Страница 101 от 110 ПърваПърва ... 519199100101102103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Климатици Sanyo

Активна плащам уж, на фактурата ми пише kWh, а не kVAh. А ти касапе следиш ли дискусията? Алекси искал да мери тока като амперклещи, така ще измери пълната енергия. Битовите абонати плащат само активната, пълната е сума на активната и реактивната.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2009

... Касапе, кажи при теб как е дереджето с ватметъра?..при мен не намирам да има разлика...

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е той трафа консумира реактивна ,кво го дъвчете толкоз тогаз

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от teon Виж публикацията
    ... Касапе, кажи при теб как е дереджето с ватметъра?..при мен не намирам да има разлика...
    Не разбрах въпроса. Но ако питаш дали има разлика м/у ватметър, отчитащ cos(ф) и амперкещи, то разликата е в рамките на статистическата грешка.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Касапе, кажи сега ако напрежението е 230V и измериш с амперклещи 3A ток, колко W е консумацията на климатика при условие, че с отделен уред измерваш cos(ф)=0.75 ?

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от biro Виж публикацията
    Касапе, кажи сега ако напрежението е 230V и измериш с амперклещи 3A ток, колко W е консумацията на климатика при условие, че с отделен уред измерваш cos(ф)=0.75 ?
    Питай ме некое друго въпросче. Аз да не съм врачка, ебаси!
    Ми ако cos(ф)=0.91 или 1.5 , ами ако отделния ти уред е куц и е купен от някъде за 15лв? Както се сешташ имам поне няколко различни ватметъра. Включвал съм ги един-в-друг всичите за проба. Един с един нямат прилика. Ма друга ми е мисълта - няма защо да се заигравате със синуси и косинуси, при положение че не ги плащате. А измерванията с повечето подобни уреди могат да се сравняват единствено със себе си.
    blue1 и mirandi харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Абе моите уреди включени един в друг показват еднакво +-2W и не са от тези за 15лв, произведени са в UK, струват пари и показват точно колкото електромера на енергото. А мерят и косинус фи, не става само с ток. Човек като види 3 ампера на климатика докато си крета под номинал и се чуди що толкова много. А то кво било, косинус фи.
    Твоите уреди ако са неточни не си мисли, че всички мерим неточно.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Не разбрах въпроса. Но ако питаш дали има разлика м/у ватметър, отчитащ cos(ф) и амперкещи, то разликата е в рамките на статистическата грешка.
    ...имах предвид аномалиите които се получават при колегата biro след 'обръщане' на ватметъра в контакта и поста на Алекси където също установявя такива...

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

като го обръщам разлика не намирам аз ,но е логично да има като гледам схемата .. просто Саньото не иска да работи с него .. остава и въпроса колко точно показва ,няма с какво да го сравня имам само 1 но преди време един колега беше вземал 2 различни и имаха големи разлики в показанията

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от teon Виж публикацията
    ...имах предвид аномалиите които се получават при колегата biro след 'обръщане' на ватметъра в контакта и поста на Алекси където също установявя такива...
    За аномалиите на колегата Биро, не мога да изкажа компетентно мнение. Не съм специалист точно в тази област.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...да де...затуй питах какво е дереджето при теб(ако имаш някакви наблюдения)...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Една ГОЛЯМА молба, към можещите и знаещи съфорумци, които могат да отключват "ПДФ". Файла е ръководство за климатик Саньо, който не мога да го отключа, за да си го превеждам, ето линк http://dl-ctlg.panasonic.com/jp/manual/SA/SAP-E22N.pdf БЛАГОДАРЯ!!!!

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

при мен се превежда без проблем тоя файл с гугъл транслейт

17. Тук е от
    Jul 2015

Здравейте, някой би ли ми дал инфо за тази машина Sanyo SAP-EX22V6P. Ще се ползва в спалня 18кв.м, 48м3, с 8см външна изолация,PVC и изложение север/юг. /къща/. В Алимар Клима ми искат 1030лв с монтажа. Аз искам да разбера дали показателите дадени от тях са реални или са завишени.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

на отопление 0.1-2.8-5.5 ,КОП 6.09 - хубава машинка от висок клас ,макар и старичка .. гледай да има оригиналното дистанционно за да ползваш всички функции ( а те не са малко )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе