в това клипче аз не мога да чуя нещо нередно ..
Чува се свирене(остро и високо),но при шума от вентилатора не всеки го долавя.
Да втулката е гресирана, по-скоро май предава звук от външното тяло.Някой може ли да ми даде малко инфо за него като параметри, коп и др? И да преценя дали да го оставям или да търся друг иначе марката май много ми допада, защото като изключим гадния звук много ми харесва как работи.
Този пост е редактиран от avenger; 22-10-15 в 21:20.
Параметри на климатизатора при 35°Cвъншна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.1~3.6), 9556 BTU (341 ~ 12287)
Консумирана електроенергия: 585 W (90~1180)
COP: 4.79(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°Cвъншна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.1~5.5), 13652 BTU (341 ~ 18772)
Консумирана електроенергия: 800 W (90~1310)
COP: 5.00 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°Cвъншна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW, 13652 BTU
Консумирана електроенергия: 1160 W
COP: 4.90 (средна стойност)
Мерси много на мен ми трябва за отопление на стая 17 кв. Пвц дограма и вътрешна изолация мисля че ще се справи и дано не харчи много ток.
здравеите,тьрся за SANYO SAP F 28AX платка на компресора/вероятно платка за инвертора/
Здравейте отново! Относно моят проблем със свиренето се оказа компресора-като намали оборотите на мин.и почва да пищи. Сега въпроса ми е заслужава ли си да сменявам компресор или не и откъде мога да купя компресор за този 110в.ветеран?
И как точно диагностицираха това, че пискането е от компресора? Хвалаааа...
Само когато компресора работи, тогава пищи, независимо на топло или студено е пуснат, не се влияе и от оборотите на вътрешното тяло.А виках и техник и той каза, че 99% е сигурен в компресора и по тръбите предава звука.
Този пост е редактиран от avenger; 15-11-15 в 12:54.
И на мен не ми се иска да е компресор но всичко опитах и нищо.
Г-да може ли някой да даде малко инфо за климатик SAP -D286V - на 110 V
Преди два дена спря и ми се стори, че от външмнот тяло имаше искра.
Ако може някои да даде съвет или помогне кажете.
Ами не е на 110 волта и е минимум на 20 години, ако си от Пловдив или околността се обади на професионалистите във форума да го видят и ако е изгодно да го поправят..... такива машини вече не се произвеждат.
Здравейте,
имам старо Sanyo - SAP - F28AX. Лятото работи на охлаждане. Тази есен като го включих на отопление не искаше да тръгне. Превключих на охл. - тръгна. Обърнах на отопл. - не ще. След няколко опита дисплея взе да мига. Свалих блока и го занесох на познат. Каза ХИС-а ти е гръмнал. Трудно се намират за тези ветерани.
Ако може някой да ми намери или откъде да намеря?