Вече не е - моделът е от 2014 и го имат в Технотата , новият е "Сириус" и има доста добри СЕЕР и СКОП .
Говорим за различни модели от марката като примерно Сузуми/Авант
Именно, исках да кажа че са различни модели и това е най новия арткул. Разгледах им спецификациите и определено не заслужават много внимание.
12ЛЛ имаме монтиран в гарсониерата на синът ни (26кв.м. стая+8кв.м. антре) от миналата година и мога да кажа че е доста добра машина и си струва парите . А за дизайна да не говорим , слага и доста по престижни( и скъпи ) марки в джоба си дето от години само буквите в наименованието си сменят, пък параметрите им вървят надолу .
така е за жалост .. примерно при Фуджицу тряа ръснеш 2500 лв за 12ка с подобни параметри ..
Верно си е , и аз като купувах моите бех малко скептично настроен към LG ,но след като ни монтираха едно D18АК си промених мнението . И понеже синковеца си обзаведе хол с черни мебели с висок гланц това LG 12LL му пасна като по поръчка . Ако сега требваше да се климатизирам , може би щях да прасна един СИРИУС или АРТКУУЛ в хола .
На мене тоя черния модел ми изглежда много грозен. Такава гротеска никога не бих сложил на стената. Прилича ми на кашон и с тоя крив капак.... Харесвам по заоблен дизайн, като на флагмана им.
Като гледам, в новата серия си имат нов флагмански модел LG P12MN, за който твърдят, че уж работел ефективно до -25 градуса.
P12MN - ATHENA XTREME INVERTER V - LG климатици с функция екстремно отопление
Стария е с по тежко външно тяло, повече фреон. Като гледам всичките им нови модели са олекнали.
Теглото и фреона са същите като на стария. Само данните на сайта им са сгрешени. Да, другите им нови модели са олекнали.
Кое по-точно? Сириусите и черния правоъгълен отдавна ги има по техноверигите..
Алекси като че ли се заинтригува от топ модела. Него и аз не го намирам по магазините.