Активна плащам уж, на фактурата ми пише kWh, а не kVAh. А ти касапе следиш ли дискусията? Алекси искал да мери тока като амперклещи, така ще измери пълната енергия. Битовите абонати плащат само активната, пълната е сума на активната и реактивната.
Активна плащам уж, на фактурата ми пише kWh, а не kVAh. А ти касапе следиш ли дискусията? Алекси искал да мери тока като амперклещи, така ще измери пълната енергия. Битовите абонати плащат само активната, пълната е сума на активната и реактивната.
... Касапе, кажи при теб как е дереджето с ватметъра?..при мен не намирам да има разлика...
е той трафа консумира реактивна ,кво го дъвчете толкоз тогаз
Касапе, кажи сега ако напрежението е 230V и измериш с амперклещи 3A ток, колко W е консумацията на климатика при условие, че с отделен уред измерваш cos(ф)=0.75 ?
Питай ме некое друго въпросче. Аз да не съм врачка, ебаси!
Ми ако cos(ф)=0.91 или 1.5 , ами ако отделния ти уред е куц и е купен от някъде за 15лв? Както се сешташ имам поне няколко различни ватметъра. Включвал съм ги един-в-друг всичите за проба. Един с един нямат прилика. Ма друга ми е мисълта - няма защо да се заигравате със синуси и косинуси, при положение че не ги плащате. А измерванията с повечето подобни уреди могат да се сравняват единствено със себе си.
Абе моите уреди включени един в друг показват еднакво +-2W и не са от тези за 15лв, произведени са в UK, струват пари и показват точно колкото електромера на енергото. А мерят и косинус фи, не става само с ток. Човек като види 3 ампера на климатика докато си крета под номинал и се чуди що толкова много. А то кво било, косинус фи.
Твоите уреди ако са неточни не си мисли, че всички мерим неточно.
като го обръщам разлика не намирам аз ,но е логично да има като гледам схемата .. просто Саньото не иска да работи с него .. остава и въпроса колко точно показва ,няма с какво да го сравня имам само 1 но преди време един колега беше вземал 2 различни и имаха големи разлики в показанията
...да де...затуй питах какво е дереджето при теб(ако имаш някакви наблюдения)...
Една ГОЛЯМА молба, към можещите и знаещи съфорумци, които могат да отключват "ПДФ". Файла е ръководство за климатик Саньо, който не мога да го отключа, за да си го превеждам, ето линк http://dl-ctlg.panasonic.com/jp/manual/SA/SAP-E22N.pdf БЛАГОДАРЯ!!!!
при мен се превежда без проблем тоя файл с гугъл транслейт
Здравейте, някой би ли ми дал инфо за тази машина Sanyo SAP-EX22V6P. Ще се ползва в спалня 18кв.м, 48м3, с 8см външна изолация,PVC и изложение север/юг. /къща/. В Алимар Клима ми искат 1030лв с монтажа. Аз искам да разбера дали показателите дадени от тях са реални или са завишени.
на отопление 0.1-2.8-5.5 ,КОП 6.09 - хубава машинка от висок клас ,макар и старичка .. гледай да има оригиналното дистанционно за да ползваш всички функции ( а те не са малко )