Страница 25 от 42 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 628
Like Tree9Одобрявам

Мнения за климатици Panasonic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Re:Мнения за климатици Panasonic

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    За Е14Н2 няма такива, които да се оплакват, че не топли. Затова винаги подчертавам модела. От Н1 и други модели наистина има доста оплаквания, не споря. Но Е14Н2 се оказа доста сполучлива серия за парите си. Аз не съжалявам, че го купих. Ако имах 1000 лв. за клима, пак бих си го купил. А пък, че други пишат в темата за Н2, че техния Н1 дето е даже японски не топли и създават грешно впечатление е друг въпрос. Човека искаше съвет за клима до 1100 лв. с монтажа. Нека да излезе някой, който има Е10Н1 или Е14Н2, правилно оразмерен и да напише, че неговия не топли.
    https://forum.setcombg.com/index.php...,43573.16.html Ето я темата, 3ма недовлони от тоя модел, 5-6 доволни, демек при 33% не топли, за мен този процент е доста висок. Верно оспамихме темата за Пансоник.

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Освен автора на темата, който търси решение, други не видях да са недоволни. Има една, която не споменава модела. Всъщност темата е ето тази:
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,36563.0.html

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    П.С. Незнам какво рабирате вие "при мен на -25 си топли" - аз това да го видя трудно ще го повярвам - при тази външна температура на климатици под 2-3к остават около 10-20 % мощност - всеки може да си сметне какво значи 15% от 5 киловата максимум. Как се топлите с това не ми е ясно...
    Значи Януари и Февруари като се събудех в 10 сутринта, чувах от хората, че през ноща е било -25 или -22 да речем. Доказателство за това са много замръзнали дизели в Шумен, които уж до - 28 не би трябвало да замръзват. Бензин ли не слагаха, добавки, ОМВ Алпин Дизел - нищо не помогна. Естествено през деня температурата е била - 5 или -10 да речем, даже положителна повечето дни. Средната за Януари беше +1. Мисълта ми беше, че дори и при екстремни ситуации климатика не замръзна и външното тяло не натрупа и грам лед. Вярно, беше по-шумно, виждаше се, че е на ръба, но се справи. То една седмица ако е постоянно - 25, няма да остане никой който да се хвали с топлещи клими.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

То една седмица ако е постоянно - 25, няма да остане никой който да се хвали с топлещи клими.
    Грешиш. Между 15.12.2007 и 15.01.2008, максималната температура при мен не мина -20о.
    А през януари, бях единствения в махалата, който можеше да се похвали с работещи климатици.

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ти грешиш. Средната температура за Януари 2008 във Варна е била +3,1 градуса:

http://www.wunderground.com/weathers...y=15&year=2008

То в 3 през ноща ако е -18, още в 8 вече е -5. Имах предвид средната температура да е -25 градуса.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Значи Януари и Февруари като се събудех в 10 сутринта, чувах от хората, че през ноща е било -25 или -22 да речем. Доказателство за това са много замръзнали дизели в Шумен, които уж до - 28 не би трябвало да замръзват. Бензин ли не слагаха, добавки, ОМВ Алпин Дизел - нищо не помогна. Естествено през деня температурата е била - 5 или -10 да речем, даже положителна повечето дни. Средната за Януари беше +1. Мисълта ми беше, че дори и при екстремни ситуации климатика не замръзна и външното тяло не натрупа и грам лед. Вярно, беше по-шумно, виждаше се, че е на ръба, но се справи. То една седмица ако е постоянно - 25, няма да остане никой който да се хвали с топлещи клими.
    Не съм експерт по замръзването (тази ще е първата ми зима с климатик) но това което знам е че:
    1. Проблема със замръзването на климатика се появява в определен диапазон външи температури от рода на +5 до -5 (или -7, -10) - при по ниски във въздуха просто няма влага за да се образува лед и да замръзне (разбира се има изключения - около реки, море и т.н.)
    2. След около -10 градуса основовния проблем на климатика е спада на отдаваната мощност но не и "замръзването" му.
    3. Замръзването е в резултат на недостатъчен "топъл" фреон който се връща от вътрешното към външното тяло - това може да се дължи както но "недостатъчна мощност" - всичкото топло отива в помещението както и на факта че климатика се стреми да отдели максимално количество топлина вътре (за да е по икономичен) то за външното тяло е нормално да не остава "топлина" - поради тази причина от време на време сработва дефроста който реално "изключва подаването на топъл фреон" към вътрешното тяло и с него затопля външното - ако този "топъл" фреон не е достатъчен то дефроста продължава твърде дълго и в определен момент се "отказва да размразява" без реално да е размразил.

Дано не видя "замръзването" на практика при мен но някак ми се струва нормално че климатика ти не е образувал лед при -25 - то просто няма как да го направи при тази температура.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

Г-н sunmambg, заключенията ви по точка 3 са фундаментално грешни. За ефективната работа на една хладилна инсталация е необходимо да се поддържа възможно най-ниска температура на кондензация. Тоест "върнатият" към външното тяло втечнен фреон да бъде възможно най-охладен. За пример ще ви дам един широко разпространен в този форум съвет - да се включва вентилатора на вътрешното тяло на най-голяма скорост. При най-висок дебит на въздуха имаме най-ефективен топлообмен във вътрешното тяло (при отопление е кондензатор) последван от повишено охлаждане на фреона връщан към външното тяло (изпарител).

10. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Аз пък мисля обратното, точно при машините до 1000 лева, ПАНАСОНИК хич ги няма.По-високия клас модели има добри машини, но масовите са доста слаби модели и по-специално конвенционалните.Стане ли около 0-та и загиват, докато други кучи марки вършат работа работа.
    Абе колега не говори глупости, точно с такъв панасоник се топля вече 3 -та зима ,като имаш в предвид ,че зимите са доста студени в Търговище от къде съм и мога да кажа ,че не харчи повече от 40 лв в най- големите студове подчертавам НАЙ -ГОЛЕМИТЕ !!

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Изобщо не говоря глупости.Я кажи с каква машина, какво помещение топлиш.

12. Тук е от
    Aug 2008

Изобщо не говоря глупости.Я кажи с каква машина, какво помещение топлиш.
    PANASONIC CS/ CU RE 12 GKE Хол 24 кв горе долу, пвц с ка- стъкло , краен ,тухлен ,южно изложение , никои не топли от никъде общо взето страшно студен апартамент , и постоянно притворена врата заради котешки нужди към коридора зимата е настроен между 20 и 22 градуса и ги подържа без проблем ,забелязал съм ,че размразява само като вали което ме учудва много иначе много рядко да влезе в този режим . също като се пусне ако е бил случайно спрян е доста шумен като самолет кацащ на покрива но за 10-ина минути му минава

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Та до - колко градуса ги топлиш тези 24 квадрата с тази машина.Освен това не е под 1000 лева.

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

През тази година в Търговище през Януари имаше дни с -15/-20*Ц сух мъртвешки студ. Сутрин много хора отиваха с таксита на работа, защото не им палеха автомобилите, даже на жената колежките и се чудеха как е запалила Бавареца

16. Тук е от
    Aug 2008

Та до - колко градуса ги топлиш тези 24 квадрата с тази машина.
    ами до колкото е рекъл Господ 3- та зима няма проблем ,за лятото не говоря изобщо! падала е температурата тука и до - 22,23 миналите години и доста валежи зимата не ни липсва сняг . Не знам само защо толкоз ви учудва това аз съм мерил температурата на изходящия въздух на -17-18 градуса е била близо 48-50 градуса .

17. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    През тази година в Търговище през Януари имаше дни с -15/-20*Ц сух мъртвешки студ. Сутрин много хора отиваха с таксита на работа, защото не им палеха автомобилите, даже на жената колежките и се чудеха как е запалила Бавареца
    хахах на моето такси питаш ли му как му беше през нощта на -20( и на мене вътре )

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да не бъркаш модела, RE12GKE е до -5 градуса, освен това е с капилярка.Или имаш някакъв луд късмет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 42 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Прозоречни климатици - мнения
    От vetre във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 10-02-12, 10:21
  3. Данни за климатици PANASONIC CS/CU-PE12CKE и PANASONIC CS/CU-PE9CKE
    От dimkaraganchev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 07-03-11, 20:35
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици General Electric - мнения
    От wrathchild във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 24-06-07, 00:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе