почукаи пластмасата оттук оттам като стар руски телевизор.не се шегувам при мене се получава.
почукаи пластмасата оттук оттам като стар руски телевизор.не се шегувам при мене се получава.
Не е пластмаса, тя е бетон.От ел.двигателчето се чува понякога или от управлението му е .Лятото ще стане ясно.
Edi1 ,при мен се появи внезапно и не е толкова слабо като при теб.Някъде бях срещал информация за шум от мотора на вътр. вентилатор при първите партиди от модела,но аз тогава го разбрах като проблемни лагери.Техниците сменяли целия мотор с друг (по-късната версия) и готово.Пробл. мотор бил като на някои Панасоници-т.е на Мацушита.Обаче все пак смея да твърдя че не е лагери а управлението му.Ако е така може ли шума да идва от самия мотор или е от друга част извън него (евентуално подскажете).
Аз не се сещам от какво може да е, освен наистина да се чува мотора. Не останаха възможности. Можеш ли да сравниш с нещо звука? Плътент ли е или е на импулси?
При фуджицу /някои модели/ се чува едно леко трепкане, наподобяващо усилен и учестен звук от тиктакащ часовник. Явява се на моменти точно при работа в режим на поддържане или на празен ход и се чува като се приближиш плътно до климатика. Ако и при теб е тъка, не се притеснявай.
хора търся нещо сериозно за детската.попаднах на този саит.
http://clima-design.bg/toshiba-japan,53,1.html
какви са тези G :GDR:PDR серии.японски ли са.
как ви се струват цените.
препоръчаите фирма за бургас.
ства въпрос само за тошиба.за друго не ми се слуша.
деан виждам че си писал и за санио.
тошиба 10 skvp - i sanyo sap zk22x
sanyon е по малко което ме блазни.защото стаята е малка добре изолирана.а и саниото е по ефтино.
http://clima-design.bg/toshiba-japan,53,1.html
хвърли един поглед на този саит
ZK22X е от класа на D-серията на Тошиба, но малко по-добра.
10SKVP-E е страхотен европейски модел. Ако ще е ZK, по-добре ZK25X, който никак не е лош за малка стая.
Вчера си поиграх и свалих капака на ТОШКО.Твоя шум е най-вероятно от самия двигател.Оставих го да поработи малко, за да докара обороти и евентуално да се чуе, ама не станат.Съвсем леко натегнах двата болта, които го държат ел двигателчето, като единия беше съвсем леко разхлабен, нави се към половин оборот.Определено сега двигателя работи още по-тихо от преди.Може да пробваш и ти.Възможно е и самия двигател да издава шума, тогава е за смяна, както казваш.Първоначално публикувано от boy
друга фирма за японци в бургас няма само тази е ама са от созополПървоначално публикувано от jako6iba
но се чува че отварят ся в бургас
Еди,благодаря ти за ценния опит които споделяш.През някои близък свободен ден ще проверя това.Обаче ако мотора на вътр. вентилатор се окаже за смяна не зная кои може да помогне да го намеря.Само си спомням ,че Лавшо от форума работи често с този модел а е и фен на Тошибата-разбира се ще се радвам и друг ако може да съдеиства.
Доколкото знам климатика ти няма и година,това ще рече че е в гаранция което пък ще рече че нямаш грижи(стига да не си го взел от Технополис),потърси фирмата която ти го е монтирала за да го видят на място и да ти решат проблема(ако има такъв) и ако се стигне до извън гаранционни части ще помагаме, с Джи и Ей сме в прекрасни отношения и няма никакви проблеми.
пресечката под Механото също има за Япончета фирмата работи за Варна клима предлага нови и втора употреба