за мен новина-за търговците сигурно не-http://www.klimatici-panasonic.com/news/490 -накратко,че Панасоник за трета поредна година ,е на първо място по продажби, на инверторни модели за България.A тук във форума,който се двоуми между модели на панасоник и друга марка клима,веднага бива посъветван да игнорира панасоника и да се насочи към друга марка.Странна работа-излиза,че повечето потребители на климатици,не се вслушват в съветите от форума,или...има нещо друго-незнам,но уж не са читави машини,пък най много се продавали-къде е истината?![]()