Ogi28b
И моя е 9 ка в 13 кв.Това за ОН- ОФФ при мен се случва някъде около 7-10 градуса външна !Аз при такава външна през деня спирам климите.
И при мен са малки загубите.
Сега направи следното остави го на комфортна за теб температура (22-24 градуса) и 1 ва степен на вента или дори тих режим и не го барай. Това ако искаш да топли само тази стая иначе на ауто.
Мисля си ,че ще се изненадаш от разхода и минимума.
Машината е хубава и с реален минимум.
Ще чакаме отзиви за разхода и комфорта
Разбира се, измерванията тепърва предстоят, ще ви дъража в течение. Или на течение, както дойде. На работа съм, но РЕСЕТ-нах електромерчето, сложих това, което мери вярно и довечера ще накича по машината другите термометри, за да дам по-точна информация.
tony34al, наистина допълването беше без везна, което според мен е неправилно, но все пак машината е в гаранция и не съм човек, който да казва на професионалист какво да прави и как да си върши работата. Надявам се разбирате защо съм си замълчал. Имам попълнен протокол с извършените дейности, но пък нямам протокол с измерени температури и налягания. Както и да е, те си знаят. Докато е в гаранция ще ги търся за всяко нередно нещо, което забележа.
Без везна, как отмериха 400gr.?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Това "малко" колко е, 50%? За пореден път се потвърждава правилото, че оплакванията от неработещи и нетоплещи климатици са заради калпав монтаж(това май трябва да си го сложа като подпис. У България изглежда е по-лесно да спечелиш от лотарията, отколкото да попаднеш на читави монтажници.
В тоя форум панасониците са заклеймени като нетоплещи климатици - сега си обяснявам, че може би доста хора са попаднали на некадърници и измамници, които са им прецакали машините още при монтажа и затова е негативният имидж на панасоник тук. Аз от моя съм доволен, работи много икономично, безпроблемно(за 5 години не се чупил) и топли като калорифер, въпреки, че е по-стария модел.
И за мен е загадка как се мерят 400 гр. по налягане, но толкова пише в протокола и вярвам, не вярвам - толкова е.Като мине гаранцията и се обслужва, ще съм по-взискателен. То може и в началото да са го заредили по налягане, а не по везна.
За монтажа - сигурен съм, че на всеки монтажник може да се случи подобно нещо, после ако намеря парченцето - ще се опитам да ви го снимам, за да видите откъде смятам, че идва проблемът. Случва се, все пак са минали 4-5 месеца от монтажа, Никой не е безгрешен, нека не правим генерални изводи. Случило се е, майната му. То за 5 месеца не е изтекъл целият газ, та за 5-10 минути проба ли ще забележат теч?
Не е вярно с намалял фреон слиза по лесно на ниска консумация, защото няма съпротивление и натоварване от достатъчният фреон. Както казах няколко пъти и познах че е изпуснал фреон по всичко си личеше. Лошото е че са ти осрали яко машината още повече . Трябва да работи с количество точно колкото е на табелката а това се прави с везна и празна система!
Напротив, обратното е според мен. Съпротивлението намалява, но като не може да стопли питата, компресорът постоянно работи на високи обороти за да догонва. Софта намалява оборотите, когато питата се стопли, а с намалял фреон питата не може да се стопли достатъчно.
Да прав си, затова му харчеше много ток а не топлеше добре. С намалял фреон, но при едни и същи обороти на компресора консумацията е по малка, защото е по разтоварен компресора, затова на минимум духаше с стайна температура а при мен си прави 10 градуса разлика вход изход.
Ама грам нямам понятие, разбираш ли! Аз ако разбирах нещо, щях ли да правя тема 16 страници и всеки ден да обяснявам "такава мощност, толко градуса, толкова външна, толко зададени, клапите там, турбината толкова....". Щях директно да знам какъв е проблемът и да не ви занимавам с глупости. Ама ей го, на - в тази област съм абсолютно бос и се доверявам на напълно непознати, събрани в този форум с цел доброволна взаимопомощ. И аз затова участвам - с каквото мога - бих помогнал на всеки, а каквото не разбирам - бих попитал.
Единствено знам, че има два топлообменника, една помпа, един клапан и една платка със съчинения на някой програмист, продиктувани от инженерите в лабораторията.
Надуваха, като го пълниха, но не знам до какво налягане, не знам какво трябва да покаже. Дори се съмнявам, че началното пълнене е било по везна и с правилното количество. Ама както и да е. Лятото ще поискам оферта за цялостно почистване, профилактика, обслужване или там както се казва, + пълнене по везна. Ще си платя каквото трябва, но ако видя, че везната показва по-малко източено количество от табелката - няма да платя и ще претендирам за гаранционно пълнене. Останалото разбира се ще си платя, никой не е длъжен да ми чисти климатика на добра воля.
Jack Krauser не държа да слиза на минимум, иска ми се ако може просто да работи равномерно без да изключва, а той сега изключва на 300 и над 300 вата, пък би ми било по приятно да намали мощност, после още да я намали и вече като няма накъде да намали - тогава да изключи. Но както казах горе - не разбирам и може би има определени условия, при които да слезе на минимум, които не могат да бъдат изпълнени при мен. Лошото с този Он-Оф е че постоянно поддържа температура около 2 градуса над зададените. Явно трябва да е работил известно време, в което не минава повече от 2 градуса нагоре, но все пак е над зададените, за да започне да работи с намаляване на мощността.
Но да видим де, сега съм го включил с едни настройки и няма да го закачам няколко дни, да видим какво ще стане. Поне вече има нормална консумация - 1'120 КВч за 4:20 мин при 2 градуса външна.
Сега , лятото си го зареди по везна и си свиркай. Хубаво е първо да се провери за теч.
Мен пък ми прави впечатление че монтажниците правят всичко както трябва , стига да го поискаш. Не съм случил някой да ми откаже нещо! Ако беше им казал да не идват без везна щяха да домъкнат отнякъде
Гайката на конуса който ти смениха беше ли омаслена ?