Може и с фреон да постигнеш такива температури ,разбира се на двустапална система,ако не греша Дайкин продават такава темопомпа въздух-вода.Интересно каква е разликата в цената на Саньото и Дайкина.
Може и с фреон да постигнеш такива температури ,разбира се на двустапална система,ако не греша Дайкин продават такава темопомпа въздух-вода.Интересно каква е разликата в цената на Саньото и Дайкина.
Умишлено пропуснах да спомена че Дайкин правят това нещо по друг начин, но това не решава основния проблем и съм склонен да мисля, че това е междинно решение, докато не се намери нещо повече от удачно. Като цени нещата в света нямат никакво значение, защото по света хората много повече са загрижени за околната среда тъй-като стандарта им на живот го позволява. Допълнително техните правителства въвеждат стимули за избор на един продукт вместо друг с цел да постигнат други цели.
По този начин човек може да си купи термопомпа на по-ниски цени в други държави точно заради стимулите на правителството. За съжаление тези стимули не могат да се пренесат в България, т.е няма как да си купиш там термпопома и да я използваш тук, защото трябва да имаш доходи там.
dkolov ако си сигорен че на другите им дават да вземем и ние да поискаме от нашето правителство "облаги" ?
По принцип и това ще стане някой ден и то не само когато става въпрос за климатици, но за тази цел ще трябва да се развие професионалния лобизъм. Не съм много наясно какво става в България на тази тема, но долколкото знам думата лобизъм е мръсна дума, защото общо взето някой хора я мислят за синоним на думата далавера. В нормалните страни това изобщо не е такаТова са много сложни неща и мисля, че засега тук пишещите трудно биха могли да практикуват лобизъм в белия смисъл на думата, но де да знам възможно е да има някой който вече е изкласил.
Както и да е. Човек трябва да се занимава с това от което разбира пък като се изучат лобистите и започнат да правят нещата професионално сигурно друго ще стане. Не ми казвай, че ще идеш на площада и ще започнеш да простестирах за да се въведат облаги и по-ниски цени при покупката на термопомпи от страна на населението. Това не е начина.
Време е модератора дасе намеси и да расчисти малко това стана като махленска седянка Отворете нова тема Общи приказки там да продалжите моляви
Ок спирам. Още снощи си обещах да не говоря за нищо друго освен за климатици PANASONIC и тази вечер тръгнах с нагласата че ще стана нов човек, ама е трудно. Съгласен съм модератор да премахне малко глупости и да се съсредоточим на важните неща.
Може и така да е. Управляващите в тази страна и население то и май си говорят на различни езици, така че и да креща на площада те ще си помислят че още малко могат да увеличат тока или да се увеличат цигарите примерно !!!. Сещам се за един универсален език ....... който ще го разберат !
Има ли сфера от която да не разбираш???Първоначално публикувано от dkolov
Стига вече!И в други теми имаше бисери и тук отново се изявяваш -това за професионалния лобизъм.Седни прочети по нещо на английски , френски и немски и тогава с аргументи.
Не му е тук мястото на такъв спор.Това е технически форум.
Няма да споря, защото нито имаш литературата в тази област нито си я чел и не вярвам някога да я прочетеш.
В Интернет и/или чрез Гугъл не можеш да я намериш...
Нищо лично, но си спомних един припев:""ръгъдъ дъгъдъ дъгъдъ дъгъдъ дъгъдъ дъгъдъ дъгъдъ даг.....А бе не моа се запра.....ръгъдъ дъгъдъ дъгъдъ дъгъдъ дъгъдъ дъгъдъ дъгъдъ даг"...
П.П. Ако имаш реплики към мен ползвай бутона "промени"(да не се спами излишно форума).Каквото и да напишеш няма да ти отговарям/преча- разпускай на воля.
...И Dkolov това, че зад гърба ти стои и те съветва мозъчен , сърдечен или друг хирург, не означава, че и ти си такъв и/или че можеш да извършваш такъв вид операции...Хайтов има най-точната мисъл по този въпрос...
Хайде вече да не спорим за глупости и да не спамим и да започнем да пишем за климатици PANASONIC
Искрено се впечатлих от някои бисери, които прочетох. Климатиците Панасоник бледнеят пред полета на българската паратехническа мисъл. Ще изляза с предложение темата да се преименува в "полет на българската паратехническата мисъл".
Това с гаранционното обслужване е много добре и ще бъде в голяма полза както на клиентите така и монтажните фирми.
Климатиците Panasonic за цената си имат много добри показатели и адски много екстри и добър дизайн. Проблема беше че имаше преди години дефектни серии които имаха фабрични проблеми които се проявяваха при експлоатацията им и всички подлежаха на ремонт. В следствие на това хората се отдръпнаха от тях. Сега отново се мъчат да се наложат. Друг е въпросът, че техномаркет и технополис внасят модели които официалните вносители за България не. Разликата обикновенно е в 1 буква което е от голямо значение. Обикновено това е страната производител и има големи разлики в отдаваните мощности и консумирания ток към по-лоши спрямо внасяните и предлагани модели от официалните вносители и фирми. Та това е. Просто като купувате четете, сравнявайте и внимавайте защото цените много подвеждат.
Трябва да се знае, че всички вносители на Панасоник в България с малки изключения ако възникне паралелен внос, но това към момента е рядко срещано внасят климатиците си от един доставчик и те за еднакви!!! Това важи и за хипермаркетите. Действително всяка буква има значение, но някой ако е толкова любопитен може да попита и да му бъде обяснено. За разлика от други значително по-известни и прехвалени към момента марки Панасоник никога не са изневерявали на правилото да маркират както трябва всички кашони, да пишат страната производител, както и адреса на фабриката.
Аз пък бях останал с впечатление че всички са вносители на Панасоник