о17,5кв.м. на 2,60 височина. Единият 9-ка, другият 10-ка. Като по учебник са оразмерени.
- - - - - - - - - -
Нямам вата, картон или друга допълнителна изолация по стените и тавана.
+3...+5 външна е ОК. -7 външна on/off.
Този пост е редактиран от milanov; 13-12-16 в 23:18.
milanov, скромният ми опит през годините ме научи, че идеална жена и идеална кола няма - въпрос на свикване...
Свикнали сме. И нищо идеално не се търси.
Питам само. Като въпрос, че ми е интересно.
Вдигни скоростта на турбината на машината, която се ебава и ще си разрешиш проблема. Минимумът пада и започва да работи постоянно. Пак личен опит. Няма да ти се промени енергийния разход (на практика, де...).
Пробвал съм го. Временно решение, след един два или три часа в стаята става по-топло и пак следва on/off. Същото става и като вдигна заданието - не изключва, но става топло.
Явно истинското название, което така горделиво носят някои модели на Тошиба, а именно Daiseikai - отдавна си е отишло заедно с PKVP-E.
Земляк, недей така с лошо!
Благодаря за това което сподели за едноредовите топлообменници.
Любопитен съм да разбера повече за тези машини и ми е странно, че никой не споделя конкретни данни. В сещото време Сузуми са едни от често препоръчваните машини в средния клас. Очаквах да намеря повече информация, както техническа така и отзиви за реалната работа на машините.
Ами да вземеш да прочетеш темата ли ? или малко из подфорума на Тошиба ?
Извинявам се ако съм пропуснал нещо, но прочетох темата както и разгледах раздела на Тошиба.
Нищо конкретно не открих за Сузуми освен:
- Aleksandars доста често препоръчва Сузуми, но не открих конкретни данни и причина за това.
- няколко неща споменати от теб Alexi, но те са за Сузуми 16ка и то доста противоречиви - често препоръчваш машината а имаш и постове в които казваш че духа не много топла струя и е замръзнала.
- kokovox (като притежател на Сузуми и MHI) споделя че Сузумито е по-шумно от MHI
- necata2 споделя че не препоръчва европейските модели на Тошиба
Гледам че и Aleksandars е харесал мнението ти. Тъкмо той като един от най-опитните и уважавани във форума и ти Alexi най-често препоръчвате Сузуми.
Моля ви споделете нещо по-конкретно или дайте насоки къде да прочета ако е вече писано.
Благодаря.
Всеки климатик може да замръзне при определени условия.Топли добре машинката.
Този пост е редактиран от avenger; 14-12-16 в 10:23.
Здравейте, интересува ме ръководство или поне някакво що годе разбрано упътване за ползване на ДУ за Toshiba RAS 406UDR. Тази година за първи път се отоплявам с климатик и ще ми бъде от полза каквато и да е информация за посочения модел!
дадоха, но само това...пък и то един превод! Пусни -спри...топло, студено....не е ефективно! Малко ми е трудно с тези буквички..или къщички!!
Инструкцията можеш /желателно е/ да си я преведеш. Иначе едва ли ще можеш да използваш пълноценно машината.