Много благодаря за бързата реакция!!!Този модел е сигурен съм Toshiba Ras-225UAD-DE,преписах го от външното тяло.Климатика е втора употреба,казаха ,че е внос от Япония,но не намирам никакво инфо за него.
Много благодаря за бързата реакция!!!Този модел е сигурен съм Toshiba Ras-225UAD-DE,преписах го от външното тяло.Климатика е втора употреба,казаха ,че е внос от Япония,но не намирам никакво инфо за него.
Правилно си го записал и параметрите са така както ти ги е написал Александър...
Здравейте!
Имам нужда от помощ!Toshiba Ras-255SAD ,немога да намеря информация за него,дали някой би могъл да ми помогне,предварително благодаря!
---------------
модела които сам писал по горе е преписан от външното тяло а номера на вътрешното тиало е RAS-255SD продадоха ми го за 12 и за инвертор искам да знам дали е така доло горе на колко годинки е.предварително благодаря
Инвертор е и е от 98 година модел, базов с СОР 4.65. На отопление е 3.6 киловата което отговаря на 12 по европейският стандарт. Цената с монтажа би трябвало да е под 1000 лева и ако е така и машината е запазена си заслужава.
някой да има представа кой поема ангажиментите по гаранции и обслужване на фирма Русегаз след като същите вече нямат офис в Пловдив?
Съжалявам за офтопика, ама тези японски машини ако горят толкова много, не знам моя Sharp AY-XP 12 FR колко ще гори при 7°С или пък при 2°С! Тъкмо се бях заканил, че следващия ми климатик за децката стая ще бъде 100 волтова и ти ми разби всякакви представи за икономичност при тези модели!Първоначално публикувано от Aleksandars
Обади се на 082/828505, 082/833 706 и питай - ще те насочат.Първоначално публикувано от flint
InternetZombie, кое не ти е ясно - че има COP 5.25 или че при 2° има COP 3.30, като това за 2° е МАКСИМАЛНА консумация? Колко мислиш, че са данните на твоя Шарп в тази точка?
Не знам, Деяне, колко точно ще гори моя Шарп при споменатите температури!
Не мисля, че собственикът на 100 волтовата машина, ще плати чувствително по-малка сметка за ток от мен!
Ти примерно как ще ме убедиш да си взема примерно машина за 3 000 лв.? Колко години ще ми костват за да изплатя този климатик?
И колко по-малко ток ще харчи от моя Шарп? Накрая като теглиш чертата излиза, че да си вземеш супер скъпа машина си е чиста набутвация погледнато откъм икономичност! Нищо лошо, дано не ми се сърдиш, ама за жалост не си струва покупката на скъпа 100 волтова машина!
Никога няма да те убедя да си купиш 9-ка или 12-ка за 3000 лв. Всичко си има граници. Моята 100-волтова съм я взел за 1600 лв, при положение, че аналогичния модел за Европа на марката беше 2600 лв, а аналогични европейски, но с друга марка, струваха 1900 лв. Изобщо силно си се заблудил, че японските са по-скъпи. Има чудесни машинки за 1400-1500 лв, а пък за втора ръка да не говорим какви чудеса могат да се намерят за 700-800 лв.
За 9ка или 12ка да, но за 14,18 и нагоре - когато СОР-а започва да пада, а цените да се качват- японските стават по-привлекателни... Иначе ако се гладат само парите купувате си една Мъдея или Осака и разликата до 3000 лв може да си плащате тока две зими........Първоначално публикувано от deian
Да ако си купиш Осака за две зими 3000 лева даже няма да ти стигнат. Но ако си купиш Тошиба ще си плащаш с 3 хилки 5 зими. Така, че ... я по-добре далеч от ОСАКА, и по-близо до Осака.
Здравехте,прочетох всичко което сте написали до този момент и си мисля че тук има хора които могат да ми помогнат(спешно).Ето за какво иде реч...преди няколко месеца си купих 3 бр. климатици Haier(HSU-12HDO3/R2) не инверторни от една от веригите магазини в Бургас.Всичко бе наред докато не реших да ги пускам..трагедия.Започнаха да замръзват ама яко дори на +8 градуса.Работиха на макс по 8-10 часа без да изключват(помещенията са от 11 до 17 квадрата с 5 камерна дограма и изолация).Ако някой реши да изключи го прави точно ама точно само за 3 минути.От фирмата за подръжка само казваха че са ОК.Та след разправии 3 месеца от съответния магазин ми предложиха следните варианти(вариант връщане на пари няма )
1.Връщам 3 неинверторни Haier-a и ми дават 3 инверторни модел HSU-12HVA103/R2/DB като доплатя още 1000 лв.
2.Връщам 3 неинверторни Haier-a и ми дават 2 инверторни Carrier 38NYV012S/42NQV012S като доплатя 1000 лв.
Та въпросите ми са дали да заменя Haier със Haier или да взема 2та Carrier-a( някой нещо да каже за този модел който всъщност пише че е и silver plus.)Монтажите са безплатни на новите (няма да споменавам че вече се набутах за монтажа на неинверторните Haier-и а сега ще плащам и демонтажите).И в двата случая ми идват златни
Информация ми трябва спешно т.к. замяната трябва да стане най късно до 3.1.2010 г.
Моля !
Пич,я вземи си разпечатай закона за защита на потребителя или направо доведи един адвокат в офиса им. В закона ясно пише,че избора е САМО ТВОЙ- дали да ти върнат парите,дали да подмениш стоката със същата здрава или да доплащаш за по-добро,но което КЛИЕНТА си избере,а не каквото ти натресат.Освен това ВСИЧКИ разходи по транпорта,монтажи и демонтажи са а сметка на търговеца,а не са твоя грижа. Време е да разберете,че и клиентите имат права,а не само задължения да плащат за грешките и издънките на търговеца.
Днес е един хубав ден. Александър Стоянов G&A - стана татко на красива дъщеря - Кристина. Да му е жива и здрава!!!!!