Страница 13 от 39 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 582
Like Tree292Одобрявам

Мнения за Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Мнения за Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013

dodo на теория ги мислиш нещата ама грешиш .. защо мислиш ,че покрит със скреж изпарител може да е топъл .. скрежта драстично влошава топлообмена с въздуха и темп. на изпарителя бързо ще падне до стойности при които машината ще реши да го размрази независимо от режима на работа преди това

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    @ Edi1,
    Не смятам, че увисваме под -11 / -13. Дефростът се извършва за гарантиране на ефективността при ниски температури. Представи си следния вариянт:
    - Твоята машина се включва с таймер, рано сутрин, в помещение със средноголеми топлозагуби, при външна температура -13 или раносутрин повишаваш от дистанционното температурата от 18 на 23 градуса;
    - машината ти стартира или прави дефрост, след което форсира
    - ТЕ0 се засича от машината след 10 - 15 минути, когато все още машината би гонила зададената температура и изпарителя би бил доста по-студен, отколкото ако е в равновесие, компенсираща единствено топлозагубите;
    - след 70 минути машината би била в равновесие, с по-топъл изпарител, покрит с тънък скреж, намаляващ ефективността. Поради това, ТЕ0-ТЕ ще е отрицателно число или нула и дефрост няма да се стартира. Ефективността на цялата система ще е ниска, докато някой не вдигне рязко зададената температура от дистанционното, за инициализиране на дефрост;
    - след стартирането му, този някой отново трябва да върне обратно зададената температура надолу, за да не разбалавсира системата и да запази ефективността и.
    Топлозагубите при превантивен ("ненужен") дефрост са по-малки от намалената ефективност на системата при наличието на тънък скреж. Затова се прави на 70 или 90 минути. Самият процес на нагряване на изпарителя до +8 градуса става в рамките на минута - две. Добавя се 2 х 30 секунди време за обръщане на циклите, + около 3 минути време за подгрямане на кондензатора на стената, за да не вее хладно в началото. Като енергийна загуба се явява работата на компресора на максимал, в рамките на тази минута - две, за подгряване на външното.
    Замислете се!
    Додо, аз "увисва" го употребих условно, забравих кавичките.Сам знаеш, че при ТОШИБА няма действително увисване при дефрост цикъла, алгоритъма е ефективен, независимо от модела.Просто са се презастраховали с Д зоната при някои модели - при 5-а, и 8-а серия /при 3-а, 6-а и 6,5-а дефроста е тризонов/, но това реално не води до дискомфорт при работата на ДАЙСЕЙКАЙ според мен.Хипотетично може да си прав в дадения вариант, но аз като пусна машината октомври, я спирам чак април.
    Този пост е редактиран от edi1; 04-12-14 в 11:02.

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

@ Edi1,
    Не смятам, че увисваме под -11 / -13.
    Като гледам панасониците как увисват още при 2 градуса,
    къде ги пратихте на -13 ?!
    Днес се повтори същия цирк - външна температура 3-4 градуса, много висока влажност, лек дъжд и пак почнаха дефрости на всеки час, с продължителност по време. По-лошо е, че само вътрешната пита(откъм вентилатора) беше леко заскрежила, външната беше чиста и климатика си топлеше нормално.
    За какво ги прави тези тъпи малоумни дефрости на всеки час?! Че и по-време на всичкото отгоре. След като изчисти скрежта още около 4 минути върти напразно ми охлажда помещението.
    Сутрин преди да включа климатика е 19-20 градуса. След един час работа става 24 и след дефроста пада отново на 20. Това се повтаря на всеки час. Така ми е дискомфортно.
    Дърво отвсякъде, явно не може да се оправи с 25 квадрата с изолация. Идват му много. В Пловдив и в Южна България на по-топло може и да работи, но за сериозни зимни условия с тоя малоумен дефрост не става.

Само за сравнение, преди на мястото на панасоника имаше конвеционална 12-ка с R22, която при същите външни условия топлеше без проблем един път и половина по-голяма площ, имаше дефрости по 30 секунди до 1 минута(т.е. не по време) и на най-бърза степен на вентилатора изкарваше над 55 градуса.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-12-14 в 19:57.

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

И един мармот завива дефроста в станиол... Направо съм изумен от нещата, които си натворил Джак...
    spas.slavchev одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    И един мармот завива дефроста в станиол... Направо съм изумен от нещата, които си натворил Джак...
    Ха-ха-ха-ха... Сигурно съм си измислил всичко, а?

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Red face Отговор: Мнения за Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    dodo на теория ги мислиш нещата ама грешиш .. защо мислиш ,че покрит със скреж изпарител може да е топъл .. скрежта драстично влошава топлообмена с въздуха и темп. на изпарителя бързо ще падне до стойности при които машината ще реши да го размрази независимо от режима на работа преди това
    Не го мисля, видях го на практика през зимата на 1998 г. срещу 1999 г, на едно от двете ми хитачита RAS 25CNH2. Осъзнах го в края на зимата на 1999, когато от Атаро клима ми смениха гаранционно платките и на двете, с нов софтуер. Условията бяха точно такива, описани в пост #178. В онези времена, словосъчетанието „инверторен климатик“ беше не особено познато, въпреки многократно по-високото техническо ниво на техническия персонал тогава. Тънката скреж е достатъчно добър проводник на топлината, стига да не запушва напълно светлия отвор между ламелите на изпарителя. Намаленият топлообмен се компенсира с повишена скорост на фреона и топлопреноса се запазва. Пада само ефективността. Температурата на изпарителя няма да падне повече, ако някой не увеличи зададената температура или не отвори прозореца. Падането и става през първите 10 – 15 минути, преди системата да фиксира ТЕ0. След това почти не се променя, а ако се достигне равновесие, дори се повишава. Това е проблема на липсата на времеви дефрост при много ниски температури.

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Додо, аз "увисва" го употребих условно, забравих кавичките.Сам знаеш, че при ТОШИБА няма действително увисване при дефрост цикъла, алгоритъма е ефективен, независимо от модела.Просто са се презастраховали с Д зоната при някои модели - при 5-а, и 8-а серия /при 3-а, 6-а и 6,5-а дефроста е тризонов/, но това реално не води до дискомфорт при работата на ДАЙСЕЙКАЙ според мен.Хипотетично може да си прав в дадения вариант, но аз като пусна машината октомври, я спирам чак април.
    Напълно те разбрах. Пост #178 обяснява защо някои климатизатори не бива да се изключват през цялата зима, за да не им пада ефективността. А при други проблем с нея липсва, въпреки ползването на таймери. Дори са по-ефективни, когато се спират, без да са необходими.

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    ... След един час работа става 24 и след дефроста пада отново на 20. Това се повтаря на всеки час. Така ми е дискомфортно.
    Дърво отвсякъде, явно не може да се оправи с 25 квадрата с изолация...
    Смятай що за изолация имаш, след като за 10 – 15 минути температурата ти пада с цели 4 градуса. При мен не пада с толкова за цяла нощ! Машината ти не е за това помещение или то си плаче за отоплителен уред.
    Успех в размислите!

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Пада, защото започва да охлажда заради дефроста. Колко пъти да обяснявам, че стапя скрежта за 1-2 минути и след това само охлажда още 4 минути. Много ясно, че ще стане по-студено. Стария конвенционален климатик, който беше на мястото на панасоника след стапяне на скрежта и изчистване на питата, спираше на секундата. Понякога дефростите му бяха по 30 секунди. И без проблеми топлеше по-голяма площ. Може би затова очакванията към панасоника са били по-големи.
    До сега не ги оправдава. При температури около нулата пълно разочарование от начина по който е програмиран дефроста. Иначе, признавам си, че дори и леко заскрежен, климатика топли. И ако не прекъсва толкова често за размразяване, не би имал проблем да поддържа зададената температура.
    Като паднат и при вас температурите около нулата, с висока влажност, пак ще говорим. Тогава може да запеете друга песен.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-12-14 в 17:05.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    ...Като паднат и при вас температурите около нулата, с висока влажност, пак ще говорим. Тогава може да запеете друга песен.
    Ми те, температурите, бяха същите до вчера и при нас! И река си имаме, даже. Не е проблема в тях.

11. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Ми те, температурите, бяха същите до вчера и при нас! И река си имаме, даже. Не е проблема в тях.
    Вие при вас въобще имате ли зима и мъгли?
    7761877v.jpg
    Радвай, че живееш на юг и няма да ти се налага да разбереш за дефростите на етереата.

- - - - - - - - - -

Казваш при 8-9 градуса панасониците много топлят и не правят дефрости?
    - Вярвам ти, и тук работеха по същия начин като беше топло.
    7761908I.jpg

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Ха-ха, ясно. Щом за Пловдив питаш дали има зими и мъгли...

13. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Jack , не усещаш ли, че вместо да си доказваш тезата с някакви реални факти се оплиташ все повече с глупости Хората писаха при какви градуси са имали наблюдения. Факт е , че от вчера яко се стопли в Пловдив, но и тук е ставало доста студено. Нека да говорим реални неща , а не ала бала Включиха се в този "спор" и хора от други градове, но тях ги игнорира.. Пловдив та Пловдив. Не само тук се продава тази серия

Поздрави,
    Спас
    dodo_pv, KING-T, hristo4545 и 1 други харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

А ти не усещаш ли, че въобще не ми дреме за мнението на разни самозвани псевдо-експерти?
    За мен 12-ка Етереа на панасоник се оказа доста посредствен климатик, който е подходящ за отопление при мек климат и температури до нулата, заради малоумно направения дефрост по време.
    Това че ти си си купил такъв климатик и не ти харесват фактите, също не ме вълнува. Аз говоря от лични впечатления. Къде бутате тези посредствени дървета в А група?

Цитат Първоначално публикувано от spas.slavchev Виж публикацията
    Пловдив та Пловдив...
    По твоята логика някой от Гърция може да спори колко добри климатици са Мидея и колко много топлят. И ще бъде прав за себе си.
    Въобще замисляш ли се като пишеш?
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-12-14 в 18:40.
    mitak-tv1 одобрява това.

16. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Джак живее в скандален апартамент с невиждан и нечуван топлинен товар, сигурно лятото е много комфортно:

от 24 до 20 за 6 минути
    от 20 до 24 за 60 минути

Научи се как се използва климатика - включваш и го оставяш. Той трябва да темперира помещението, а не да се ползва като духалка. Стените ти и плочите ти са студени и това може да бъде единствената причина за такова поведение (ако изобщо може да се вярва на твоите приказки).

На някой ако му се занимава да сметне точните цифри и да ги публикува. Аз посмятах малко, ама не ми се занимава да търкам клавиатурата за тоя дето духа...
    dimkaraganchev и spas.slavchev харесват това.

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Не се хващай като удавник за сламка за тези цифри. Написах ги ориентировъчно. Термометъра е наблизо до въздушната струя и се влияе от студения полъх при дефрост. Не си мисли, че цялото помещение изведнъж изстива толкова рязко. Но определено ми става хладно и некомфортно след ненужно дългия дефрост. И това да се повтаря на всеки час - не, мерси!
    А в 25 квадрата да слагам втори климатик, който да неутрализира (д)ефектите от малоумния дефрост на панасоника - не, мерси!

Сега като паднат по-сериозни минусови температури ще има по-малко влага във въздуха. Да се надяваме, че тогава интервала между размразяванията ще бъде по-дълъг и машината ще се държи по-добре.
    Ще тествам и ще пиша пак как се представя.
    Но ако и тогава се окаже, че дефроства по време и дефростите са на всеки час,
    вие как ще замажете резила на панасониците, не знам.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-12-14 в 21:16.

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Хм, ние сме лесни. Ами ти какво ще правиш?
    spas.slavchev одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 39 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Panasonic CS/CU E12PKE
    От ehgypo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 42
    Последно: 17-11-14, 12:41
  3. Panasonic Еtherea 2013 ?
    От Mitko R във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 10
    Последно: 18-10-13, 11:42
  4. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  5. Проблем с Panasonic CS/CU-E12-NKE-3 Etherea
    От ambrozia403 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 2
    Последно: 17-07-13, 23:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе