Колега, хвърли един поглед, дали са ти сложили тампони между стойката и външното тяло, другото възможно нещо е да са нацелили арматура в стената (ако е бртон) и през дюбела да предва вибрации по нея.
Колега, хвърли един поглед, дали са ти сложили тампони между стойката и външното тяло, другото възможно нещо е да са нацелили арматура в стената (ако е бртон) и през дюбела да предва вибрации по нея.
Не става така работата!Обадих им се,утре ще дойде момчето,че днес направо си тракаше като тих хеликоптер .Да видим какво ще стане.После ще пиша ако разбера де
Здравейте колеги. Предстои ми покупка на климатици и както винаги преди важна покупка се допитвам до хора с опит. Спрял съм се на марка Sanyo!. Ще отоплявам няколко стаи.
1. Спалня 13 квадрата.
2. Хол 30 квадрата с преходна врата към кухня 13 квадрата, но с плъзгаща врата - 1,70м.
Къщата е санирана, с ПВЦ 5 камерна дограма със Енерджи стъклопакет.
Идеята ми е да взема два климатика за спалнята и хола, а в кухнята да помагам с една духалка тъй като времето прекарано там ще е много малко.
Какво бихте ме посъветвали да взема и разбира се от къде. Живея в гр. Оряхово, обл. Враца.
Бюджет 4000 - 4500 лв.
П.С. Трябва да си е топличко, че жената ще ме гони с точилката, че аз отказах да правя парно, като я убедих, че с климатици ще е достатъчно топло. Дано съм бил прав, че иначе....
Благодаря Ви предварително.
Щом си избрал марката, то какво да ти помагаме. Остава да ги намериш.
http://japanclima.com/products/SANYO-SAP%252dZK25X.html за спалнята
http://japanclima.com/products/SANYO...52dDK56U2.html за хол + кухня, само за хол може и моделът с означение 45.
За хола каква мощност ще трябва да е на отопление? 4,5 КВ няма ли да стигнат. Визирам EX36Първоначално публикувано от deian
EX36 е прекрасен модел. Ако си уверен в изолациите на къщата, може и да стане, но е на ръба. Но определено без кухнята.
Здравейте!Ще се справят ли ледните климатици с отоплението на тези две помещения и ако може малко информация за модела:-)
хол: 14м2 - 34м3 SANYO SAP-ZK28X
спалня: 12м2- 30м3 SANYO SAP-ZK25X
Благодаря ви предварително:-)
И 2хZK25X ще се справят. Разполагаш с 2.5(0.5~4.3) kW. Най-често ползваното определение във форума е "базов модел" /каквото и да значи това/. На мен ми харесва.
П.С. Де да имах един базов модел Бентли, ама нейсе...
Значи няма някъкви особенни екстри като плазмен филтър или йонизатор и сравнено с DK серията как е?А относно за бентлито,дай боже всекиму:-)Ще ви бъда благодарен,ако ми препоръчате фирма във Варна!
Ми DK е по-луксозна серия. Разполага с UV лампа и по-широк работен диапазон за DK22 e 2.5 (0.3 - 4.7)kW.
А фирма за Варна, ще ти препоръчам на ЛС.
Здравейте съфорумци, горд собственик съм на климатик Sanyo SAP-DS22T, много съм доволен, вече няколко години го ползвам бес проблем.Дойде времето за покупка на втори климатик и реших да се обърна към вас за вашето профисионално мнение.Решил съм твърдо да си купя Sanyo но искам да попитам вас какво ще ме посъветвате, отностно моделите и от каде да си купя климатика.Той ще отоплиава една малка спалничка и кухничка които заедно са около 15-17 квадрата.От град Силистра съм и неми е пролем да купя климатика на място от Варна,Шумен,Русе,Добрич или с куриеска пратка от която и да е точка на страната.Очаквам мнеия от вас за моделите и фирмите които ги предлагат, благодаря предварително за отделеното от вас време и съвети.