За спалня не става . Клапите са шумни и ще ви дразнят. За спалня само Мицубиши според мен.
Sent from my Realme GT Neo 2 using Tapatalk
За спалня не става . Клапите са шумни и ще ви дразнят. За спалня само Мицубиши според мен.
Sent from my Realme GT Neo 2 using Tapatalk
да там клапите и он-офф цяла зима е много тихо![]()
Цената на климатика е паднал при дистрибуторите .Смятам че за 1000 лв ще се намери купувач.
- - - - - - - - - -
За спалня не ти препоръчвам тази машина!
- - - - - - - - - -
Сменил съм пет марки в спалнятаВключително и Мицубиши Хеви. Преди една седмица поръчах от чужбина Mitsubishi Electric MSZ-FH за новия апартамент.
А гаранцията ще важи ли?
Имаш ли касова бележка?
Имам фактура за климатика.Мисля че гаранцията ще важи.Все пак трябва да питам Александър ( един от най-добрите монтажници на Балканския полуостров )
Е не ти ли препоръча нещо за да стане от първият път.
Да беше го моднал тоз Панасоник, моя още не е дефросвал а имаше сутрини с -7 но питата си беше суха, слетоваделно нямаше и нужда. Нагласен на първа скорост и минимум от 180 190 вата и не се разбира че работи.
а и клапите има начин да не се мърдат при офф ,просто не трябва да са на ауто .. марката не е лоша но си иска малко внимание
Такъв модел ли беше твоя: Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE
да ,смятам че можеш да четеш - има го в подписа ми .. ако го сложиш в спалня ще си прережеш вените ,размразява на 2 часа по часовник на 1000 вата ,все едно индианец му е писал софтуера .. бученето се чуваше в съседната стая
Благодаря зя информацията!
- - - - - - - - - -
При студено време дефросва през час. Размразяването продължава над 10 минути. Явно новите климатици с фреон R32 размразяват по дълго време.Старите модели размразяват за 5 минути.
- - - - - - - - - -
Alexi, на клапаните хванах цаката.Проблема е че дефросва през час и размразяването продължава над 10 минути.Няма ли начин продължителността на размразяването да се намали на 5 минути?
Имам предния модел FD.Не знам дали има разлика,но всичко написано горе е пълно недоразумение.Даже не знам кога размразява.Ако не съм близо до него няма как да разбера.Клапите му са много тихи,също.
Отново се разпространяват небивалици,по неизвестна причина.Или някой си няма работа и по цял ден ходи под климатиците да слухти.
Само да отбележа, че темата е за Panasonic KIT-Z35-XKE Etherea...
Имам девятка от този модел в топъл хол 21м2. В същия апартамент имам още 4 климатика от най-различен клас. Този разпределя най-добре въздуха от останалите. Когато темперира помещението не се разбира кога работи. Не съм усещал студен полъх при размразяване. Не съм усетил и затруднения при ниските температури (-10) преди няколко дни. Системата за пречистване на въздуха има осезаем ефект - при мен е включена непрекъснато. Сутрин као влезеш в стаята (в нея не се спи) сякаш е проветрявано стабилно, но без да са отваряни прозорците. Външното тяло прави резонанс за секунди при усилване на компресора, но това е следствие от монтажа. Не са виновни монтажниците - просто е лошо мястото. Не съм усетил чести или неприятни дефрости, но външното тяло на този климатик е единствено от петте в апартамента, което си беше направило висулка под него при последната сутрешна мъгла и мн. ниски температури. Като цяло съм много доволен към този момент.