Страница 6 от 110 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re: Климатици SANYO

Пуснах този пост в темата за общото обсъждане на климатиците, но сега ще го поставя и тук.
    Имаме т.нар. дневен тракт с площ 41 кв.м. и височина 2.45, което прави 100 куб.метра. Предложиха ни SANYO DX28R, INVENTOR AO24 и 2 бр. Midea MSF6-12 AR.
    SANYO-то ни е фаворит, но се чудим дали ще стигне за помещението? Има ли нещо специфично, което не ни казват? Апартаментът се намира във Варна, нов е - с изолация, PVC дограма, външни ролетни щори и е с югозападно изложение. Ако тези не са удачни, какво друго бихте препоръчали на сносна цена.
    Благодаря на всички отзовали се!

2.  

3. Тук е от
    Jul 2005

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

dars за този обем ти е необходим климатик с отдавана мощност на отопление оптимално 7 киловата. Саньото пред Медеята е като совалката пред циганска каруца. Гледай оптимално отдавана мощност на машините.

5. Тук е от
    Jun 2008

Опитвам се да се ориентирам, но все пак не ми е област. А относно сносните цени, проблем на sanyo-to, е че не мога да го взема през кредита за енерг.ефективност, защото няма евро сертификат. Та, идеята ми е да дадем чисто до 2300 лв. (или примерно 2700 лв., но да може да мине през кредита и - 20% пак там да дойде).

На INVENTOR ни хареса, че дават дълга безусловна гаранция - 5 год., което е успокоително, но пък е конвенционален. Знам, че за сравнително непозната марка за България. Фирмата твърди, че вече втора година нямат повреден INVENTOR.

Посочените в поста на Radoo не са ли слаби за нас, ако трябва да се гледа оптимално 7 kw? "ОТОПЛЕНИЕ - 5,30 / 0,80-6,80 / KW"

Гледаме и SANYO SAP-EX36Т.
    Бихте ли предложили неща друго?
    Благодарна съм за всеки съвет.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Трудно ще вземеш с този кредит свестен климатик. Инвентор е гръцка марка на китайски боклуци. Малко машини са с такава мощност , но Саньо имат няколко модела например SAP-EX56U2, SAP-A56U2(W), SAP-EX56T2, SAP-EX56R2 и това са машини с СОР 3,88 и 3,78 като цяло нисък, но все пак най-високият в този параметър мощност. Помисли за две по -малки машини.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

dars, Ако искаш да получиш добър съвет съобразен със спецификата на помещението вътре и отвън, трябва да покажеш чертеж с обяснения къде, какво ще е разположено в помещението. До каква външна температура очаквате да Ви топли климатика.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Ето схемата и 2 снимки, за да придобиете някаква представа. Реално има само една цяла външна стена. Под нивото на тези малките прозорчета, които се виждат, свършва съседския покрив. Мислехме ако вземем два, единият да бъде над прозореца до "трапезарията", а другия на тази стена, чиято горна част се пада над съседския покрив - за да духа единият по дължина, а другия по ширината на помещението. Предложения за модел на 2 малки машини?

[img width=800 height=598]http://anilex.com/apart/P1010076.JPG[/img]

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Готин апартамент струва ми се ,че две машини ще са по-добър избор наистина. Една 22 за спалният кът и една 28 за останалото пространство. От скицата не мога да разбера дали може над спалнята да се монтира тяло по -скоро над вратата за гардероба.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Така като ги гледам нещата според мен най-правилно е поставянето само на един климатик, с тъмно червено съм посочил къде е подходящо да се разположът вътрешното и външното тяло.

Конвенционалните климатици според производителите им могат да отопляват добре до -5, -7 градуса външна температура. За по-ниските от тeзи температури трябват инвертори, но да не са от евтините. Относно мощността на климатика: 100 m3 са много за SANYO SAP-DX28R, който сте си харесали.

Мощностите при инверторите ги дават като минимална-номинална-максимална и ги изписват например по този начин 6.25(0.9~9.1), като реалната мощност на климатика е тази която е извън скобите и се нарича номинална. По принцип за тази кубатура климатика трябва да е 24-ка и да отдава номинална мощност към 8 kW на отопление. Но тъй като в стаята ще има и други уреди отдаващи топлина, плюс външна изолация и PVC дограма, трябва сами да прецените дали няма да може и 18-ка да свърши работа (номинални към 6 kW на отопление). За да може да се прецени това най-добре трябва поне една зима да сте живели в апартамента за да знаете дали е топъл или студен.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Една мощна машина няма ли да е доста шумна за помещение в което ще се спи?

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Колкото един климатик е по-голям като мощност, толкова и е по-шумен, като има разлика дали е от евтините или от скъпите.

Ако е евтин конвенционален например марката Inventor, външното тяло ще е шумно с по-големи вибраций към стената и може евентуално да смущава не само тях но и съседите. Вътрешното тяло също ще развърта по-голям дебит въздух което също създава шум, ако е от скъпите ще се чува само движението на въздуха, ако е от евтините допълнително ще се чува и включването на реленцата за вентилатора. Например при евтините модели вътрешният вентилатор обикновенно има 3 скорости на въртене, при по-скъпите 5 като една от тях е "super quiet".

Моето мнение е, че помещението позволява да се постави само един климатик правилно, съобразено с подредбата и комфортното му ползване. Ако се постави втори, там където съм оцветил със светло червено ще духа от близо към масата за хранене, към печката за готвене и изпаренията отделяни при готвене ще ги разнася из помещението, също към този който работи в кухненският ъгъл по-дълго време.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2008

здравейте на скоро си монтирах SANYO DK25T ,искам да попитам дали трябва външното тяло да е хоризонтално защото ми се получи един шум като жужене или нещо от тоя род ,измерих нивелацията и има разлика от порядъка на 1 см. Дали това оказва някакво влияние и дали е опасно ,в смисъл дали може да работи докато извикам сервиза да си го оправят,
    Благодаря ви предварително

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Денивелация от сантиметър не е много и надали жуженето е от него. Съмнявам се майсторите да дойдат за да го нивелират. Другия вариант е да си купиш тампони за нивелиране и сам да си го направиш. Аз така направих, но сега виждам, че пак има известно отклонение, явно с годините стойките се разместват.

17. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Денивелация от сантиметър не е много и надали жуженето е от него. Съмнявам се майсторите да дойдат за да го нивелират. Другия вариант е да си купиш тампони за нивелиране и сам да си го направиш. Аз така направих, но сега виждам, че пак има известно отклонение, явно с годините стойките се разместват.
    звукът който издава не ми се струва да е от вибраций, появи се около седмица след началото на експлоатация, съмнявах се да не е от трафа но днеска като се качих идва от към връзките на тръбите и наподобява като да застанеш под кабели с висок волтаж, не знам дали да го спирам или може да си работи
    P.S.-благодаря за бързия отговор ,ще ви помоля за съвет

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Колко силен е този шум? На метър чува ли се? Променя ли се като разклатиш с ръка външното тяло? Не си спирай машината в тая жега заради този шум, ако на климатика наистина му има нещо повярвай, сам ще си спре

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 110 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе