За този модел LG има специална тема, там може да се видят някои неща.
За този модел LG има специална тема, там може да се видят някои неща.
Ами това е защото някой от две тошиби един хайер правят :rolleyes:
А по темата:
Те тези LG-ta докато ги бяха изкупили, та чак на опашка(с предварителна заявка) от по 2000 човека чакаха и завода не можеше да изпълни поръчките само за България, сега толкова много са произвели, та чак в техномармалада "светнаха" на примоция ....
На ваше място бих изчакал малко (1-2 месеца) за новият модел на мицубиши илектрик с плазма филтър, да видя каква ще е цената или бих избрал някоя тошиба също с плазма филтър.
При всички положение избора ми би бил климатик с плазма филтър.
Много е добре това ЛГ, имам преки наблюдения и ти казвам, че не можеш да разбереш, че работи. По-тихичко е дори от Мицубишитата, които принципно се водят най-безшумни. откъм екстри също е добре, ако това има значение за теб.
Този пост е редактиран от Giggio; 17-10-12 в 23:34.
Климатика е много добър, в момента няма климатик с по-добър КОП на пазара за съответните мощности.
Миналата зима имахме пилотна мостра на тест в БГ в най големите студове и се представи блестящо в друга тема има постнати и резултати ... темата беше нещо като "новия флагман на LG" или нещо подобно.
Ако погледнеш в Техномаркета в момента би трябвало да тече промоция с две LED лампи към климатика... или ще стартира в най скоро време (май още не сме доставили лампите....)
Колкото до шума ... 17 децибела е уникално ... климатика има много най - показатели
- - - Обновено - - -
Колко по сериозно или може би трябваше да е 3000 лв ??
Айде стига промити мозъци!
- - - Обновено - - -
Какво лошо има в промоцията? Задава се отоплителен сезон, този климатик е най-силен точно там, нормално е да подкрепим продажбите му с промоции за да вземем по голям пазарен дял, ако не се шуми около един продукт той потъва в забвение колкото и да е добър. Твоите любими МЕта згледал ли си колко време продължава промоцията на на някои модели? ... а и вече 3 та година рекламират едно и също нещо ... не очаквай чудеса с новия им флагман спомни прхода от модела FA към ФД с колко по-евтино беше станало вътрешното тяло ?
- - - Обновено - - -
Не очаквай големи разлики в цените м/у 9 и 12 защото хардуера е един и същ разликата е в софтуера
Ех кулърчо ... по думите на такива като теб, освен мицубиши хеви и илектрик, любими са ми още и фуджицу, фуджи, дженерал, тошиба ...
Нямам любими.Има работещи и топлещи добре/много добре/отлично в студовете и такива които зимата позлвателите им ги "настъпват" на 30 градуса ...
Има доказали се с пазарен дял и такива които се опитват да получат доверието на потребителите ...
За мен колкото повече добри топлещи климатици има толкова по-добре, защото и конкуренцията ще е по-голяма.
За съжаление не виждам, това LG от "най-висок клас модел" с какво превъзхожда моите фуджи/дженерал 12 LDC - нито по мощност, нито по килограми(външно 35 кг), нито по екстри ..., а цената е като за тошиба дайсекай(+500 лева в повече от моите плазма климатици...) ... Моите са превъзхождани от супер дайсекаите на тошиба ..., но едно е да си купя среден клас с
плазма за 1500 лева, а съвсем друго климатик с върхова мощност в режим отопление 6.5кв за 10-ка и 7.7кв за 13-ка и с плазма касета под напрежение.А да слагаме до тях LG-12 с мощност колкото 10-ката на тошиба дайсекай 6 и с квази плазма филтър от УВ лампи, но на същата цена като тошибата е съвсем друго.На практика това LG за мен като параметри с нищо не превъзхожда фуджицуто с плазма филтър с разликата, че цената е +500/700 лв в зависимост от магазина и отстъпката...
Тази "върхова" серия на LG е надценена.При цена 1500 до 1670 лева има шанс за по сериозни продажби, но на цени +2000лв идва ред на лапнишаранчетата , ако "се вържат" ...
Когато видя, това LG експлоатирано цяла зима така както аз експлоатирам моите фуджица на +23 -+26 градуса при външна -8 до -17 градуса, тогава може и да променя мнението си.Или поне няколко човека да се похвалят с такава експолоатация.
Не виждам какво печелите, като "хвърляте кал" по други климатични марки като мицубиши???По-добре се съсредоточете в създаването на истинска върхова серия, защото по новите изисквания основните показатели ще се изчисляват и дават за температури при +2 и -7 градуса ...
П.П. Нито споря нито искам да споря, това е моето лично мнение.Аз +2000 лв за LG с такива показатели не бих платил, особено в това икономическо положение ...
Just... имаш право на мнение и повярвай ми уважавам го, това което ме дразни е че без да познаваш продукта сипеш пумия върху него. Не познавам добре фуджитсу, фуджи генерал и тошиба ( първите три не са ли едно и също нещо?), но познавам доста добре МЕ и всичко което съм казал за него си е част от историята и може да се провери... дано новият им флагман да е по добър от стария защото принципно харесвам марката, това което не харесвам е начина на работа на вносителя но това си е мое право.
И все пак тази тема е за LG и продуктът който се предлага е уникален според мен, защото определено превъзхожда всичко до момента предлагано от марките които познавам освен това реалния тест на температурите от миналата зима е факт който съм подкрепил с графики в другата тема и ако желаеш мога да извадя такива графики за почти всеки ден от началото на декември до края на февруари миналата година.... Плазмата е под високо напрежение и първо е използвана в климатик от LG ... ако не вярваш заповядай в нашия офис тук има достатъчно работещи плазми за да ги пробваш с пръстче.
Ако си разглеждал нашия каталог за 2012 би видял, че има публикувани данни при - 7 градуса.
Обобщено мога да подкрепя с доказателствен материал всяко мое твърдение докато ти предполагаш доста немотивирано.
Аз казах .... ХАУ
Ако го бяха измислили Тошиба този модел друга песен щеше да се пее,ама някой друг да превъзхожда божествената Тошиба не става.М/у другото, наистина лоша реклама няма! Но когато се повтаря, постоянно, за абсолютните предимства и превъзходства на един продукт, като същевременно се отрича всичко останало, ефекта е точно обратен! ...Поне, за тия дето имат нещо в главата!
Това са глупости. Тук никой не отрича добрите машини. Както се препоръчва Дайсейкай, така и FD, така и ZJX-S, така и Nocria. Никой не може да бъде обвинен. Друг е въпроса, че зад тези марки седят вносители а не всички работят по един и същ начин. Не всички правят всичко за клиента. Колкото до LG, добре е да има повече такива машини, но мое мнение е, че има да се налага на пазара като ТОП модел. Налагането с цени равни или близки до ТОП модели от доказани марки е несериозно.
... За мен, когато един вносител на ТОП марка си умира да му продаваш машините, но не дава собствена гаранционна карта на дилъра е знак за голямо, повишено внимание! Не говоря за LG...
Много ми е странно как тия плазми на ЛГ ще ги пипаш докато работят при свесните марки има защита при отваряне на капака се спира автоматично.
Е то и при нас има ама ако е за спорта ще им намерим цаката...)