Страница 32 от 101 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1510
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Toshiba Carrier

Моят е от предният модел, който като дизаин е почти същия, долната клапа пави пълен ход в двете посоки преди да се затвори плътно, това е нормална. Потреперването идва от моторчето и от пантичките на които се държи клапата, ако ги почистиш старателно и ги смажеш потреперването ще се оправи прискърцването на края също ще се оправи, но така ще е докато се замърсят пака. Тъй като проблема е никакъв и ако не си техничар по-добре не го барай, иначе вътрешното тяло аз съм го разглобявал напълно и е много интуитивно сглобено, странното е обаче, че ваничката в която се отича конденза и излята с цялата стоика и не може да се свали, но пък турбината се сваля лесно и има много странен вид.

2.  

3. Тук е от
    May 2009

blue1 като отвори дума за турбината ,че лесно се сваля възможно ли е при разглобяване-сглобяване нещо да не пасне, защото при мен като пусна вентилатора на какс усещам, че има големи вибрации на вътрешното тяло.при тебе как е ? Имам ТОШИБА RAS-4026ST ama тои не се усеща ,че работи а пък този уж е класен модел. Или има нещо изкривено по турбината или да не е зглобено като хората. Ако река да я извадя от коя страна излиза от ляво или дясно ,че ако се изважда от дясно трябва да откачам от стената цялото тяло. Ако имаш някакви " усер мануали" за модела ,може ли да ми ги пратиш на ivan_storm@mail.bg.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

По принцип е възможно да се разцентрова турбината ако при почистване е махната пластинка за баланс, но по-вероятно е да не почистена добре и от тук да идват вибрациите. Моят е добре балансиран, но с длан се усещат леки вибрации при високите обороти, но не по-големи от на маркова нова машина. Турбината излиза от лявата страна. Оригинална инструкция нямам, ползвал съм една от европейски модел и една от японски подобен.

5. Тук е от
    May 2009

Таман щях да започвам да се пробвам да чистя турбината на климатика за да премахна вибрациите от евентуален боклук по турбината и като я превъртях на 1 оборот на ръка ,забелязах ,че липсва един ламел от перката и затова при високи обороти се усеща този дебаланс. Не знам при другите марки как е ама при Тошибата си е турбина и то доста голяма съставена от ламели около 10 см, които описват една еволвентна крива. Явно всичко е в името на намаляне на шума при въртенето.Отделните ламели от едната страна влизат в жлеб а от другата са залепени. Възможно ли е да се намери по фирмите от някой брактисала клима такъв ламел ? Доста от хората които четат и пишат тука се занимават с климатици и все някъде трябва да има . Плащам си за частта.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Я виж зад липсващия ламел да не е болтчето за закрепване на турбината???

7. Тук е от
    May 2009

Мдаа по дяволите. по рано трябваше да взема фенерчето cooler се оказа прав . Технологично място да навреш ключа да може да се махне турбината. Трябва значи да огледам обстоино за липсващи балансни тежести ,които иначе имам на 2 места а може и мн. големи изисквания да имам за климатик втора употреба.
    Засега ще седя на хладно и ще си пия бирата без да бутам и да му се втелявам.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

The right decision

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Иван, наистина, най-добре не го барай. Надали трепти повече от нормалното. Когато аз свалих моята турбина мислех, че е сива на цвят а като я почистих се оказа, че е от синя прозрачна пластмаса. Твоята надали се е замърсила толкова, че да я сваляш. Машината е страхотна и в това ще се убедиш след 3-4 месеца.

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

за Тошиба-RAS-255LDR само положителни отзиви.Безшумна работа както на външно така и на вътрешното тяло,превъзходно обдухване за което допринася и спираловидната турбина,плазмен филтър-качествена японска машина!

12. Тук е от
    Oct 2009

може ли някои да ми помогне по-подробно за начин на употреба на дистанционно за тошиба ? номерът на дистанционното е КТ-ТS1 ???

13. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте,нямам никаква идея от климатици имам тошиба незнам какъв модел е интересува ме дали е инвертор или конвенционален никаде не пише inverter по климатика ако някой може да ми каже модела.Когато е изключен и е включен в мрежата бучи също като се пуска в контакта пада бушона всеки пат!Как да разбера дали е инвертор?Ето снимка на абсолютно сйщият като моя..
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

daniel88, това е конвенционален модел на тошиба - 2,2 на охлаждане, около 3 и нещо на отопление, не съм много сигурен...Колкото до падането на предпазителя при включване в мрежата - това се получава заради трансформатора които е монтиран с климатика - явно предпазителя ти е по слаб и пада. Ще включваш по рязко контакта или си смени предпазителя.

16. Тук е от
    Jan 2009

Модела е toshiba ras-251jts много е важно да знам дали е инвертор тъй като ми е продаден за такъв.Ако не е инвертор трябва да си тарся правата във фирмата.Също като е изключен от дистанционното и включен в мрежата се чува ръботещ звук който силно дразни!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Тук е от
    Oct 2009

Здравейте!Имам нужда от помощ!!!
    Предлагат ми климатик Toshiba Ras-225UAD-DE,немога да намеря информация за него,дали някой би могъл да ми помогне,предварително благодаря!

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Toshiba Ras-225UAD-DE - сигурен ли си в тези последните две букви?! Защото ако ги няма или нещо си объркал UAD-то има следните парамери - Модел: 2002 година/100V Параметри на климатика при 7°С външна темепература: Охлаждаща мощност: 2.2 kW Консумирана електроенергия: 415 W EER: 5.30 (коефицент на трансформация – енергийна ефективност) Отоплителна мощност: 3.2 kW Консумирана електроенергия: 610 W COP: 5.25 (коефицент на трансформация – енергийна ефективност) Параметри на климатика при 2°С външна темепература: Отоплителна мощност: 3.8 kW Консумирана електроенергия: 1150 W COP: 5.28 (средна стойност)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 101 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 14:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 17:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 09:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 21:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе