Джак, не виждам нищо ново. Стандартните технологии със заблуждаващи термини, уж нещо си...
Джак, не виждам нищо ново. Стандартните технологии със заблуждаващи термини, уж нещо си...
От 7300 при -7 му остават 4700, мерси.На моя дърт пенсионер на вилата при -15 му остава повече мощност.А при - 15, колко ще даяни този и колко ще чини в звонкови талери.
Минимума е важен при охлаждане, а доколкото си спомням на stainway машината стигаше
до много приличен минимум.
При отопление е важно да ти е комфортно/топло и месечната сметка(за някой може и на обратно ).
На моя III му остават малко по-малко в %, ама е модел преди 12 години.Що се касае до япончо, там нещата са други, остават му 4,9 кв при -15, и то при модел от преди 16 години.Когато го тестват на ниски температури, тогава ще преценяме.Какво да му вземам на ЛГ-то ,като сигурно ще е над 2200-2400 лева.Достатъчно машини с тези мощности има за по-малко пари.Нищо специално не е модела, просто една от многото хубави машини.
А при +7° 10-та е 180% от номинала. 70 % загубва от моженето си....
Абе ХИТАЧИ-то ми дето е под среден клас и е модел от преди 12 години, на -22 отоплява без проблеми над 20 квадрата, та явно достатъчно му остава, да не говорим за другите ми машини.ЛГ-то е добра машина, но нищо повече от повечето в този клас,.Последните доста години нещата си стоят на едно ниво и даже слизат надолу, по мое мнение.Аз искам да знам как е ЛГ-то при -10, при -15 но данни няма.Чак тогава можем да сравняваме, на -7 няма смисъл, там почти всичко топли.
А не ви ли е интересно дали тази убавина с 10г. гаранция на компресора е с алуминиеви тръбички и как и е електрониката?
А дано да не е с качеството на захранването на телевизорите им, викам аз.
Аз го разбрах още на първия. ама карай, че ще ни бият.Та по темата, нормална машина, както повечето от среден и малко по-висок клас, ама чак топ модел, за сега няма данни да е топ.Когато някой установи как грее в студа и да запазва поне 55% и е достатъчно тих, тогава можем да приемем, че е топ.Всички други изгъзици за мен са без значение.