Ами да взема да кача и пдф фаил с цени на които продават големи фирми получавам по меила постоянно.
Ами да взема да кача и пдф фаил с цени на които продават големи фирми получавам по меила постоянно.
TIMBERLAKE-кажи 50% и ще си по-близо.На едно магазинче вместо Кожухарови им викат Кожодерови.Сещай се защо.
VeleV.Klima-целта ми не е да си мериш куфара,а като посъветваш някого,да е реално.Казваш му да си вземе амперклещи,а мултицета,С-метъра,манометрите,термометрите,поялниците и т.н. Че и едно сервизно да пуснем,а?
Смятай щом за тоя пиклив самсунг да го оправят му искат на човека 470лв.В метро нов климатик самсунг(ако това можем да го наречем климатик) е 350лв.
По-добре да си вземе един и да си смени външното с новото.И ще имаш почти един климатик за резервни части,хахахахаха.Че то при тая марка си требе.
От къде,ги взимате тези компресори по 130 лева?Компресор самсунг струва 165 лева. 30% натценка е нормална.Има цени на дребно и на едро нормално е,а си има и разходи.
Разкачи кабелите между двете тела и с кабел и щепсъл се опитаи да го пуснеш директно,занулиго и намери някакви ампер клещи и от 5 лева ще свършът работа .
Никога няма да сложа компресор Самсунг в мой климатик.От последните 5 които слагах при ремонт,на два гръмнаха стъклокерамичните изолатори под буксите и в склада ме обвиниха,че съм го свързал неправилно.Носих си една Тошиба и ги помолих да го свързват,както си искат, за да направи същото.Отказаха ми.Самсунг е най-голямото дърво в тая област.
Аз имам от 4 години един конвенционален САМСУНГ CH09ZA5.На втория месец му изпука компресора, както си работеше една вечер.От сервиза, който ми го поддържаше/и са ми познати/ казаха, че имало заливане на кабели за изолация, май където влизали в компресора.Та тази изолация не била наред, кабелите от вибрациите са се претрили в металната част и са дали на късо и от там целия компресор заминал.Смениха ми го с компресор ТОШИБА.От този момент до сега, машината работи безпроблемно, дори при условие, че е местена 3 пъти.Та толкова за компресорите САМСУНГ.После каза, че в КиК не са му признали гаранционния ремонт по някакви си техни съборажения.
Е точно за това говоря и аз.Опитах се с протокол от независима експертна лаборатория за анализи в тази област да докажа,че нямам вина,но като се сблъсках с дебелоочието и дебелогъзието на вносителите,тотално забравих за "марката" Самсунг.И ще продължавам да я плюя когато мога.Дядо ми беше селския коларо-железар и имаше златен лаф-Един доволен клиент МОЖЕ да доведе друг клиент,но един недоволен СЪС СИГУРНОСТ ще изгони поне десет.
Благодаря на всички за ценните съвети! Оказа се, че компресора е за подмяна поради утечка между намотките на мотора и корпуса.
Здравейте отново!
Ето, че отново дойде време за пускане на климатика и ето, че компресорчето отново ме постави в шах. Само да поясня, че в началото на годината стария компресор беше сменен с нов, работил е на отопление около 3 месеца, през лятото си почива и сега отказва да работи.
Всъщност, като за сефте тръгна, нагря бързо, но след 15-20 минути работа спря и сега само бръмчи яко, но не тръгва. Проверих кондензаторите - здрави са. Не смея да пипам друго. Моля за съвет какво да правя?
gurom, моя съвет е е кардинален....Спри да се занимаваш с този "боклук" и си вземи друг климатик....
Aleksandars, мислил съм за такова решение, но като се сетя, че единствения проблем досега ми е бил САМО и ЕДИНСТВЕНО компресора, а новия компресор няма нищо общо със Samsung, такова решение ми изглежда напълно емоционално и дори подвеждащо. Благодаря все пак за съвета.Първоначално публикувано от Aleksandars
И аз съм за смяна на климатика , това което не знаеш е че след изгряне на намотките в компресора в климатика се образува киселинна среда и всеки следващ компресор ще работи по малко и по малко и така в прогресия
Има начини да се премахне , но кой е този който му се занимава с проблема ти - остава да го намериш
Уж съм го намерил човека, ама засега не идва. Не мога ли сам да си сменя външното тяло - бяха ми казали, че климатиците вече ги продават отделно външно и вътрешно тяло и с фреон във външното. Стига, разбира се, за тези 3 месеца отново да е изгорял компресора, и да не ми признаят гаранцията.Първоначално публикувано от jony