В крайна сметка не е толкова важно кой е произвел климатика, а са важни техническите характеристики на машината и качеството като цяло.
В крайна сметка не е толкова важно кой е произвел климатика, а са важни техническите характеристики на машината и качеството като цяло.
В интерес на истината, на моя си пише Carrier Corporation, Thailand на телата, а вътре всичко си е на Toshiba. Е, климатика е най-нисък клас инвертор, с ниско КПД и мижаво дистанционно.
Излишен спор се подхвана, ама то и ника на човека е интересен!
Когато Кериър купуха Тошиба преди 10на години,ясно казаха,че го правят заради ноу-хауто и качествените компоненти на Тошиба и че ще ги влагат в техните модели.Нормално е в модел на Кериър да има части Тошиба.
Ето малко данни за новия ДАЙСЕЙКАЙ - http://www.refteh.ee/index.php?lang=est&main_id=51 .
Здравейте,аз съм нов във форума,и реших и аз да споделя моето мнение по темата:Toshiba-Carrier.Значи купих си преди година Тошиба RAS107SAV-E от технополис и отоплявам с тоз дребосък 20кв стая(хол),със стара дървена дограма,голяма външна стена без изолация и съм много доволен от машинката.Зимата когато е било от минус 8 до минус 10 градуса едва тогава ми е давало и то 1 градус разлика от зададената 22.Също съм и много доволен и от сметките за ток,повече от 48 лева не съм плащал,на който кажа не ми вярва,може и Вие да не ми повярвате,но е така и това е сметката за общото потребление ел.енергия.Сега лятото гори по 2 киловата на ден,сигурно по-малко от компютъраАми тва е от мен за сега,ако някой е решил да си взема този модел,в технополис имат от същите на същата цена!чао и късмет на бъдещите!!!
Здравейте,
може ли да ми препоръчате модел Carrier инвенторен климатик за помещение 25кв.
до 1500лв.
Благодаря ви
За толкова пари може да си вземеш инверторна Тошиба 13-ка(от Технополис)Първоначално публикувано от msv3
Ми то нали е едно и също с Кериър ? Само лепенката е различна. Корпорацията отдавна се казва Тошиба Кериър и моделите в този ценови диапазон се дублират,понеже се правят в един завод.Дайсейкай няма аналог при Кериър,но там цената е друга.
Не е точно така .Кериъра може да се сравнява с тайландската Тошиба но е по-шумен от нея а някои модели са сравними само с Мидея(всъщност те се и произвеждат там)Първоначално публикувано от vanko68
Не говорим за Алегрото.Цената му не е 1500 лв.А за шума - по каталози е идентичен.
Евентуална покупка
Здравейте!
Изчетох доста, но ставам все по-объркан!!! Бих искал да помогнете, ако може?
Искам да си купя качествен климатик с малко повече екстри.......... Насочил съм се към TOSHIBA RAS 225 GDR. Оглеждам и други марки и модели и приемам всякакви идеи. Климатика го искам за помещение в къща 70 кубични метра. Външна изолация от 8см, вътрешна и на тавана 5см. На пода също. ПВЦ дограма. Ще използвам машинката гловно като междинно отопление и за охлаждане през летните жеги. Отоплавам се с газ - основно.
Благодаря
Здравейте.
Попадна ми една Тошиба RAS-255 LDR-D.
Някаква информация за годината на производство,екстри,отзиви и т.н.
Благодаря предварително.
Здравко...модела се произвежда от 98 до 00 година...в общи линии, качествена машина - разполага с плазмен филтър - добра покупка е, въпреки че е на години - във форума има инфо за тази машина.
Най-накрая,след много четене и чудене взех Тошибата RAS-255 LDR-D.Май съм пристрастен към марката.Много тиха работа,не се стои от студ,въпреки че е на 22*.Обаче не случих на монтажник.Тръбите се вият като змия по стените,а от някъде капе конденз.Направо грозна гледка + дъжд в къщи.Направо за учебника "Как НЕ трябва да се прави".Иде ми да "майстора".
Oт къде мога да намеря дистанционно с инициали WH F 1 L?
Монтираха ми климатик втора ръка TOSHIBA RAS-285 PDR и общо взето съм мн. доволен. Днес го спирах няколко пъти, докато замажа и запълня дупката от където минават маркучите и забелязах ,че когато изключвам климатика и клапите започват да се въртят и да се затварят, долната клапа започва да трепти все едно, че е на ексцентрик и се чува едно изкърцване накрая като спирачки на колата. Това нормално ли е за този модел ? От фирмата казаха ,че климите им минавали на профилактика ама ми е ясна каква е и се съмнявам да не се е рзвило лещо или да е криво или поставено не на мястото си.От дистанционното клапите се управляват нормално и не се чува стъргане или лопане. Климатика работи практически безшумно и вътрешно и външното тяло и не се усеща да има вибрации от тялото. Лошото в случая е ,че фирмата от която закупих и ми монтираха климата е от друг град и няма да доидат за такава работа.
Интересува ме възможно ли е да има нещо откачено и дали е по силите на обикновения потребител да си го оправи? Ако това прилопване е нормално няма да бутам разбира се. Лесно ли се сваля пласмасовия кожух на върешното тяло защото не се виждат витла.