Мда, новите европейски модели все повече ги осакатяват...
Мда, новите европейски модели все повече ги осакатяват...
Уви японските свършниха преди няколко години (изключвам тези на 100V), Вече е невъзможно да се намери климатик от серията HE или ТЕ произведени в Япония. Първите ги спряха от производство с тъпото обяснение, че производителят на кислородните мембрани бил фалирал, а вторите се произвеждат в Малайзия
Става въпрос за 10 квадрата или 35 кубика средна стая с тухлени стени източно изложение , пвс- дограма 32 мм +ка+аргон стъклопакет и алуминиева врата ,а пода е паркет .На външната стена има 5 см. стериопор.Общо взето съм я изолирал от всякаде.
------------------
А относно парите до към 1200-1300 макс.
Прескочи Панасоника.Виж това:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...kin_ftx_rx25gv
или по-доброто,че и с монтажа заедно:
http://v-clima.com/prod.php?id=daikin_ftxs25d_arxs25f
Ако държиш на марката, вземи TE9HKE. Поне има expansion valve, за разлика от новите E9JKE.
Иначе личният ми съвет за тази малка стая е - японец.
Дидо,този Панасоник е много добър,но му надхвърля доста бюджета...
Така е, но при сегашната ситуация, другите европейски Панасоници, налични на пазара, според мен не си струват. От старите отдавна няма, както написа bigmouth, последно останал нормален модел е TE-HKE. Как може да пуснеш нов модел, да се фукаш с дизайн, а да си си спестил ЕТРВ-то...
Коренно различна политика на Панасоник за климатици в Европа и в Япония.
Много ви благодаря колеги.Със сигорност ще си взема от по-истинските.
Здравейте! От две години ползвам Air Conditioner (Климатик). От начало бях много против. Исках да си правя парно (водно отопление).
Но след дълги дебати , Синът Ми ме убеди да си поставя "климатик". Тогава се зарових в интирнет-а и след месец установих че моя
"климатик" ще бъде Panasonic на Matsushita electric co. На мен ми трябваше, за моето помещение 12-ка (12BTU) Избрах (за тогава )
CU-E12HKE- и вътрешно тяло CS-E12HKEW-3 . Това решение дава 6,5kW вържова мощност за студените зимни дни . Това просто е недостижимо
за другите марки, в този ценови сектор! Това е доста голям резерв , дори и да падне много COP-а!
Живея в "панелак" без каквато и да е изолация! Когато заработи "климатика" му поставих току що сваления стандартен електромер, от ЧЕЗ
(заменен с нов "електронен") Засякох електроенергиятя за един зимен сезон( 2008/2009г) без изобщо да го спирам (от края на септември
до началото на март) И според калкулатора на ЧЕЗ за 1/3 нощна и 2/3 дневна излезе на 45лв= средно на месец. А имаше много-много студени дни (до -18 градуса). А ако ми беше изолирано жилището!!!!!
ttelecca много добре, че си доволен от машината, но максималната мощност от 6.5 кВ е при 7*С, а не при - 15*С, но това не е важно щом ти служи добре.
Без значение от външната температура все пак малайзийскиа Панасоник си остава най-мощната машина в класа си. До миналата година единственото старите Fujitsu 12LCC бяха конкурент с 300W по голяма максимална отоплителна мощност но сега новия модел Fujitsu 12LGC (както и Fuji и General) за нищо не става. Ако погледнем климатиците около 1500-1700 лв (Panasonic серия Е, Mitsubishi Electric GE, Fujitsu LD) май Панасоника е най добър,а има и йонизатор, има кечета на външото тяло и реотан за подгрявка на компресора--от това повече здраве му кажи.
Аз съм 3 малайзийки вкъщи и си ходя по тениска цяла зима
аз пък съм на камина на дърва и въглища ходим дори и без тениски
E серията на Panasonic е най-добрият климатик в този ценови сектор.Особено Е9 е подходящ за най-масовите помещения -около 20м2 или 50м3.Не е за подценяване и RE серията ,която работи чудесно и зимно време се справя без проблеми и при доста ниски температури. Не на последно място не бива да подценяваме и факта ,че сервиза на Panasonic е най-добрият в БГ. Гаранцията се дава от фирмата производител и аз лично не съм имал никакви проблеми.
E-то е добър климатик и Панасоник оказват добра подкрепа с резервни части дори и при масови гърмежи като от преди 2 - 3 години
До ttelecca да ти кажа и аз сам със същата машина и сам много доволен.