Страница 20 от 42 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 628
Like Tree9Одобрявам

Мнения за климатици Panasonic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Мнения за климатици Panasonic

Цитат Първоначално публикувано от bekata
    Разликата е очевидна-RX е серия с изклячително завишен максимум на отопление! Въпреки равните номинали, при 2градуса външна RX запазва 6.3 кВт отоплителна мощ, а за НХ това е максимума при 7градуса. Логична е разликата и в АПФ - повече мощ, повече разход.
    Малка корекция, за да сме максимално точни при 2* външна RX отдава 6кВт, а не 6,3кВт.
    При изчисляването на АПФ и КОП не се ли гледа номиналната мощност? Ако се взема тя тогава са равнопоставени, тъй като и двата са с 2,8кВт, но на линка, който съм дал в по-горния си пост за RX пише следното, пействам дословно от гугълски превод:

Особеност
    -Размразяване отопление по време на шофиране! "Без прекъсване уреди" с
    -Местоположение на мебели и хората признават слънце "Ekonabi" с
    -Технология с Nanoi
    -Парно отопление през размразяване операция няма да спре [нон-стоп] отопление.
    -Пълно топло-студени места климатик препоръчва.
    -Но ℃ 20 под нулата, един ※ ℃ 50 до приблизително (максимална температура разпенващ) осигурява горещ въздух! Максимална температура в близост до изхода един ※.
    -Извън температура -20 ℃, мощен, автоматично управление на вятъра в движение на въздуха.
    -Местоположение на хората, и мебели, да се прави разлика между естествена светлина и оборудвани с климатик има предвид еко Ekonabi оптимално раждане

Явно това е модел, който работи при изключително ниски външни температури без много да се натоварва компресора. Сигурно е предназначен за райони с продължителни много ниски *С през отоплителния сезон.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да, това е модел, предназначен за безпроблемно отопление при екстремно ниски температури.
    APF не се смята по номинал. Смята се на база цялостната работа на климатика при различните режими и мощности.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

За тези които се интересуват от посочените от gnf особености и възможности на климатика...
    01.Система nanoe - пречистваща въздуха система (пречистване на въздуха чрез активиране на е-йони деактивиращи бактерийте и плесените във въздуха) подобряваща качеството на въздуха и работеща в комбинация с функция меко изсушаване - спомага предотвратяването на рязкото намаляване на влажността в помещението (прецизен контрол върху относителната влажност (Relative Humidity) в помещението при поддържане на зададената t°C)
    02. Настройка на максималната височина за отвеждане на въздушния поток от хоризонталната клапа
    03. Настройка на вентилацията за по тиха работа.
    04. Активиране и деактивиране на сензор отчитащ движение на хора в помещението и осигуряващ необходимостта от работа на климатика - при липса на движение до 3 часа, климатика спира.
    05. Активиране и дезактивиране на сензор за миризми в помещението - сканирането се извършва до 20 sec след стартиране на операцията (при липса на хора след стартиране на операцията, същата приключва до 30 min)
    06. Активиране на икономичен режим, водещ до намаляване на шума от външното тяло (ограничава се възможността за по бързо достигане на търсената температура).
    07. Настройка на климатика при монтажа за пълна мощност или намалена спрямо помещението (разположение и особености)
    08. Настройка на позицията при монтажа, за по добро управление на вътрешните клапи и въздушния поток.
    09. Активиране на автоматична настройка на хоризонталната клапа при режим отопление за по добър комфорт.
    10. Настройка на опциите за самопочистване на климатика.
    11. Настройка на сензора следящ замърсяването на въздуха - сканирането се извършва след стартиране на операцията
    12. Настройка на чувствителността на сензора следящ замърсяването на въздуха
    13. Настройка на светлинната индикация на вътрешното тяло.
    14. Настройка контраст на дисплея на дистанционното управление.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Благодаря и на двама Ви за поясненията

6. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте и аз имам една питанка ,
    Инверторен климатик PANASONIC CS/CU-UE9JKE какво ви е мнението за тази машина, гледам че е на промоция в технополис /безплатен монтаж/.
    Да поясня трябва ми за помещение 13 м2 /33 м3/ , PVC дограма тухла без изолация 2 външни стени - север/изток
    Предварително благодаря ако някой ми даде някакво инфо или по добро предложение за тези пари 879лв с безплатен монтаж.
    Пропуснах само да кажа, принципно ще го ползвам основно за охлаждане понеже за зимата съм си решил проблема парно на газ.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За охлаждане върши работа.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2008

не ги слушаи аз имам такъв и зимата си топли само че моя я cs/cu re 12 GKE така като гледам едни и същи са

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Не не са едни и същи ре-то е по добро но и UE-то става ако му помагаш зимата....

11. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте!
    Пише ви един абсолютен лаик в областта на техниката. Като си признавам това, моля за снизхождение и кавалерско отношение, защото има голяма вероятност да изсипя някоя глупост, която да ви подведе и да си помислите, че съм руса . Не съм, но от климатици нищо не вдявам. Обаче съм специалист в друга област и опитът ме е научил да не се напъвам да откривам топлата вода, когато хората вече пият Кока-кола. Та ето на, питам

Стаята, която ще отоплявам/охлаждам е с размери 3,5/4/2,55 м, има южно изложение, на последен етаж е и има една външна стена (стената влиза под покрив и няма пряк досег с въздуха). Дограмата е стара, но е добре уплътнена.

От няколко дни обикалям и попаднах на няколко познати служителки. Те всички ми препоръчваха все едни и същи модели:
    DAIKIN F22КTNS, DAIKIN FTX25JV и DAIKIN FTXS20G Първият модел е произведен в Япония, другите два са уж европейски. Само в една фирма ме изслушаха достатъчно внимателно и реагираха на оплакването, че тази зима си спечелих пневмония от 3 часа престой в помещение с крайно замърсен филтър на климатика. Това, което момичето ми предложи, беше Panasonic CS/CU - XE09JKE ETHEREA 2009. Аз внимателно изчетох информацията и харесвам всички еко-допълнения, обаче в началото на този подфорум има теми, които тотално оплюват Panasonic и това ме стресна. Да не забравя да спомена, че доставката е от Малайзия. Цената е под 1500 и ме устройва, но все пак не искам машината да ми създава проблеми. Всъщност не съм се вкопчила в тези две марки и даже се учудих защо само тях се опитват да ми продадат. Вероятно има причина...

Сега повтарям молбата за помощ, благодаря предварително и обещавам, че ще прочета внимателно всички добронамерени съвети.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

DAIKIN F22КTNS е японски модел с висок КОП, но мощността му е недостатъчна за твоята стая. DAIKIN FTX25JV има достатъчно мощност, но не е най-добрия избор - топли за сметка на повече консумация. DAIKIN FTXS20G е правилния вариант - и мощността му е достатъчна и консумацията не е висока, освен това поддръжката му е по-сигурна от японския модел.

13. Тук е от
    Jul 2010

rist, благодаря за бързата реакция!
    Ако не е нахално, какво мислиш за модела на Panasonic? Двата "патрула" са много изкушаващи, но машината добра ли е?

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не.Ако ти бяха предложили JKE-3 или LKE-3 е друго нещо, но пак не си заслужава парите.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Sarrahbg, Panasonic E9XXX е чудесен климатик. В този ценови клас е супер, има 5 години гаранция за компресора и нисък разход на енергия. Нямам недоволен клиент от тези модели. Все пак кажи в кой град си.

17. Тук е от
    Jul 2010

А за Panasonic CS-229TB като модел, година... ?
    Като ревю е доста обещаващо, а и цената на промоцията е добра...
    ОТДАВАНА МОЩНОСТ:
    СТУДЕНО: 2,2 (0,8 ~ 2,8) кВт
    ТОПЛО: 2,2 (0,8 ~ 3,9) кВт
    КОНСУМАЦИЯ НА ЕЛ. ЕНЕРГИЧ:
    СТУДЕНО: 455 (145 ~ 620) Вата
    ТОПЛО: 390 (140 ~ 1070)Вата
    COP: 5.27

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Прав е thebest Е- серията на панасоник е много добра и през последните 3 години нямам никакви ядове с нея

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 42 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Прозоречни климатици - мнения
    От vetre във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 10-02-12, 10:21
  3. Данни за климатици PANASONIC CS/CU-PE12CKE и PANASONIC CS/CU-PE9CKE
    От dimkaraganchev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 07-03-11, 20:35
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици General Electric - мнения
    От wrathchild във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 24-06-07, 00:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе