Всичко е възможно не се притеснявай.. работи си на 6 само че в такива комбинации COP/EER всичко отива под дяволите..
Всичко е възможно не се притеснявай.. работи си на 6 само че в такива комбинации COP/EER всичко отива под дяволите..
Ако е възможно някой да ми помогне с информация за следните нови модели Тошиба RAS-P402E6RXW , RAS-P221E6RW. COP, консумация и т.н.
RAS-P402E6RXW Kual - охлаждаща мощност 4.0(0.8~4.5)kW, консумация 1080W , отоплителна мощност 5.0(0.6~7.9)kW, консумация 1110W, APF: 5.0, вътрешно тяло 14.5kg (W79.0×H29.5×D24.2cm), външно тяло 34kg (W84.1×H55.0×D29.0cm), 200V - модела е предназначен повече за охлаждане и се предлага най-вече за това.
RAS-P221E6RW - като гледам сигнатурата на модела, става въпрос за същите модификации, но тези модели са от по високия клас предназначен за охлаждане, донякъде равняващ се на PDR серията по дизайн...
Откъде идват тези модели? Няма ги на японския сайт на Тошиба. . Честно казано ги виждам за пръв път.
Аз ги видях тука http://translate.google.bg/translate...%3Dbg%26sa%3DG
Доколкото успях и аз да изровя някаква информация тези модели са доработка на PDX. Според вас подходящи ли са за БГ?
Здравейте! Откакто се затопли времето 9ка(Carrier Gold) работи като конвенционален което е нормално. Дразни ме факта че когато тръгва, първоначално развърта турбината на вътрешното тяло на максимални обороти за 2-3 сек. и вдига много шум.
Нощно време е много дразнещо. При Тошибите така ли е?
Ограничи вентилатора... на средно или минимум. Сега е топло, не е проблем.
Няма значение на каква скорост е вентилатора..... форсира се при тръгване и това а. При по-ниски външни температури кагато работи постоянно е доста тих и топли без проблем.
Четох тук във форума че и някои MHI правели така.
Другия ми климатик 18ка(Carrier Gold) няма такъв проблем.
Не че е лош климатика, ама няма как да избягаш от това - просто или си си купил климатик с по-голяма мощност отколкото е необходимо или е време вече да го изключиш, защото отвън е топло и той се включва от време на време само и само да провери дали не ти е станало студено.
За да провери това нещо включва вентилатора на максимум за да го провери по най бързия начин, т.е. обдухва датчика максимално бързо. След това разбира че не ти е много студено и изключва за да пести енергия.
koko_NSN, машината като цяло не е лоша, Carrier е по-скоро Toshiba отколкото Мидея.
А от 18ката съм очарован, нямам никакви забележки.
dkolov, прав си може би идва малко по-мощен за помещението и миномално отдаваната мощност 0.9kw е доста висока.
Малко извън темата: имам още една спалня с подобни размери 12кв в която мисля да сложа това http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=166 0.5кw мин. отдавана мощност. Какво ще ме посъветвате, дали е добра идея?
Благодаря Kasap, съгласен съм, по-добър избор е SAP-ZK25X