И какво точно им е конкурентното ,то ЛМС за тия пари топли по добре ..
И какво точно им е конкурентното ,то ЛМС за тия пари топли по добре ..
Този пост е редактиран от avenger; 17-01-17 в 22:49.
И 12-ката е с някакъв измислен компресор, а 9-ката е на панасоник но много слабичък и малък сигурно е 500 вата ,не като на етериите , но пък не е лоша машина.
Другия път ще направя замерване на -15 колко градуса духа на макс, 50 ще ги удари със сигурност, аз съм много довелен от панасоника за тези пари които съм дал няма по добро.
Двоен топлообменик 33кг, компресор 700 вата, ЕРВ, работи си тихо и външното и вътрешното. Днеска доста дефроства, но при нас вали сняг, и духа вятър цял ден, като си заскрежава доста.
1700 лв и според мен не си заслужава за новите модели на панасоник, за 12-ка не повече от 1300-1400
Този пост е редактиран от mystikalrs; 17-01-17 в 21:49.
Аз имам доста клиенти в Кнежа а там постоянно са най ниски температурите. Нямам нито едно обаждане за не топлещ климатик.
Sent from my K012
Мен пък ме топли. В 24 кв.м. държи 23-24 градуса, зададени 25. При големите студове в София. Не знам дали може още, но за евтина машина не е зле. Имам и деветки в в по-малки стаи и те се справят даже по-добре. Не хваля, просто това е истината. Консумацията на трите общо е стигала до 3,5 кв.
На мен и 9-ка ми стига за мойта стая, натоварена машината никога не работи. Компресора е 700 и 10,2 големина на цилиндъра, което не е малко, но при много големи топлозагуби по добре някой по мощна 12-ка. На дайсекай 6, даже и в 16-цата им е 750 вата. Масово даже са по малки компресорите в климатиците, на лмц е 8,9 големина на цилиндъра някакъв куча марка, което не е много ок, дан е могат да си произвеждат компресори а да ползват разни китайски пръчки, в някой модели и по добри де
https://www.youtube.com/watch?v=emWSErx2DvI
Видеото е за 12llcc
Sent from my K012
Моя Panasonic E09PKE го взех за 725лв. от няква брутална промоция на техномаркета -50%, а Z12SKE за 1399лв. климамаркета. На тези цени ми харесват иначе базовите са изсилени 12-ка 2 бона с монтажа
Колегата
mystikalrs
ме светна относно дефроста на тия панасоници и преди малко модифицирах етереята. Разглобих я и на буксата на тръбния датчик и боднах един 100кОм резистор и по мой сметки ще върши супер работа. Вече час и 20 минути работи на -12 без да е правил дефрост настроен на 23 и държи 400вата, защото дозагрява помещението, в което е, че беше изключен.
Какъв е оригиналният датчик, термистор? С колко градуса се очаква да е офсета на температурата?
Има ли скрити подводни камъни?