благодаря, но сега ако ми кажете някаква web страница дето да си го преведа ... ще е супер
имам нов климатик SANYO-Japan SAP-ZK22X. настроивам го да работи на 22 градуса.дистанционното показва 22 градуса обаче климатика не изключва. не трябва ли като достигне желаната температура и да изключи.
между другото да питам:
- кажете си мнението за този климатик
- ако някои има превод на книжката /аз имам някакъв превод но е много постен, нищо не хващам от него/ и може да ми обясни някои функции на климатика ще съм му благодарен, ще си дам скаипа за да си попишем и да обясни това онова
Не, не трябва да изключи. Прочети как работи инверторният климатик.
Вчера вечерта при зададени 22*С и отчетени 23*С на д. управление в стаята, излязох на терасата да проверя външната температура , имам един спирт т-тър там, който показваше 11*С. Странен и доста тревожен шум ми се стори че издава външното тяло!? Наведох се да го чуя от близо - не работи! Поглеждам три метра в дясно, и виждам на терасата на съседите външното тяло на чисто нов Haier! Неистовото му бръмчене ме накара да се усмихна....Шумът на този климатик при 11*С външна температура е в пъти по-висок от шума на Саньото при - 11*С. Не знам да му честитя ли на комшията?
Не знам за комшията, но и ти не си за честитене с този бръмчилник около теб.
Саньото е от високият клас марки климатици-не че другите са слаби за японския пазар,но са с доказали се здрави и безшумни компресори.Моята машина е от далечната вече 1997г.но изключително тиха,външното тяло е от неръждавейка,на вътр. има дисплей и с COP-4.86 труден за достигане на много съвременни машини!
Предполагам е разбрал, че външното тяло на климатикът му е от неръждавейка по това, че за 12 години то не е ръждясало, но това е само предположение.
Виждал съм външни тела с ламарина неръждавейка на каталози на китайски климатици като опция
И старите перални се правеха от неръждавейка.Моята Привилег е от далечната 1990 г и чак сега се пенсионира поради пълна амортизация на чаркалаците.Но корпуса е като нов...
Защо да няма и такива външни тела?
[img width=800 height=600]http://media.snimka.bg/4884/016024154-big.jpg[/img]Първоначално публикувано от rkk
перфектни климатици са
[img width=800 height=600]http://media.snimka.bg/4884/016024178-big.jpg[/img]