https://forum.setcombg.com/index.php...,43573.16.html Ето я темата, 3ма недовлони от тоя модел, 5-6 доволни, демек при 33% не топли, за мен този процент е доста висок. Верно оспамихме темата за Пансоник.Първоначално публикувано от aruba_man
https://forum.setcombg.com/index.php...,43573.16.html Ето я темата, 3ма недовлони от тоя модел, 5-6 доволни, демек при 33% не топли, за мен този процент е доста висок. Верно оспамихме темата за Пансоник.Първоначално публикувано от aruba_man
Освен автора на темата, който търси решение, други не видях да са недоволни. Има една, която не споменава модела. Всъщност темата е ето тази:
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,36563.0.html
Значи Януари и Февруари като се събудех в 10 сутринта, чувах от хората, че през ноща е било -25 или -22 да речем. Доказателство за това са много замръзнали дизели в Шумен, които уж до - 28 не би трябвало да замръзват. Бензин ли не слагаха, добавки, ОМВ Алпин Дизел - нищо не помогна. Естествено през деня температурата е била - 5 или -10 да речем, даже положителна повечето дни. Средната за Януари беше +1. Мисълта ми беше, че дори и при екстремни ситуации климатика не замръзна и външното тяло не натрупа и грам лед. Вярно, беше по-шумно, виждаше се, че е на ръба, но се справи. То една седмица ако е постоянно - 25, няма да остане никой който да се хвали с топлещи клими.Първоначално публикувано от sunmanbg
Грешиш. Между 15.12.2007 и 15.01.2008, максималната температура при мен не мина -20о.Първоначално публикувано от aruba_man
А през януари, бях единствения в махалата, който можеше да се похвали с работещи климатици.
Ти грешиш. Средната температура за Януари 2008 във Варна е била +3,1 градуса:
http://www.wunderground.com/weathers...y=15&year=2008
То в 3 през ноща ако е -18, още в 8 вече е -5. Имах предвид средната температура да е -25 градуса.
Не съм експерт по замръзването (тази ще е първата ми зима с климатик) но това което знам е че:Първоначално публикувано от aruba_man
1. Проблема със замръзването на климатика се появява в определен диапазон външи температури от рода на +5 до -5 (или -7, -10) - при по ниски във въздуха просто няма влага за да се образува лед и да замръзне (разбира се има изключения - около реки, море и т.н.)
2. След около -10 градуса основовния проблем на климатика е спада на отдаваната мощност но не и "замръзването" му.
3. Замръзването е в резултат на недостатъчен "топъл" фреон който се връща от вътрешното към външното тяло - това може да се дължи както но "недостатъчна мощност" - всичкото топло отива в помещението както и на факта че климатика се стреми да отдели максимално количество топлина вътре (за да е по икономичен) то за външното тяло е нормално да не остава "топлина" - поради тази причина от време на време сработва дефроста който реално "изключва подаването на топъл фреон" към вътрешното тяло и с него затопля външното - ако този "топъл" фреон не е достатъчен то дефроста продължава твърде дълго и в определен момент се "отказва да размразява" без реално да е размразил.
Дано не видя "замръзването" на практика при мен но някак ми се струва нормално че климатика ти не е образувал лед при -25 - то просто няма как да го направи при тази температура.
Г-н sunmambg, заключенията ви по точка 3 са фундаментално грешни. За ефективната работа на една хладилна инсталация е необходимо да се поддържа възможно най-ниска температура на кондензация. Тоест "върнатият" към външното тяло втечнен фреон да бъде възможно най-охладен. За пример ще ви дам един широко разпространен в този форум съвет - да се включва вентилатора на вътрешното тяло на най-голяма скорост. При най-висок дебит на въздуха имаме най-ефективен топлообмен във вътрешното тяло (при отопление е кондензатор) последван от повишено охлаждане на фреона връщан към външното тяло (изпарител).
Абе колега не говори глупости, точно с такъв панасоник се топля вече 3 -та зима ,като имаш в предвид ,че зимите са доста студени в Търговище от къде съм и мога да кажа ,че не харчи повече от 40 лв в най- големите студове подчертавам НАЙ -ГОЛЕМИТЕ !!Първоначално публикувано от edi1
Изобщо не говоря глупости.Я кажи с каква машина, какво помещение топлиш.
PANASONIC CS/ CU RE 12 GKE Хол 24 кв горе долу, пвц с ка- стъкло , краен ,тухлен ,южно изложение , никои не топли от никъде общо взето страшно студен апартамент , и постоянно притворена врата заради котешки нужди към коридора зимата е настроен между 20 и 22 градуса и ги подържа без проблем ,забелязал съм ,че размразява само като вали което ме учудва много иначе много рядко да влезе в този режим . също като се пусне ако е бил случайно спрян е доста шумен като самолет кацащ на покрива но за 10-ина минути му минаваПървоначално публикувано от edi1
Та до - колко градуса ги топлиш тези 24 квадрата с тази машина.Освен това не е под 1000 лева.
През тази година в Търговище през Януари имаше дни с -15/-20*Ц сух мъртвешки студ. Сутрин много хора отиваха с таксита на работа, защото не им палеха автомобилите, даже на жената колежките и се чудеха как е запалила Бавареца
ами до колкото е рекъл Господ 3- та зима няма проблем ,за лятото не говоря изобщо! падала е температурата тука и до - 22,23 миналите години и доста валежи зимата не ни липсва сняг . Не знам само защо толкоз ви учудва това аз съм мерил температурата на изходящия въздух на -17-18 градуса е била близо 48-50 градуса .Първоначално публикувано от edi1
хахах на моето такси питаш ли му как му беше през нощта на -20( и на мене вътре )Първоначално публикувано от gnf
Да не бъркаш модела, RE12GKE е до -5 градуса, освен това е с капилярка.Или имаш някакъв луд късмет.