Страница 15 от 42 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 628
Like Tree9Одобрявам

Мнения за климатици Panasonic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2009

Re:Мнения за климатици Panasonic

Здравейте търся съвет. Поръчах си в една от монтажните фирми CS/CU Е 9JKE-3. Дойдоха хората монтираха го пуснаха молко фреон за обезвъздушаване и си заминаха. След това забелязах че външното тяло не е CU Е 9 JKE
    а CU E 9 HKE . Това трябва ли да ме притеснява?

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Като чета поста ти, доста работи трябва да те притесняват - като за начало, некъдраната работа на тея дето са ти го монтирали....

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И с това външно ще си работи,само че е по-стария модел и би трябвало да е по-евтинко.КОПа ще е малко по-малък,оттам и разхода ще е малко повече.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Големи диваци... Според мен си искай оригиналното тяло. На гаранцията какво пише?

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Няма разлика между HKE и JKE серията на panasonic във външните тела.Те са еднакви. Различен е само стикера. разликата е във вътрешното тяло. То е коренно различно оттам идват и разликите във характеристиките. Инфото е от 1-ва ръка, защото имах съмнения, че новите модели са с по-слаби компресори (поради намалената номинална мощност), но се оказа че са едни и същи. Няма проблем относно климатика. Относно монтажа там не мога да коментирам не съм бил

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Точно така: новата серия (JKE) e на базата на старото (HKE ) външно тяло, така че не бива да те притеснява разликата е само в стикера.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Неможе да няма разлики иначе защо им е да правят нов модел. Най вероятно компресорите са еднакви , вътрешните тела обаче са корено различни. На JKE серията са добавили Mild Dry Cooling и Patrol sensor. Другата разлика е в средната отдаваната мощност при отопление за HKE 4,8 а за JKE е 4,4

HKEА

JKE

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

По тези схеми излиза,че телата не са 1:1. В новото са спестили електронния терморазш.вентил и са го заменили с обикновена капилярка,като на конвенционалка.И някой друг филтър и термодатчик са поспестили... Що ли???

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

HKE е хубав климатик, обаче с тези датчици в повече не знам дали вътрешното на JKE може да ползва правилно тяхната информация. Затова е хубаво да са едно за друго телата. Иначе HKE май е по-хубавото външно.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Извинявам се много , но първата схема е на HKEA модел 2009г. водят го клас PROFESSIONAL докато JKE e клас ETHEREA

Това вече е миналогодищния HКE клас DELUXE

Средната отдавана мощност при отопление е 4,8 kW с СОР 3,75 а при олаждане 3,5 kW с ЕЕR 3,68 ( става въпрос за модела Е-12HKE )

13. Тук е от
    Nov 2009

Здр на всички относно за климатици Панасоник,имам 4 броя CU-E9DKE малайзииски инверторни от 2005 год съм ги купил и досега какви зими имаше на мъгли и до -20градуса и не са ме предали.Зимата не ги изключвам(ноември-април),само веднъж в месеца за почистване на филтрите.Профилактика и дозареждане със фреон не е правена.Досега 2 пъти сам ги почиствал със спрй японския вътрешното тяло,че на втората год. лятно време при пускане на климатика се появяваше лоша миризма и това мисля е от конденза на вътршното тяло,който се получава през лятото.Зимата не се получава такава миризма.Иначе като цяло много сам доволен от климатиците,вътрешното и външно тяло са доста безшумни.Зимата си ме топли добре до 22 градуса,не го мъча повече при по студени дни.Виждам има доста коментари за дефектирали климатици за модели като моите.Да попитам и аз, вече 5 год редовна експлоатация,има ли такава опасност същата участ да сполети и моите климатичета? Предварително ви благодаря

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

При тази серия винаги има опасност.Колкото повече са изкарали,явно ще намалява като вероятност,тоест май ще си уцелил читава партида.

16. Тук е от
    Nov 2009

Благодаря

17. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте относно климатиците Панасоник , мисля в началото на лятото да си взема една инверторна 9-ка с нагревател в компресора .Бихтели ми казали от новите модели коя е добра по възможност японска или малайзия ?

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

До пролетта има доста време.Ти по добре кажи за колко квадрата става въпрос изложение до колко пари смяташ да дадеш.
    Аз бих ти препоръчал японче лично с такива съм в момента.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 42 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Прозоречни климатици - мнения
    От vetre във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 10-02-12, 10:21
  3. Данни за климатици PANASONIC CS/CU-PE12CKE и PANASONIC CS/CU-PE9CKE
    От dimkaraganchev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 07-03-11, 20:35
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици General Electric - мнения
    От wrathchild във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 24-06-07, 00:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе