Извинявам се че не е по темата,но тази серия Gold с ТРВ ли дроселират ?
Извинявам се че не е по темата,но тази серия Gold с ТРВ ли дроселират ?
Само девятките са с капилярка, от там нагоре са с ЕТРВ.Първоначално публикувано от d_imige
Я хвърлете едно око на новия каталог на ТОШИБА и по-точно на модификацията на ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ - увеличили са максималната мощност и машините изглеждат много добре на хартия. http://www.ga-clima.com/Files/split.pdf .10-ката отива до 6,5 кв, а 13-цата до 7,7 кв.41 килограма външно тяло имат вече.Ей на това му викам подобрение.Да видим дали ще се появят в България и на каква цена.
Че те са по-добри от PKVP на пръв поглед. Увеличили са външните тела, браво!
Като чета, натам отива работата.Много добри показатели, номинала пада под 50% от максимала при 10-ката, до сега не бях виждал подобно нещо за Европа.Този модел може да убие конкуренцията още в пеленаческа възраст, си мисля.
SKVP2-E вече няма да е "японче" а ще е сглобяван в Тайланд,което не означава че няма да е качествен ,очакваме го в България към юли-август и много се надявам с по-ниска цена от сегашната тройка.
Ако е по-ниска от ІІІ серия, направо ще унищожат конкуренцията.Аз такъв могъщ модел до сега за Европа не съм виждал, да ме извиняват всички други производители, това са страхотни показатели.Ако е по-ниска от 1900 лева, направо ще е без пари за това качество.
edi1 гледам,че са дали показателите на NORDIC версията-затова може да е подсилена.На нормалния модел същите ли са показателите?При Сузуми+ мощностите са като при предния модел.
Най-после нещо, дето да прилича на климатик и на европейския пазар!
А, не е НОРДИК в каталога, пише Е модела, нормалния.В презентацията пише, че има и НОРДИК с нагревател.То с НОРДИК модела при ІІІ-ката по принцип разликата е само в нагревателя за тавата и малко завишени обороти на компресора, другите показатели са почти същите, отоплителната мощност е завишена с 10% при -15 при НОРДИК, но това е софтуерно. http://www.toshiba-klima.rs/toshiba_...ntial_2011.pdf ето го другия каталог, който открих, пак е Е модела.Първоначално публикувано от diksanal
Не е Nordic, Toshiba стриктно си спазват означенията и Nordic винаги са -ND.
Очаквам с нетърпение да видя сервизно на SKVP-2.
и аз така се бях зарадвал и наточил преди време като се появи петичката с едничката идея че цената ще е съизмерима с 3ката ама ядец - даже не внесоха и 7цата... но да видимПървоначално публикувано от edi1