Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 288
Like Tree42Одобрявам

Проблеми с климатици Samsung

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2009

Re:Проблеми с климатици Samsung

имам от тези от метрото работи 5 месеца но след като го бях изключил от захранването за 10 дни започна да замръзва вътрешното тяло и тънката тръба от вън естествено тече водни капки вътре.Помогнете и ми кажете какъв му е проблема но не че е Самсунг AQV12NSBN а нещо по точно.Но иначе духа студено .

2.  

3. Тук е от
    Feb 2006

Който има развален Samsung да ми се обади 0887856716

4. Тук е от
    Jan 2009

SH 12 ZWHD има ли защита за изгорял вентилатор примерно? никаква индикация ,платката е умряла . някакви идеи,БЛАГОДАРЯ ВИ

5. Тук е от
    Nov 2009

Преди повече от година направих "подарък" на майка ми климатик Samsung AQV 09 NSB от промоционалните на ТЕХНОМАРКЕТ. От първата минута на работата си климатика забива и вече не си спомням колко пъти съм викал техниците. Вече се изясни че имат проблем с процесорната платка която управлява климатика. Въпроса ми е защо все пак "електронния гигант" Самсунг не е решл проблема. Има марки които си изтеглят продуктите с доказана конструктивна грешка или си ги отремонтирват безплатно дори извън гаранционните. Това го правят за едната чест. Най тъпото е че фирмата Самсунг няма интернет сайт на български (изключвам сайта за мобилните телефони) Това ме кара да си мисля че изобщо не ги интересува българския пазар. А колкото за Техномаркет които са им вносителя мога да кажа твърде лоши неща. Ако същите модели дето се въртят тук се продават в Германия да речем, на Самсунг лошо им се пише. Бандите от Техномаркет са наясно с това какво пробутват на пазара но им е безразлично щото няма начин някой да ги осъди и да си платят. Някой беше написал че били капризни към тока. Малко като мръднел и си губели кодовете. Това ми звучи направо наивно. (в смисъл че захранващата мрежа е виновна)Тока който захранва процесора се изправя и филтрира. Не съм виждал схемата конкретно на процесора и захранването му но за да става подобно нещо значи че има фрапираща конструктивна грешка или дефектна партида от някоя хардуерна част. С покупката ми на тоя боклук, Самсунг ,Техномаркет и фирмата която го монтира Техноклима Плевен вече да забравят че ще ползвам услугите им. Към Техноклима Плевен мога да задам въпроса защо след като не могат да отсранят проблема не направят протокол че проблема е неотстраним и да си търся правата в Техномаркет. В Техномаркет казват че за дефекти трябвада се обърна към сервиза и че няма максимален брой на посещения в сервиза. 10 , 100 или 10000 ремонта. Абсолютно безумие!

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ако имаш пералня Електролукс, телевизор Самсунг, абсобер Фагор... и си доволен от тях, не означава че климатик от въпросните марки е добър избор.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Egor - прочети закона за защита на потребителя. Там ясно се казва,че ти като клиент имаш вземане-даване само с търговеца,демек Техното. Никъде и дума не става за сервизи или монтажни групи. Продавача(търговеца) има пълната грижа по свалянето,транспорта,отстраняването на повредата и повторния монтаж. Дали ще наеме външен сервиз или ще ползва свой ,си е негова работа,а не твоя грижа.Освен това САМО ти си избираш дали да ти го ремонтират,дали да го сменят с нов или да ти върнат парите. Ако ти кажат друго,противоречат на закона .Вземай някой от комисията за защита на потребителя и се оправяй. Успех.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

Да, прав си vanko68 , обаче на мен не ми се отказва ремонт на климатика и техниците идват и временно отстраняват проблема до следващото "забиване". В закона за защита на потребителите пише че няма максимален брой отремонтирания на стоката в гаранция . Изобщо не ми е ясно как си взимат парите техниците от техномаркет като вече са идвали 6 пъти и дори веднъж взимаха външното тяло в сервиза. Там престоя 11 дни. За мое съжаление го върнаха с думите че при тях работело добр. Малко след като го монтираха то пак блокира. Аз се надявах да остане в сервиза повече от 30 дни което автоматично значеше че аз си взимам парите обратно от техномаркет. Според закона ако продавача не отстрани дефекта в срок от един месец клиента може да развали сделката и да си вземе парите обратно или да иска подмяна на стоката . Kasap , ти също си прав . Да имам телевизор самсунг към който нямам забележки и хладилник електролукс пак купени от техномаркет. Тук обаче става реч за друго нещо. ИЗМАМА. Самсунг разчитайки на извоюваното си име с някои добри техни стоки пробутват и откровени боклуци като например климатиците си. Никоя уважаваща името си фирма не би направила това. За мен това е помиярско поведение и повече нищо няма да си купя от тая помиярска фирма и от вносителите им техномаркет.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Преди повече от година направих "подарък" на майка ми климатик Samsung AQV 09 NSB от промоционалните на ТЕХНОМАРКЕТ.
    Тези не се подаряват на майки, а на тъщи.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Няма никаква измама. Характеристиките си ги пише. Цената не те ли накара да се замислиш за качествата на продукта, който купуваш?

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Защо се оплакваш като сами се навирате в големите магазини а те продават каквото върви и не им дреме за проблемите ви.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Egor
    Самсунг разчитайки на извоюваното си име с някои добри техни стоки пробутват и откровени боклуци като например климатиците си. Никоя уважаваща името си фирма не би направила това.
    За коя друга марка климатици намекваш

14.  

15. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте колеги,

естествено пак проблеми с тази марка - ето накратко:
    SAMSUNG AQV 12 FAN

Въвеждаме кода за модела, мигат 2 лампи (turbo operesheni), на външното тяло светва жълтия светодиод, след 10 мин спира вътрешното тяло и изписва (fan eror). Ко прайм сега?

Дано съм описала ситуацията правилно, че колегите разчитат на помощ.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Egor
    Да, прав си vanko68 , обаче на мен не ми се отказва ремонт на климатика и техниците идват и временно отстраняват проблема до следващото "забиване". В закона за защита на потребителите пише че няма максимален брой отремонтирания на стоката в гаранция . Изобщо не ми е ясно как си взимат парите техниците от техномаркет като вече са идвали 6 пъти и дори веднъж взимаха външното тяло в сервиза. Там престоя 11 дни. За мое съжаление го върнаха с думите че при тях работело добр. Малко след като го монтираха то пак блокира. Аз се надявах да остане в сервиза повече от 30 дни което автоматично значеше че аз си взимам парите обратно от техномаркет. Според закона ако продавача не отстрани дефекта в срок от един месец клиента може да развали сделката и да си вземе парите обратно или да иска подмяна на стоката . Kasap , ти също си прав . Да имам телевизор самсунг към който нямам забележки и хладилник електролукс пак купени от техномаркет. Тук обаче става реч за друго нещо. ИЗМАМА. Самсунг разчитайки на извоюваното си име с някои добри техни стоки пробутват и откровени боклуци като например климатиците си. Никоя уважаваща името си фирма не би направила това. За мен това е помиярско поведение и повече нищо няма да си купя от тая помиярска фирма и от вносителите им техномаркет.
    Тук не си съвсем наясно.При многократно(тълкувай го 3 или повече пъти) отремонтиране и неотстраняване на дефекта се счита, че този дефект е неотстраним(поради конструктивен дефект-както при пружината в компресора на панасониците в една от серийте им преди няколко години, производствен дефект производителя не е изпълнил/изработил точно според плановете/схемите/проекта целия климатик и/или отделна негова част и това неправилно и неточно изработване на частта предизвиква дефекта в работата на климатика, транспортен дефект-при транспортирането на клиамтика е увредена отделна част или няколко части и те предизвикват повреда или/и неправилна работа в климатичната система, дефект предизвикан от неправилно съхраняването на климатика(било в складове било на друго място) ръждясали елементи, проникнала вода и/или влага, прах, замърсяване в елементи на климатичната система, излагането на високи температури довели до повреди в електроника или други части на климатика, излагане на въздействието н а вещества разграждащи и/или повреждащи частите на климатика и като последица неправилна работа на климатика.

В тези случай след като всеки път се поправя/отремонтира винаги една и съща част е видно, че дефекта не може да се отстрани чрез ремонт.Тогава упражняваш правата си на рекламация и избираш измежду; връщане на парите, замяната му с друг климатик от същия модел(освен ако не е конструктивен или производствен дефект на цялата серия- замяна е безмислена в този случай) и капацитет(BTU) или отбив(намаляване) от цената.Кое право да упражниш избираш ти.

17. Тук е от
    Apr 2009

samsung aqv18vba error e4

колеги ако има някои идея за какво става вапрос да ми помогне.климатика е ремонтиран поне 5 пъти,но такава грешка до сега не бях срещал

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от klimastil
    Здравейте колеги,

естествено пак проблеми с тази марка - ето накратко:
    SAMSUNG AQV 12 FAN

Въвеждаме кода за модела, мигат 2 лампи (turbo operesheni), на външното тяло светва жълтия светодиод, след 10 мин спира вътрешното тяло и изписва (fan eror). Ко прайм сега?

Дано съм описала ситуацията правилно, че колегите разчитат на помощ.

Това кодче набираме нали 094877-17524E

Ами ако дава грешчица fan-error как кво прайм - пробваме с друг fan,после с друга платка и т.н., докато мине гаранцията :-)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Надежност, Поддръжка, Дълголетие, Проблеми с Климатици Mitsubishi-Electric? Мнения?
    От kokovox във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 23-01-15, 21:44
  2. Проблеми с хладилници Samsung SR-429 и GE Profile
    От jokolin във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 16-09-09, 17:27
  3. Проблеми със SAMSUNG CD-R/RW-SW224B
    От Vandal във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-04, 15:05
  4. Samsung R210S проблеми с индикацията на батерията
    От DoRa във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-03, 12:31
  5. Проблеми с Samsung CD RW
    От koleto във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 21-11-02, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе