В каква стая е монтиран този UE12HKE? Като цяло е нисък клас инвертор.
В каква стая е монтиран този UE12HKE? Като цяло е нисък клас инвертор.
Климатика е монтиран в Южна вътрешна стая, като другите две стаи сае отопляват. Едвам когато беше положителна температура навън тогава стигна 22 градуса в стаята и 40 градуса на изхода на климатика. Но падне ли под нулата нещата коренно се променят. Дори при -12,9 го поставих временно на 30 градуса и пак не можах да скоча 20-те градуса в стаята. Доколкото ми казаха явно е проблем в компресора, което е лошо. Последните няколко дена работи настроен на температура 25 и нагоре за да докарам температура на стаята 19-20 градуса.
Моделът не е от въпросната партида с проблемните компресори, за които вероятно си чел. Но е със слаби възможности.
Не разбрах квадратура/кубатура на стаята, все пак. Може да има много причини да не топли достатъчно, компресорът е само една от тях, но при теб не мисля, че той е виновен.
Ами то на кашона на външното тяло на чист английски език си е написано, че климатика не е препоръчително да работи 24 часа при външна температура по-ниска от -5 градуса, ама кой да чете! Юруш на евтинията инвертор, че и Panasonic!Първоначално публикувано от dascaloff
E-9/12 JKE-3-това е серията/с 3 след модела/, с която за момента няма проблем/-15 и наистина топли, колкото и да не ви се вярва/
ееее хубавао че моя е от тази серия дето топли какво ще рече 3 след модела
Ами че на 3 пъти ти се е разминало. Но също така, че 4-ти път няма да има, т.е. не бързай да се радваш.Първоначално публикувано от farkash
а демек три зими ,а четвърта няма да има или до посредата
Нещо такова.Първоначално публикувано от farkash
Личния опит.
p.s. преди някой да ме е обвинил в пристрастия: прохосмукачките им са много здрави (за разлика от телевизорите).
времето ще докаже! днешно време няма в нищо гаранция .
този модел ли е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052689Първоначално публикувано от dindo
Първоначално публикувано от AlexiАко някъде намериш в този бюлетин "признание" от Панасоник, че причината е влагата ще те почерпя, че си ми и близо.Ако не е така остава това да е твое заключение, дано да има някаква обосновка, надявам се да я споделиш, ако можеш разбира се./ не само вътрешните тела на Панасоник са изложени на такава "влага", нали?/ За цената на лагерите ще го ставя без коментар, хоратя ще преценят . За това, че "върлуваш" в техническата област е повече от ясно, но в твоя случай недостатъчно.Например така и не сподели защо сложи лагерчета "ZZ" а не "2rs".Видя го от китайските или прецени , че такива трябва да са.Не каза нищо дали си чувал за полиамиден сепаратор, ясно ли ти е за какво служи и как се отразява на работата и цената на лагера.Ясна ли ти е зависимостта от оборотите на лагера и вида на капселовката.Чувал ли си нещо за нещо за класа на точност на лагера или за т.нар." хлабина' на лагера.Мога да продължа с правилен монтаж на лагера и други..... Ако имаш обаче наистина аргументи би било добре да ги споделиш тук.Ако някои неща не са ти ясни просто не ги пиши, да не подвеждаш колегите във форума.Иначе верно си остава чисто "върлуване".Първоначално публикувано от Alexi
п.п.Нищо лично, колега Alexi.Просто разбирането ми е, че форума не е създаден да се подхвърлят някакви недоказани твърдения.Ако ме опровергаеш ще ти се извиня публично, макар и да не съм те обидил с нищо.Бъде жив и здрав!
Явно при мен си остава проблема, CS-UE12HKE е явно не този тип климатик който съм искал да си купя. За това съм си и платил де. Благодаря за информацията която споделихте.
Имам го същия модел по-малкия CS-UE09HKE и стая 12кв. южно изложение. Климатика си отоплява без проблем стаята, като и сега януари в най-големите студове не се предаде.