Ами, да!Първоначално публикувано от mir71
Все едно да заведеш детето си на доктор да го лекува, а доктора да ти каже: "Абе, я вземи го утрепи това болнаво същество, направи си едно здраво, за да ти го лекувам!".
Ами, ако докторите наистина се възползват от същия подход и ни предписват само лекарствата, за рекламата на които им плащат и лечението, което на тях им е известно или изгодно, докога ще издаяним???
Да сравняваш дете с климатик е направо вулгарно мен ако питаш...
Така и не разбра, че твоят Самсунг е бил от старите, все още добрите, а сега всеки втори, да не кажа и първи, се оплаква от проблеми!
deian,а виждал ли си от старите с руски компресор?Първоначално публикувано от deian
Сравнението не го правя аз, а ти.Първоначално публикувано от deian
Защото аз нито твърдя, нито бих приел човек да заслужава отношението, което някои имат към чуждата техника, а живота поднася примери на приравняване, понякога дори от лекари. Аз се позовавам на ДЛЪЖНОСТИТЕ, които всеки поема с избора си на професия и отношението, което произтича от собствения му избор.
Защо лекаря се кълне в своя професионален и етичен кодекс да спасява живота, а техникът ще прокламира унищожаване на проблемната техника??? Защо лекаря отива в затвора, че не е направил ноебходимото за нормализирането на пациента, а техника ще издига в норма унищожаването на току-що произведената техника? И какво се крие зад това, щом за унищожаването не се изискват никакви знания и всеки го може?
И накрая, да конкретизирам случая: Докога проблемите между производители и посредници у нас, ще се плащат от крайния потребител, който и без това плаща на всички??? Дори геройски и самоотвержено да приеме допълнителен финансов товар, кое да гарантира на крайния потребител, че част от проблемите не са измислени нарочно? Ако производителите ни заливат с боклуци, редно е те да си платят за това, а могат да ги заставят ЕДИНСТВЕНО посредниците, които са страна по договорите с тях. И тук е ролята на техника, който, дори да не е посредник на съответния производител, ще даде квалифицирана оценка за причината, поради която производителя е длъжник на потребителя, а няма да го подтиква да унищожава, защото така се заличават и доказателствата за евентуалната измама на производителя.
"Защо лекаря отива в затвора, че не е направил ноебходимото за нормализирането на пациента..."
Ай не се отплесвай,че е кофти тема и не и е мястото тук!Кажи ми един осъден лекар за това,макар че има много,които заради немърливост или непрофесионализъм са навредили на пациент.Браво на тия лекари/Господ здраве да им дава/,които си гледат работата и дано не попадаме на другите!
Ами ти сам виждаш, че не сме всесилни, за да нехаем за какво си харчим парите.Първоначално публикувано от johny01
И здравето, и техниката искат пари, без които нито докторът, нито техникът могат да ни решат проблема изцяло. И тъй като парите по дефиниция не стигат за всичко, а нуждите не винаги се виждат достатъчно отдалече, дали ще си дадем парите за техника или за здраве е дотолкова важно, доколкото едното от двете ще почака с надеждата, че няма да е фатално дълго. А това силно зависи от хората, които си гледат работата, без да ни вкарат в излишни преразходи.
Първоначално публикувано от dm.petkov
На мене ми е е ясно за какво става въпрос разбира се. Този и други форуми продъниха света, че климатиците Samsung, не са най-добрия избор, особено ако се ползват за отопление. В случая просто искаш да избягаш от отговорността и последствията за направения избор. Или си толкова наивен че да влезеш в магазина да се метнеш на приказките на съмнителен продавач консултант и да похарчиш 1000 лева примерно при не дотам ефективната схема - купуваш климатика от мене пък друг ти го монтира и поддържа.
На пазара винаги е имало качествени и некачествени стоки - не можеш да очакваш че като купуваш най-евтиното, то ще е същото като другото два пъти по-скъпото. Но избора си го прави всеки сам - и после никой не ти е виновен: И колегите дето са ти го монтирали да не мислиш че им е много добре да се занимават с твоя климатик или пък сервиза.
Много недоволства от Самсунг прочетох, но единствените смислени причини за отричането, които открих, са платката и софтуера. Това, че изобщо не тръгвали, не ставали за нищо, сервизите били задръстени с тях и подобни, не са аргументи, а явно натрапване на лични оценки и по-важното, преекспонират омразата на някои монтажници към тях, омраза, която издайнически се простира и над други марки на традиционни производители, предлагани от хипермаркетите.
Налице е поредната сцена от родния театър на абсурда – вместо да са си изяснили проблемите на марката и да си изкарват хляба с отстраняването им, нашенските майстори призовават към унищожаване на собственото си препитание!? Ужким, де, щото и за слепия е ясно, че имат наум планове, които са тайна за клиента, но пътя към тях преминава през ликвидирането на омразната конкуренция. А къде по-добре би било и за джоба и за здравето на клиента просто да му сменят дефектната платка с изправна или да му инсталират правилния софтуер, вместо да го баламосват, че някой му е пратил от другия край на света щайга пълна с негодни тухли. Забавно занимание, няма що, но май по-приляга на новоизлюпените марки и ментета които заляха пазара ни, отколкото на старите традиционни и известни компании, които с десетилетия градят име, стоят зад всеизвестен адрес и си имат служби да следят и докладват редовно в кой регион на света какви дефекти показва продукцията им. Какво ли съдържат докладите за места, където клиентите скоро сменят машините им за други марки, без да става ясно каква е техническата причина за подмяната? А за неизвестна причина, гаранцията, естествено, не важи, нищо, че клиента си е платил като поп и парите му са разпределени между всички по веригата нагоре. Не се полага и снабдяване с проблемните компоненти, защото няма информация за необходимостта им. А като гледам безпроблемната работа на подиграния ми от специалистите нескъп Дженерал Илектрик, май почвам да се досещам защо тази марка климатици няма желание да има нещо общо с България... Та как беше девизът от 80-те години: “Българската нация – нация техническа, нация – комунистическа”! Явно ще има доста още глава българска да пати...
С две думи искаш да кажеш да толерираме тук купуването на Самсунг, за да има повече работа за сервизните техници?!? Какво са ти направили потребителите!
Това е форум за взаимопомощ, не взаимонабутване.
gurom, Може ли да споделиш как се справя твоят климатик General Electric при сегашните климатични условия с отрицателни температури.
Успява ли да стопли, кажи за големината и спецификата на помещението което отопляваш с него, какви температури поддържаш, разскрежава ли се добре, колко продължава процеса разскрежаване и през колко време, когато спре да работи компресора продължава ли да върти вътрешният вентилатор и всичко друго което ти е направило впечатление или имаш като наблюдение при отрицателни температури?
Deian, не рекламирам, нито препоръчвам която и да било марка, всяка си има силните и слаби страни, апелирам за адекватно отношение към техниката и собствениците й.Първоначално публикувано от deian
Защо ли ми е някак трудно да видя взаимопомощ в агресивните и неубедителни лични оценки и присъди над техниката? Аз под помощ разбирам конкретизиране на проблема и обяснение на решаването му.
Valen1, съжалявам, направил съм доста допълнения към системата и сега е много далеч от оригиналния си вид като температури и режими. Но мога да кажа с чиста съвест, че оригиналната машина си работи перфектно и се справя безупречно с допълнителните задачи, които съм й възложил. Прощавай, но не ми се говори за тези подобрения пред форум, където се прокламира “ремонт” на техниката с бухалки...Първоначално публикувано от valen1
Гумор ти малко си противоречиш. Значи тези сътрудници дето докладват за проблемите и световната марка е изработила това чудо, се е наложило да го преработи "Българската техническа нация" Няма какво да се заблуждаваме Самсунг стнаха като повечето неизвстни марки на късмет една бройка работи друга не.
Гуром,от толкова четене и писане в този форум не си успял да си направиш никакви правилни изводи.Как се отстраняват проблемите на една машина ,която от завода излиза некачествена и сервизите и монтажниците са вдигнали ръце от нея...?И за какъв Дженерал Илектрик говориш когато това е нескопосано китайско изпълнение.???Не можа ли да разбереш ,че добри и ефективни климатици се правят от едни други хора на едно друго място...