Страница 15 от 36 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 530
Like Tree113Одобрявам

Климатици LG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2012

Отговор: Климатици LG

Привет на всички ! Обръщам се към Вас с молба за сериозен съвет.
    Искам да закупя модел LG CS12AQ/S12AQU . Прегледах доста форуми, погледнах няколко магазина, посъветвах се с трима техника в Пловдив и модела на който се спрях е горепосочения.
    Единствено странно впечатление ми прави, че модела се предлага в огромна ценова граница от 1399 до 1699 лв./без монтаж/.Дори колега е споделил тук, че тази машина я е закупил за 1299 лв. преди време с мотажа. Бих приел и това, но ми прави впечатление, че в различни онлайн магзини и
    магазини в Пловдив ми показват два различни вида вътрешни тела.На едното логото на марката е в средата, в дясно пише inverter v , а на другото
    логото е вляво, а в дясно пише inverter.
    Този модел се прави в Корея.Харесаха ми параметрите му. Държа и на плазмата.
    На всичкото отгоре днес вносител/ с внос от Корея/ и сервиз ми предложи 1600 лв+160 лв монтаж.
    Или има паралелен внос на някакви ментета или според мен във евтините варианти липсва плазмата.
    Моля за съвет. Благодаря предварително.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Чета, чета и се чудя - Дали LG S12MH климатик - LG климатик - това ЛГ ще се справя да топли една стая 12 кв.м. с външна и вътрешна изолация, като отгоре не се отоплява особено жилището? И всичкото това е в Русе?
    В ТМ написали че отоплението е от -10, ама в ръководството му от сайта на ЛГ, т.е. оригиналлното ръководство си пише за отопление от -5 до 23 градуса!

Работата е там, че не го купувам аз, а и бюджета е до 1000 с монтажа! Питам евентуално някой дали има впечатления - дали ще свърши някаква работа в случая, макар и да четох че още НЕ Е презимувал модел. Това ГОЛД ФИН покритие на топлообменника дали е м + на машината, че е бая анемична откъм килограми. 12-ката външното няма 28 кг, а на Шарпчето от подписа 9-ка външното е къде 34-35 кг и си е с двуредов

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Не бих рискувал с това LG. В момента има хубава промоция в ТМ. 35 килограма външно тяло, двоен топлообменник, дават го до -15, скрул компресор, голям змей е - ще прави сауна в 12 м2, марката е ясна.

HITACHI RAS/RAC-D10EX2 :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
    Този пост е редактиран от aruba_man; 06-11-12 в 01:38.

5. Тук е от
    Nov 2012

Вчера ми монтираха LG CS12AQ /монтаж перфектен/ - 6 м.тръбен път. Благодаря много за съдействието и консултациите на Cooler и Aleksandars . Климатика определено ми харесва как работи. Вътрешното тяло е тихо/почти не се чува/. При зададени 22*, поддържа 22,7*.Вън температурата е била сутринта 0*. Външното тяло работи също тихо - според мен. Плазмата се усеща в стаята - спи се по-леко.
    На мен лично ми допада и автоматичният контрол върху хоризонталните жалюзи,тъй като се намира в единият край по дългата стена.
    Тепърва идва зима, ще се опитам да споделя впечатления.
    Не съм го купил от Техномаркет - нищо против магазина, единственото основание, че ти налагат определена монтажна група, която на мен не ми допада / явно покрай приказката за безплатния монтаж - и аз разбрах преди време, че нищо безплатно няма /.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Пожелавам дълга и безаварийна работа да си го ползваш с много здраве.

7. Тук е от
    Nov 2012

Здравейте,един бърз въпрос.Колко килоома трябва да ми е вътрешния тръбен датчик на LG ES-H 1264 DAO ? 5 или 10?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте, спрял съм се на този модел климатик LG CA12AWR климатик- LG климатик моля за съвет дали не бъркам с избора си. Благодаря за вниманието.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не знаем защото няма никакви отговори на : https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Пловдив

Я споделете мнения за LG CS12AQ/S12AQU. С какъв компресор е това животно (шумно ли е външното тяло спрямо фуджи примерно). Има ли паразитни шумове като шуртене при тръгване на компресора? Как е дефроста? С това запазване на мощността при -7 и плазма на борда изглежда много привлекателно. 9 и 12 еднакви ли са хардуерно? При изключване на компресора вдига ли клапите? Изобщо, който го има, да сподели такива неща, защото LG никой не препоръчва и всеки плюе, но който има...все казва че няма проблем, макар и по-стари машини

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Машината е много добра за парите си. С ротационен компресор е, производство на LG. Работи тихо и изработката е на ниво.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз само мога да кажа че плазмите на ЛГ са слаби според мен. Имам плазма свалена от ЛГ и съм я вкл постоянно в магазина честно казано почти не се усеща освен ако не ида да подуша над нея тогава усещам миризмата на озон. Преди в магазина имах от втората употреба една Корона ама нейната плазмена касета беше два пъти по голяма и винаги се усещаше при влизане. Според мен от новите клими само при Тошиба има такава голяма плазма.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Днес гледах в Техномаркет едно - LG S09MH.NWO/S09MH.UWO, симпатично и евтинко, произведено в Корея. Някой има ли впечатление от този климатик, как е за парите си, и имате ли повече данни за него тъй като в магазина почти нищо не знаят, само ми хареса че шума на вътрешното е 19 db, ако може разбира се да се вярва на това което са написали.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

При плюсови температури топли доста, но незнам как е при минусови. При работа он-оф - забива клапите надолу, и ако е монтиран над главите в спалня примерно, е доста гадно!

17. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    При плюсови температури топли доста, но незнам как е при минусови. При работа он-оф - забива клапите надолу, и ако е монтиран над главите в спалня примерно, е доста гадно!
    Това с клапите не ми стана ясно. В кой момент ги сваля и за колко време, или след като ги свали не ги променя повече. И това при кой режим на работа?

Имам един Шарп който когато достигне градуси почти затваря клапите и така духа съвсем слабо надолу, но когато започне отново да гони градуси си ги връща както съм ги настроил.

Как е с шума на турбината при най низки обороти и спира ли при достигане на градусите?
    Този пост е редактиран от liubo_; 17-03-13 в 23:29.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Точно това е, като Шарпа ти - при достигане на температурата духа слабо надолу, после пак ги вдига в зададената позиция - това при он-оф работа. Турбината не спира! А какъв ти е Шарпа, щото пък моя ги вдига нагоре и "заформя здраво" течение като работи на охлаждане, въпреки, че при работа он-оф се включва през 3-4 минути за по 1-2 и после пак оффф. Проблема, би ми се решил, ако ги разменя двата, обаче ЛГ-то не е лично мое, пък и с външно тяло от само 27 кг хич не ми е присърце да го разменям с нещо с, което е 35 кг външното , т.е. на 9GHR

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 36 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе